جمعه 5 بهمن 1403

احداث شهرک علم و فناوری تهران در 200 هکتار از بوستان ولایت / هیچ انسداد و بن‌بستی در شهر نداریم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
احداث شهرک علم و فناوری تهران در 200 هکتار از بوستان ولایت / هیچ انسداد و بن‌بستی در شهر نداریم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست هم‌اندیشی با اعضای شورای دانشگاه تهران که متشکل از رئیس دانشگاه، اعضای هیات رئیسه، روسای دانشکدگان، دانشکده‌ها، پردیس‌ها و مراکز وابسته به دانشگاه تهران است، با اعلام اینکه چهار تحول شامل تحول درون‌زا، تحول کاربردی، تحول نرم و فوری و تحول در حوزه فناوری در دستور دوره جاری مدیریت شهری تهران قرار دارد، گفت:...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست هم‌اندیشی با اعضای شورای دانشگاه تهران که متشکل از رئیس دانشگاه، اعضای هیات رئیسه، روسای دانشکدگان، دانشکده‌ها، پردیس‌ها و مراکز وابسته به دانشگاه تهران است، با اعلام اینکه چهار تحول شامل تحول درون‌زا، تحول کاربردی، تحول نرم و فوری و تحول در حوزه فناوری در دستور دوره جاری مدیریت شهری تهران قرار دارد، گفت: برای دنبال کردن این تحولات جهت نجات تهران از آلودگی هوا، بدمسکنی و بی‌مسکنی، ناایمنی و سستی ساختمان‌ها، ترافیک، توزیع نامناسب خدمات، بی‌هویتی معماری و...، راه‌حل‌های چندجانبه در نظر گرفته‌ایم که مبتنی بر اقتضائات زیرساختی شهر بتوانیم شهر را نوسازی کنیم و آن را پیش ببریم.

شهردار تهران افزود: در حوزه تحول نرم، اساس را بر مشارکت مردم در مدیریت شهر با محور نخبگان قرار داده‌ایم. در تحول نرم درون شهرداری تهران مولفه‌هایی نظیر چابک‌سازی، سالم‌سازی، پاسخگو بودن و تسهیلگری را هدف‌گذاری کرده‌ایم، با این نگاه که شهرداری تهران از یک نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار اجتماعی ارتقای سطح پیدا کند و به سمتی برود که بتواند مدیریت واحد شهری را به دست بگیرد.

دکتر زاکانی با اشاره به ظرفیت‌های فراهم‌شده در حوزه هوشمندسازی شهر، اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده شهر، پارک ولایت است که بنا داریم 200 هکتار آن را به شهرک علم و فناوری تهران تبدیل کنیم تا پشتیبانی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و نوآوری در بخش خصوصی را جلب کنیم.

وی از برنامه تبدیل پارک گفتگو به نمایشگاه دائمی فناوری تهران خبر داد و گفت: این امکان فراهم می‌شود که همه دانشگاه‌ها آخرین دستاورد‌های خود را در این نمایشگاه دائمی به نمایش بگذارند.

شهردار تهران با اشاره به تقسیم تهران به سه پهنه شرق، غرب و مرکزی، گفت: در پهنه مرکزی سه دانشگاه تهران، تربیت مدرس و امیرکبیر؛ در پهنه شرق دانشگاه علم و صنعت و در پهنه غرب نیز دانشگاه صنعتی شریف قرار دارد که برنامه داریم از امسال زیرساخت‌های جنبه‌های نوآوری را به عنوان بخش هوشمند شهر در آنجا مهیا نموده و الگوسازی کنیم.

دکتر زاکانی در جمع اعضای شورای دانشگاه تهران گفت: در همه ابعاد و اجزای اکوسیستمی که در شهر داریم به شدت به کمک دانشگاه نیاز داریم. یکی از بزرگترین ظرفیت‌های شهر را ظرفیت دانشی شهر می‌دانیم و این دانش می‌تواند یک هویت برای شهر خلق کند. هویت دانشی شهر و ظرفیت بزرگ دانشگاه‌ها باید به داد شهر برسد و هویت علمی خلق کند. درخواست و خواهش ما از دانشگاه معظم و بزرگ تهران این است که این طلب استمداد ما با لطف و دقت و کرامت شما پاسخ داده شود و بتوانیم با کمک شما خدمات بهتری برای شهروندان داشته باشیم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه «ما هیچ کجا انسداد و هیچ بن‌بستی در شهر نداریم.» خاطرنشان کرد: برای همه کار‌ها با تدبیر و فکر می‌شود راه را باز کرد و خدا هم کمک می‌کند. ما در شهرداری داریم از هر تهدیدی یک فرصت می‌سازیم. ما یک مسیری را شروع کرده‌ایم که در این مسیر به شدت به جامعه نخبگی شهر نیازمندیم. اساس حرکت ما به این سمت است که بتوانیم مردم را مشارکت دهیم و از طریق الگوسازی و رقابت از بین اجزا و عناصر، کل شهر را در محلات به رقابت بکشانیم لذا کار‌هایی که داریم انجام می‌دهیم حول 52 رویداد و جشنواره است.

وی با اشاره به گذشت حدود یک سال و هفت ماه از دوره جاری مدیریت شهری تهران، به چشم‌انداز 10 ساله شهرداری در افق 1401 پرداخت و گفت: با این چشم‌انداز، تهران را به یک الگو تبدیل کنیم. اصولی مانند مدیریت مشارکتی را برای ساختن شهر تعریف کرده‌ایم. همچنین نگاه ما نگاه جامع و اکوسیستمی است و صرفاً با جاده و پل و در و دیوار کار نداریم و با روح شهر و اجزا و عناصر شهر هم کار داریم.

شهردار تهران افزود: شهر یک محیط به هم پیوسته است و در نوع مسئولیت‌پذیری‌مان هم کار را برعهده خودمان می‌گیریم یا به دیگران کمک می‌کنیم تا کار درست انجام شود. تلاش ما این است که عدالت را در شهر حاکم کنیم، لذا توزیع خدمات و بازتوزیع آن را بویژه در مناطق محروم با شدت دنبال می‌کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به تجربه سلایق و رویکرد‌های مختلف در مدیریت شهری، گفت: سعی ما بر این بوده که هر کس کار خوبی در گذشته انجام داده است را ادامه دهیم و هر کس کار بدی کرده است، از او عبرت بگیریم و انجام ندهیم. همچنین سعی‌مان بر این بوده که مسئولیت‌پذیری داشته باشیم و هر چه که از قبل مانده است را نگوییم «چون قبلی‌ها کرده‌اند، پس ما مسئولیت آن را نمی‌پذیریم»؛ بلکه ما مسئولیت همه را بپذیریم و لذا فرافکنی نکنیم. وظیفه داریم که مسئولیت‌پذیری‌مان را فراتر از مسئولیت‌پذیری مدیریت شهری قرار دهیم لذا هر کاری که به ما برمی‌گردد را بگوییم ما وظیفه داریم انجام دهیم و پاسخگو هستیم و هر کاری هم که به ما برنمی‌گردد را وظیفه داریم که به دیگری کمک کنیم تا به درستی انجام شود، چون آن کس که در این بین منتفع می‌شود مردم هستند و مردم خدمتی که دریافت می‌کنند را یکپارچه می‌بینند.

شهردار تهران تاکید کرد: بنای ما این است که کل پرونده‌های موجود مفتوح شهر که ده‌ها سال مفتوح است را ببندیم و پرونده‌ای برای بعد نگذاریم، مردم ده‌ها سال است بخاطر این مسائل مفتوح تحت فشار هستند.

دکتر زاکانی گفت: مهم‌ترین بخش ماجرا در دوره جاری مدیریت شهری، تغییر رویکرد‌های ما است. با تغییر در رویکردها، خدا به ما برکت داد و در سال اول ظرف یک هفته از تنش مالی خارج شدیم، با انضباط مالی. در سال اول استقرار دوره جاری مدیریت شهری، 99 درصد بودجه و در سال دوم 143 درصد بودجه‌مان محقق شد.