احداث 6 نیروگاه با اولویت رفع مشکل دفع زباله و فاضلاب کلانشهرها
یک مقام مسئول در سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گفت: 6 نیروگاه زیست توده در حال احداث است که پس از بهرهبرداری ظرفیت تولید برق با استفاده از این منبع را به 22.3 مگاوات میرساند.
مولود شیوا مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای زیست توده سازمان انرژی های تجدیدپذیر درباره آخرین وضعیت احداث نیروگاههای زیست توده کشور و برنامهریزیهای صورت گرفته به منظور ارتقای توان در این بخش گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاههای زیستتوده در کشور 13.8 مگاوات است و با برنامهریزی صورت گرفته تا پایان دولت به بیش از 22 مگاوات خواهد رسید.
وی در ادامه افزود: مطابق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، امکان احداث 200 مگاوات نیروگاه زیست توده با تعرفه خرید ارزی و ریالی فراهم میشود که این ظرفیت قرار است تا پایان دولت در تابلوی برق سبز بورس انرژی به فروش برسد.
مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای زیست توده با اشاره به اهم اقدامات ساتبا در راستای توسعه نیروگاههای زیست توده تشریح کرد: ایجاد دفتر تخصصی توسعه نیروگاههای زیستتوده در ساختار سازمانی، پیگیری عقد تفاهمنامه وزارت نیرو با وزارت کشور جهت همافزایی و تحقق اهداف مدیریت پسماند کشور و بسط و توسعه سازوکارها و فرایندهای خرید برق از نیروگاههای زیست توده از مهمترین اقدمات در این حوزه بوده است.
شیوا بیان کرد: در حال حاضر سه نیروگاه زبالهسوز و یک نیروگاه با سوخت فاضلاب شهری در حال بهرهبرداری است. در این بین بیشترین میزان تولید نیروگاهها با تولید 7.2 مگاوات متعلق به نیروگاه فاضلاب جنوب تهران است.
وی ادامه داد: همچنین 6 نیروگاه زیست توده در نقاط مختلف کشور در حال احداث است که پس از بهرهبرداری ظرفیت تولید برق با استفاده از این منبع را به 22.3 مگاوات میرساند.
مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای زیست توده ساتبا در پاسخ به این سوال که چه شهرهایی در اولویت برنامه توسعه نیروگاههای زیست توده هستند، گفت: با توجه به مشکلات زیست محیطی ناشی از انباشت زباله در کلانشهرها و شهرهای شمالی این مناطق در اولویت توسعه نیروگاههای زیست توده قرار گرفته اند. لازم به ذکر است که انتخاب شهر و محل احداث این دست نیروگاهها الزاما بر مبنای پتانسیل تولید زباله نیست.
شیوا با تاکید بر بسط و توسعه سازوکارها و فرایندهای خرید برق از نیروگاههای زیست توده تشریح کرد: برای این مهم اقدامات بسیاری همچون استفاده از ظرفیت تابلوی برق سبز برای این نوع از نیروگاهها حتی نیروگاههای دولتی، استفاده از ظرفیت ماده 12 قانون رفع موانع تولید، تامین برق رمز داراییها، تهاتر برق صنایع انرژیبر و صادرات برق صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: مطابق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، امکان احداث 200 مگاوات نیروگاه زیست توده با تعرفه خرید ارزی و ریالی فراهم میشود که این ظرفیت قرار است تا پایان دولت در تابلوی برق سبز بورس انرژی به فروش برسد.
مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای زیست توده با اشاره به اهم اقدامات ساتبا در راستای توسعه نیروگاههای زیست توده تشریح کرد: ایجاد دفتر تخصصی توسعه نیروگاههای زیست توده در ساختار سازمانی، پیگیری عقد تفاهمنامه وزارت نیرو با وزارت کشور جهت همافزایی و تحقق اهداف مدیریت پسماند کشور و بسط و توسعه سازوکارها و فرایندهای خرید برق از نیروگاههای زیست توده از مهمترین اقدمات در این حوزه بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی