احمدی: رای پاک، شهر پاک را به وجود میآورد / برخی صندوقهای ابطال شده توسط شورای نظارت مرکزی تایید شد / در قانون هیچ راهی برای اعتراض شورای نظارت شهرستان به شورای نظارت مرکزی وجود ندارد
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ رضا احمدی، عضو شورای نظارت شورای شهر در شهرستان پردیس در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو در رابطه با تخلفات در انتخابات این شهرستان اظهار داشت: انتخابات همواره با چالشهایی مواجهه است و تبلیغات بخش جدایی ناپذیر آن به شمار میآید و طبعا ممکن است درگیر تخلفات و تقلبات شود. تخلفاتی نیز در انتخاب شهر پردیس چه در شهرستان و چه در روستاها وجود داشت اساسا هیچ انتخاباتی هم خالی از این موارد نیست و این مسئله محدود به این دوره هم نیست. شهر پردیس و بومهن سابقه ابطال آرا در دو دوره قبلی را نیز داشته و این موضوع همواره آسیبهایی را به این شهرها رسانده است.
احمدی در خصوص برنامه ریزی شورای نظارت شهرستان برای جلوگیری از تکرار تخلفات ادامه داد: ما در ابتدا برنامه ریزی کردیم تا رای پاک را در شهر ایجاد کنیم. برای این مسئله یک بخش فرهنگسازی است که در کوتاهمدت نمیشد روی آن کار کرد؛ یک بخش هم مربوط به نظارت است که سعی شد روی بخش دوم تمرکز ویژه ای صورت گیرد. که سعی شد این مسئله در احراز صلایت ها مورد توجه قرار گیرد. رای پاک شهر پاک را به وجود میآورد و رای ناپاک هم دست ناپاک را در مدیریت شهر وارد میکند که با روحیه خدمت رسانی در شهر تناقض دارد. این اتفاقات چون جنبه اجتماعی دارد دست یک شخص نیست و همه نهادها باید در این کار همراه شوند.
وی در راستای شرایط خاص شهرستان پردیس تصریح کرد: از آنجایی که شهر پردیس یک شهر مهاجرخیز است این احساسات و خرید و فروش آرا تاثیر بیشتری دارد.
عضو شورای نظارت بر انتخابات شورای شهرستان پردیس در خصوص نحوه احراز صلاحیت ها اظهار داشت: اولین قدم ما پالایش نامزدها بود. اینکه آیا این افراد در دورههای قبل آلوده به تخلف، تقلب یا خرید و فروش آرا بودهاند یا خیر؟ و این روال را هم در روستا و هم در شهر پیگیری کردیم. سعی شد اطلاعاتی که توسط مراجع ذی صلاح جمع آوری شده بود مورد بررسی قرار گیرد علاوه بر آن از ارتباطاتی که بین افراد بود و میشد مدارکی را جمع آوری کرد حتی اگر آن شواهد قضایی نبودند نیز برای جمع آوری اطلاعات و پالایش نامزدها استفاده شد. در روستاها و شهرستان پردیس سعی شد این موارد رعایت شود و همه افرادی را که دربارهشان شواهد داشتیم رد کردیم.
احمدی در خصوص تفاوت احراز صلاحیتها در شورای نظارت شهرستان و شورای نظارت مرکزی اظهار داشت: خیلی از کسانی که رد شده بودند در مراجع استانی و مرکزی تایید شدند. اعتراض حق یک نامزد است اما باید مستنداتی باشد تا رای عوض شود ولی ما حس میکنیم بیشتر مصلحت بود البته اگر خوشبینانه نگاه کنیم میتوان گفت شاید مصلحت بوده؛ البته شواهد و مدارکی برای بازگردانده شدن برخی نامزدها از سوی شورای نظارت مرکزی ارائه نشد.
وی در خصوص نحوهی قانونی احراز صلاحیتها تصریح کرد: یک مشکل راهبردی هم در انتخاب افراد هست و آن اینکه صرفا از 4 مرجع برای احراز صلاحیتها استفاده میشود و آن 4 مرجع صرفا قوه قضائیه، نیروی انتظامی، وزرات اطلاعات و اطلاعات سپاه است. نتیجتا صرفا وضعیت قضایی و پرونده قضایی فرد مورد استعلام قرار میگیرد. اگر کسی میخواهد عضو شورای شهر یا روستا شود باید بررسی شود که آیا توان مدیریتی شهری را دارد؟ صرف اینکه پرونده ندارد دلیل بر این نیست که میتواند مدیر خوبی باشد. البته این دست قانونگذار است و محدود به این منطقه نیست؛ اگر کسی قبلا عضو شورا بوده باید عملکردش مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرد. در واقع باید یک میزان و شاخص وجود داشته باشد که بر اساس آن عملکرد فرد مورد بررسی قرار گیرد.
احمدی در خصوص ابطال آرا و تخلفات در انتخابات شورای شهر و روستاهای پردیس اظهار داشت: تخلف در انتخابات طبیعی است اما اگر حدی بیشتر شود باعث ابطال رای صندوق یا حوزه انتخابیه میشود. در روستاهای شهرستان پردیس هم چندین صندوق ابطال شد اما توسط شورای نظارت مرکزی تمام آرا تایید شد. مستنداتی وجود داشت مبنی بر ابطال برخی آرا که سعی کردیم آن را لحاظ کنیم اما بعد از بررسی توسط شورای مرکزی تمام آرا مورد تایید قرار گرفت.
وی در خصوص نبود راهی برای پیگیری و اعتراض به حکم نهایی شورای نظارت مرکزی، گفت: وقتی حکم در مرحله شورای نظارت مرکزی صادر شود دیگر هیچ کاری نمیتوان انجام داد و در قانون هیچ راهی برای اعتراض شورای نظارت شهرستان و روستاها به شورای نظارت مرکزی وجود ندارد. چراکه این مسئله در قانون پیش بینی نشده؛ در دوره اخیر با وجود اینکه با بررسی و تحقیق بخشی از آرا در روستاها ابطال شده بود تمام آرا در شورای نظارت مرکزی تایید شد و عملا هیچ راهی هم برای پیگیری و ارائه دلایل وجود ندارد.
احمدی در خصوص ابطال آرا شورای شهر پردیس تصریح کرد: جایگاه شورای شهر تعریف شده و یک سابقه 30 ساله دارد. شوراها همواره نظارت میشوند و اگر در حین مسولیت مرتکب تخلفی شوند، مراجع قضایی میتوانند شخص را برکنار کنند کما اینکه در پردیس هم چنین تجربهای وجود داشته اما درحال حاضر آرا ابطال شده و شورای شهر در پردیس تشکیل نمیشود.