اختصاص 100 میلیون یورو به شبکه فاضلاب خوزستان
سخنگوی دولت از اختصاص 100 میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به رفع مشکلات سیلاب و اصلاح شبکه فاضلاب خوزستان، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی، از اختصاص 100 میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به رفع مشکلات سیلاب و اصلاح شبکه فاضلاب خوزستان در جلسه دیشب دولت خبر داد. آقای علی ربیعی همچنین گفت: دولت با توسعه بازارچههای مرزی و مقرراتزدایی، فعالیتهای کولبران را تسهیل میکند. او افزود: هماکنون سود اصلی فعالیت کولبران به جیب قاچاقچیان میرود.
تاکید سخنگوی دولت بر تامین معیشت مرز نشینان
سخنگوی دولت گفت: شرایط بازارچههای مرزی در مقایسه با 6 سال پیش متفاوت شده است، اما برای تسهیل این بازارچهها باید اقدامات دیگری انجام شود.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری خود در بین خبرنگاران با بیان اینکه ایده بازارچههای مرزی سالها پیش توسط خود من مطرح شد افزود: رویکرد ما آن زمان این بود که باید به جای نگاه امنیتی به مرز معیشت مرز را نیز تامین کنیم.
وی با بیان اینکه هرگاه مرز با قاچاق کالا توام شود معیشت غیر رسمی شکل میگیرد گفت: بازارچههای مرزی با این منطق و برای مقابله با قاچاق کالا راه اندازی شد و تا به امروز تداوم داشته است.
آقای ربیعی با بیان اینکه به رسمیت شناختن کوله بری را درست نمیدانیم افزود: اگر چه تصمیم گرفته ایم تا فعالیت کوله بران را تسهیل کنیم، اما اولویت اصلی ما ایجاد اشتغال روستایی در مناطق مرزی است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه هر جا مزیتی برای پول بیشتر وجود داشته باشد سودجوها نیز حضور خواهند داشت گفت: ظرفیت بازارچههای مرزی محدود است و ما نیز ناچاریم برای فعالیت کوله بران در این بازارچهها سقفی تعیین کنیم، اما وجود سودجویان باعث میشود تا نظام بازارچهها به هم بریزد و افرادی که خارج از سقف قرار میگیرند مورد سوء استفاده سودجویان واقع میشوند.
وی در پایان با بیان اینکه، چون در مسئله کوله بران منطق اقتصادی و سود سودجویان وجود دارد حل مسئله با مشکل مواجه شده است گفت: باید در این باره کار اساسی انجام داد و معیشت مرز نشینان را به طور اساسی تامین کرد.
با اتکا به توان داخلی و ظرفیت دیپلماسی حصر ایران شکستنی است سخنگوی دولت گفت: دولت انسجام و استقامت ملی در داخل و گسترش صلح و دیپلماسی فعال در منطقه را پیگیری میکند.
آقای علی ربیعی در نشست خبری این هفته خود با اشاره به سفر هفته گذشته رئیس جمهور به دو کشور مالزی و ژاپن در شرق آسیا افزود: این سفر نشان داد که دولت به مذاکرات و دیپلماسی فعال و سازنده با قدرت ادامه میدهد و هیچ گاه روند مذاکره و گفتگو برای ارتقاء جایگاه ایران تعطیل نشده است.
وی با بیان این که دولت دستاوردهای بی نظیری به ویژه در زمینه گشایشهای بین المللی، برداشتن تحریمهای اعمال شده پیش از برجام، خروج ایران از زیر فصل 7 منشور سازمان ملل متحد را از طریق دیپلماسی، به دست آورده است گفت:، اما برغم این دستاوردها، هرگز دولت از ظرفیتهای داخلی غافل نشده و اتکا به توان داخلی و استفاده از رونق تولید ملی همواره در دستور کار دولت بوده است.
سخنگوی دولت افزود: اگر منصفانه و با توجه به شرایط کشور به عملکرد دولت نگاه شود مشخص میشود که دولت به ظرفیتهای داخلی و تلاشهای دیپلماتیک برای توسعه کشور به طور همزمان توجه کرده است.
آقای ربیعی گفت: سفر رئیس جمهور به مالزی و ژاپن نشان داد که تحریم را به عنوان یک واقعیت موجود در زندگی ملت ایران به رسمیت نشناخته و از همه ظرفیتهای داخلی و خارجی برای شکستن تحریم ضد بشری علیه ایران استفاده خواهد کرد.
وی با اشاره به مذاکرات سازنده رئیس جمهور با مقامات مالزی و ژاپنی اضافه کرد: این مذاکرات نشان داد دولت با هدف توسعه و ارتقاء جایگاه ایران و حمایت از منافع ملی، استفاده از توان دیپلماتیک را در دستور کار قرار داده است.
سخنگوی دولت گفت: این مذاکرات نشان داد فشارها به لطف دیپلماسی ملی و انقلابی کاملا شکست پذیر هستند و انسجام ملی در داخل و صلح گستری و دیپلماسی فعال در منطقه دوگانهای هستند که کارگشا خواهد بود.
آقای ربیعی با بیان این که هم اکنون ایران با نوع تازهای از جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه مواجه است افزود: همان طور که در زمان جنگ حصر آبادان را شکستیم امروز نیز دولت باید حصر ایران را بشکند و اطمینان داریم این حصر شکستنی است.
وی گفت: دولت بر این باور است که حصر وقتی شکسته میشود که تولید داخل چنان رونقی بگیرد که تحریم کنندگان ما بیشتر از ما از این تحریمها متضرر شوند.
سخنگوی دولت با بیان این که هر کجا تحریم است و آثار خودش را آشکار کرده تلاش برای شکست تحریم هم وجود دارد، افزود: هدف این است که اگر دولت امریکا برای مذاکره و رفع تحریمها پیشقدم نشود بیشتر ضرر خواهد کرد.
آقای ربیعی در ادامه سخنان خود به سه طرح قابل اجرا توسط رئیس جمهور در اجلاس سران کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: تأسیس صندوق مشترک برای تأمین مالی صنایع فناورانه کشورهای اسلامی، مرکز مشترک در حوزه هوش مصنوعی و امنیت سایبری و همچنین بازار مشترک اسلامی در حوزه کالاهای دیجیتال و تبادل ارز رمزها سه طرح عمده ایران در این اجلاس بود.
وی با اشاره به نشست سران کشورهای مالزی، ایران، قطر و ترکیه به عنوان قدرتهای اقتصادی جهان اسلام افزود: در این نشست مسائل جهان اسلام بررسی شد.
سخنگوی دولت با بیان این که سفر رئیس جمهور به ژاپن در نودمین سال روابط مشترک دو کشور انجام شد، گفت: ما همواره با ژاپن همکاریهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دوجانبه داشتیم و سفر رئیس جمهور به ژاپن علاوه بر گسترش همکاریهای دوجانبه این پیام را هم نشان داد که اجماع جهانی علیه تحریمهای یکجانبه امریکا در حال شکل گیری است.
آقای ربیعی افزود: همچنین در دیدار آقای روحانی با آقای آبه، طرح صلح هرمز از سوی ایران مطرح شد که مورد استقبال مقامات ژاپن قرار گرفت همچنین در این سفر مذاکرات خوبی در زمینه توسعه همکاریها در زمینه انرژی و همچنین همکاریهای اقتصادی مطرح شد.
وی با بیان این که دولت علیرغم دیپلماسی فعال خود هیچ گاه از نگاه به داخل و ظرفیتها و سرمایههای کشور غافل نبوده است، گفت: ما ایران را شایسته تحریم نمیدانیم و با این رویکرد از همه ظرفیتهای خود برای به عقب راندن امریکا استفاده خواهیم کرد.
سخنگوی دولت تلاش برای افزایش سطح رضایت عمومی، ارتقاء رفاه مردم، بودن و ماندن در کنار مردم، تعمیق جمهوری و قوی کردن اقتصاد ملی در کنار دیپلماسی فعال را مهمترین رویکرد دولت عنوان کرد.
آقای ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جلسه شب گذشته هیئت دولت گفت: در این جلسه سه موضوع آلودگی کلانشهرها، موضوع سیل خوزستان و همچنین بحث کولبران و تبادل کالا در بازارهای مرزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در زمینه آلودگی هوا برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی در دستور کار قرار گرفت و قرار شد تصمیمات و ساختارهای گذشته مرتبط با کاهش آلودگی شهرها دنبال شود.
سخنگوی دولت در خصوص مشکل مردم خوزستان نیز گفت: در این جلسه گزارش مبسوطی از مشکلات خوزستان ارائه شد و با توجه به پیشنهاد دولت و موافقت رهبر معظم انقلاب مبنی بر برداشت از صندوق توسعه ملی مقرر شد اقدامات کوتاه مدتی با آثار بلندمدت برای حل معضل فاضلاب شهر اهواز انجام شود.
آقای ربیعی با بیان این که کمیسیونهای مرتبط با این موضوع در هیئت دولت تشکیل شده است، افزود: در 15 فروردین سال 1396 مصوباتی در هیئت دولت داشتیم تا حدود 6 هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه فاضلاب اهواز هزینه شود که با توجه به مشکلات مالی دولت این مصوبه به طور کامل اجرا نشده بود به همین منظور در جلسه اخیر هیئت دولت مصوب شد میزان 6 هزار میلیارد تومان به همراه 100 میلیون یورویی که از صندوق توسعه ملی برداشته میشود صرف اجرای طرحها و اصلاح زیرساختهای شهر اهواز شود.
وی با بیان این که علیرغم توسعه اقتصادی استان خوزستان، اما آثار این توسعهها در زندگی مردم منطقه ملموس نیست، گفت: به همین منظور در جلسه شب گذشته دولت بر استخدام نیروهای بومی، ایجاد کسب و کار توسط مردم بومی و همچنین توجه به بخشهای کشاورزی در منطقه خوزستان تاکید شد.
سخنگوی دولت در زمینه مشکل مناطق مرزی و تبادلات کالا در این منطقه به ویژه موضوع کولبران نیز افزود: تصمیماتی در خصوص بهبود معیشت این افراد و همچنین افزایش ظرفیتهای قانونی برای تسهیل در کسب و کار این افراد در این جلسه گرفته شد.
آقای ربیعی با بیان این که قرار شده است از بازارچههای مرزی مقررات زدایی شده و روند فعالیت کولبران تسهیل شود، گفت: البته در این زمینه با جریان ظالمانه سوءاستفاده از کوله بری نیز مواجهیم که متأسفانه این افراد مورد سوءاستفاده قرار میگیرند به همین منظور ایجاد اشتغال پایدار و روان کردن مبادلات در بازارچههای مرزی به عنوان راهکار اساسی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در پایان سخنان خود فرا رسیدن کریسمس و همچنین عید اخلاص را به هموطنان مسیحی و کلیمی تبریک گفت.
لینک کوتاه: asriran.com/002xOY