اختصاص 10.2 میلیارد تومان به تکمیل سرریز سد مروک دورود
خرمآباد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: عملیات تکمیل سرریز سد مروک دورود با اعتبار 10 میلیارد و 200 میلیون تومان آغاز شده و تا قبل از شروع بارندگی های امسال به اتمام خواهد رسید.
داریوش حسن نژاد روز یکشنبه به رسانهها اعلام کرد: سد مخزنی مروک با هدف تامین آب کشاورزی 6 هزار و 500 هکتار از اراضی دشت سیلاخور ایجاد شده و حجم کل مخزن این سد 110 میلیون متر مکعب است.
وی بای ابیان اینکه سد مروک تنها سد شهرستان دورود است که علاوه بر 900 هکتار زمین زیر دست این سد برای زراعت 500 هکتار برنج کاری آب تامین می کند اظهار داشت: برای تکمیل شبکه آبیاری سد، تعمیر و بازسازی خسارت وارده به شبکه در اثر وقوع سیلاب، سال جاری قراردادی با 2 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار با پیمانکار مجری طرح سد مروک منعقد شد.
وی همچنین اضافه کرد: تعمیر و بازسازی کانال اصلی، تعمیر و بازسازی کامل بند انحرافی روستای دو خواهران، تعمیر و بازسازی سیفون عالم آباد شهرستان دورود نیز تاکنون انجام شده است.
حسن نژاد بیان کرد: امسال سه میلیارد تومان اعتبار جهت لایروبی و احداث دیوار حفاظتی در روستای چنار به طول یک کیلومتر، لایروبی در سه نقطه داخل شهر، لایروبی و تغییر و اصلاح مسیر روستای بخش سیلاخور، 15کیلومتر لایروبی کانال علی آباد و هشت کیلومتر لایروبی کانال ترشاب هزینه شده است.
براساس آمار اردیبهشت ماه امسال 72 درصد از حجم مخازن سدهای لرستان پر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28 درصد کاهش نشان میدهد.
اکنون 15 سد در استان لرستان با اهداف مختلف برق آبی و تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و گردشگری در دست ساخت است.
سد مروک در بالادست رودخانه شهر دورود (تیره رود) قرار داد که با اتصال رودخانه سیلاخور (متشکل از دو رودخانه آبسرده و ونایی) به رودخانه دورود، حجم بسیاری آب وارد این رود می شود.
سد مروک از نوع خاکی با هسته رسی، طول تاج 451 متر و ارتفاع از پی 68 متر می باشد و محل احداث سد دز لرستان، جنوب شرقی بروجرد و شمال شرقی دورود، بر روی رودخانه تیره است.
همچنین ظرفیت سرریز سد مروک یکهزارو 250 مترمکعب در ثانیه و کل مساحت سطح دریاچه آن 670 هکتار در رقوم نرمال است و متوسط حجم تنظیم سالانه 50 میلیون مترمکعب می باشد.
سدهای رودبار، بختیاری، کزنار، خان آباد، حوضیان و عالی محمود الیگودرز، سدهای آبسرده و شهید بروجردی شهرستان بروجرد، سد کمندان ازنا، سد مروک دورود، سد تاج امیر نورآباد، سدهای ایوشان، مخمل کوه و زیبامحمد خرم آباد و تنگ معشوره جزو سدهای در دست ساخت لرستان هستند.
لرستان به لحاظ شرایط زمینشناسی، گسترش سازندهای ریزدانه، توپوگرافی کوهستانی و میانگین بالای بارشها با 436 نقطه سیلخیز یکی از پنج استان اول سیلخیز کشور است و در بین شهرستانهای استان نیز بهترتیب پلدختر و خرمآباد رتبه اول و دوم را دارند.
*س_برچسبها_س*