اختلالات کبدی در بین بیماران کرونایی / پیشگیری بهترین روش جلوگیری از شیوع
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان، گفت: بین 2 تا 11 درصد این بیماران بهویژه در نوع شدید کرونا به اختلال کبدی مبتلا میشوند.
به گزارش ایسنا، وسیم جفری، متخصص گوارش و کبد از دانشگاه آقاخان پاکستان دوشنبه در اولین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی با ارائه آمار کلی از موارد ابتلا به کرونا در جهان و ابتلای بیش از 4 میلیون و 600 هزار نفر در دنیا، اظهار کرد: هر فردی میتواند به این بیماری مبتلا شود و منبع اصلی ابتلا انتقال فردبه فرد است.
وی به علائم بالینی این بیماری اشاره کرد و افزود: ریهها و برونشها در این بیماری تحت تاثیر قرار میگیرند؛ دردهای عضلانی و کوفتگی از دیگر علائم بیماری است. با وجود اینکه تب در بعضی بیماران جزء علائم بیماری است، بعضی دیگر اصلا تب ندارند. همچنین کودکان معمولا علائم خفیفی دارند و زنان حامله نسبت به بیماران همسن خود علامتهای بالینی شدید ندارند. جفری، تصویربرداری از قفسه سینه را از مهمترین و بهترین راهکارها برای تشخیص این بیماری دانست و ادامه داد: قرنطینه 14 روزه افرادی که با بیماران در ارتباط بودهاند، راهکار مناسبی برای جلوگیری از شیوع بیماری به شمار میآید.
وی انواع مختلف بیماری را به شدید، متوسط و خفیف تقسیمبندی کرد و یادآور شد: در افرادی که به کرونای خفیف مبتلا میشوند، در تصویربرداری قفسه سینه نشانی از درگیری ریه دیده نمیشود؛ ولی موارد متوسط و شدید به بستری شدن در بیمارستان و حتی بخش مراقبت ویژه نیاز دارند.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان با اشاره به آمار کشورها و شهرهای مختلف گفت: وضعیت در هر منطقه کاملا با دیگر مناطق متفاوت است. میزان مرگ و میر بین مبتلایان نیز بسته به عوامل مختلف از جمله سن مبتلایان و منطقه شایعشده تغییر میکند. ولی اگر افراد مبتلا به موقع گزارش شده و در قرنطینه قرار بگیرند، میزان شیوع کاهش مییابد.
وی با تاکید بر ضرورت مدیریت کلی بیماری، اضافه کرد: مراقبت علائم حیاتی بیمار و اکسیژنرسانی به موقع و مداخلات دارویی شامل داروهای ضدالتهابی لازم باید در دستور کار باشد.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان با اشاره به پلاسمادرمانی گفت: نتیجه این درمان که در چین و بعضی کشورهای دیگر شامل پاکستان انجام شده، در مورد همه بیماران یکسان نبوده و بعضی بهتر و سریعتر با آن بهبود یافتهاند.
وی در مورد اقدامات لازم بعد از بهبودی کرونا گفت: بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان باید دست کم، 14 روز در قرنطینه خانگی بوده و از تجهیزات حفاظت پزشکی فردی مانند ماسک و دستکش استفاده کند.
این استاد دانشگاه آقاخان پاکستان با تاکید بر اینکه بر اساس مطالعات بالینی 2 تا 11 درصد بیماران مبتلا به کرونا با نوعی مشکل مواجهند، خاطر نشان کرد: تا امروز در پاکستان 42 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و 903 نفر درگذشته و بیش از 11 هزار نفر بهبود یافتهاند.
وی گفت: دوران قرنطینه از اول ماه آوریل (اواسط فروردین) در پاکستان آغاز شد و 9 مه (20 اردیبهشت) خاتمه یافت، این دوران در جلوگیری از شیوع بیماری بسیار موثر بود، ولی با پایان قرنطینه شاهد افزایش شمار مبتلایان هستیم.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان خاطر نشان کرد: تشخیص زودهنگام برای درمان بیماران کرونایی بسیار مهم است، ضمن مداخلات درمانی ضروری مانند اکسیژندرمانی و مداخلات دارویی.
وی همچنین از تلاش 5 شرکت دارویی پاکستانی به همراه شرکتهای دارویی خارجی برای توسعه داروی مبارزه با کرونا خبر داد. انتهای پیام