یک‌شنبه 4 آذر 1403

ارائه آموزش به 6 هزار و 378 راننده پرخطر / روزانه یک هزار و 700 تصادف در پایتخت اتفاق می‌افتد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ارائه آموزش به 6 هزار و 378 راننده پرخطر / روزانه یک هزار و 700 تصادف در پایتخت اتفاق می‌افتد

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از ارائه آموزش به 6 هزار و 378 راننده پرخطر خبر داد.

سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامی‌داشت ایام و اعیاد شعبانیه گفت: در سال جاری از ابتدای سال حوزه‌های مختلفی را مأموریت داشتیم؛ در سال گذشته 6 هزار و 378 نفر راننده پرخطر را در سطح شهر تهران شناسایی کردیم که عمدتاً خودرو بودند و با مجوز قضائی احضار شدند و در کلاس‌های آموزشی پلیس شرکت کردند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: بعد از کلاس آموزشی هیچ‌گونه تخلفی از این افراد دیده نشد که جای امیدواری دارد.

وی اظهار کرد: به صورت میدانی 75 هزار راکب موتورسیکلت را در محل و در خیابان آموزش میدانی در قالب طرح موتوریار دادیم و بخش زیادی از این‌ها با رصد سامانه‌ای هیچ گونه تخلف دیگری مرتکب نشدند.

حمیدی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه آلودگی هوا پلیس وظایف خود را به صورت کاملاً جدی در دستور کار قرار داد و سه میلیون و 455 هزار و 652 بار خودرو‌های متعدد را به‌دلیل معاینه فنی اعمال قانون کرد و 245 هزار و 886 دستگاه خودرو دودزا را به پارکینگ هدایت کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به کاهش تردد خودرو‌های آلوده در سطح شهر تهران اذعان کرد: در خصوص کامیون‌های حمل بتن با همکاری معاونت حمل و نقل شهرداری به رغم افزایش تردد این خودروها، حوادث مرتبط با آن‌ها 20 درصد کاهش یافت.

وی ادامه داد: در خصوص جرثقیل‌های امدادی پلیس به عنوان یکی از سازمان‌های نقش‌آفرین در این حوزه به جهت پاسخگویی به مطالبات مردم، با همکاری مرجع قضائی ورود کرد و نسبت به ساماندهی جرثقیل‌های مجاز اقدام شد و با جرثقیل‌های غیرمجاز برخورد شده و می‌شود و بیش از 60 درصد کاهش تخلفات در پی ساماندهی جرثقیل‌های امدادی صورت گرفت.

حمیدی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه انضباط‌بخشی ترافیک که یکی از دغدغه‌های شهروندان است، با اجرای طرح جناغی انضباط‌بخشی عملیاتی شد و هشت هزار و 625 راننده که اصرار به تخلف داشتند اعمال قانون و جریمه شدند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اذعان کرد: در تونل نیایش به لحاظ پررنگ بودن حضور پلیس انضباط بیشتر است که این امر روانی ترافیک را نیز در پی داشته است.

وی با اشاره به طرح‌های مشترک پلیس راهور و شهرداری تهران گفت: این طرح‌ها در حوزه ایمنی اثرگذار بوده و کاهش حوادث را در پی داشته و بسیاری از گره‌های ترافیکی برطرف شد؛ 486 محل پرتصادف طی سال جاری با کمک شهرداری اصلاح شد که دیگر در آنجا تصادفی رخ نداد.

حمیدی با بیان اینکه حدود 20 کیلومتر نیوجرسی جایگزین نرده‌ها و گاردریل‌های فرسوده شد، اظهار کرد: 196 نقطه‌ای که باعث گره‌های ترافیکی می‌شد، اصلاح شد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با تاکید بر اینکه شهر باید به سمتی رود که مردم هم به لحاظ منظر و تردد در پیاده‌رو‌ها شرایط بهتری نسبت به گذشته داشته باشند، گفت: نگاه خودرو محور باید از شهر دور شود و باید توسعه‌های خودرو محور به حداقل برسد.

وی تصریح کرد: در دوره کرونا به این نتیجه رسیدیم که فرصت خوبی است بتوانیم فضای سبز را در وسط خیابان شاهد باشیم و این اتفاق افتاد و در اغلب خیابان‌ها در دستور کار قرار دارد.

حمیدی در ادامه بیان کرد: با توجه به شرایط متفاوت جوی امسال، شاهد چندین مرحله بارش برف و نزولات آسمانی بودیم که شاهد تلاش عزیزان در حوزه خدمات شهری بودیم و حضور فیزیکی این عزیزان باعث شد که شهر به مقطع بحران نرسد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: در جریان بارش‌های اخیر، مردم سفر‌های غیرضروری را کنار گذاشتند و خدمات شهری در حوزه پاکسازی، مانع انسداد مسیر‌ها شد که اقدام خوب و اثرگذاری بود.

وی گفت: پیش‌بینی این بود که جریان ترافیک از ابتدای اسفندماه به‌دلیل خرید‌های نوروز بیشتر باشد. 40 درصد بار کشور به تهران می‌آید و 30 درصد آن دوباره از تهران به سایر نقاط کشور توزیع می‌شود؛ لذا اگر پلیس برنامه ویژه‌ای نداشته باشد شهر به‌راحتی قفل می‌شود.

حمیدی با اشاره به سابقه 70 ساله ترافیک در تهران عنوان کرد: در کوتاه‌مدت با حمایتی که از پلیس صورت گرفت، 16 درصد توان عملیاتی ما تقویت شد و از ابتدای اسفندماه بدون چالش انضباط بیشتر را در سطح شهر شاهد هستیم.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه تصریح کرد: از نیمه اسفندماه به بعد نمایشگاه‌های فصلی در تهران شروع خواهد شد و در کنار آن بارندگی نیز در پیش خواهد بود که می‌تواند کندی ترافیک را بیشتر کند و توقف‌ها را طولانی‌تر کند؛ این موضوع می‌طلبد که مردم همکاری داشته باشند و تا جای ممکن از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی با اشاره به تمهیدات پلیس راهور برای نیمه‌شعبان اظهار کرد: امیدوارم با همراهی همه بخش‌ها این جشن به‌خوبی برگزار شود.

حمیدی در ادامه گفت: در پایان سال پنجشنبه و جمعه آخر سال را داریم. ترافیک پنجشنبه و جمعه آخر سال در اوایل دهه هشتاد و اواخر دهه هفتاد یک مقطع آن در میدان جمهوری بوده است؛ اما با اقداماتی که صورت گرفت، شرایط ترافیکی بهبود پیدا کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ عنوان کرد: در سال جاری طرح ویژه‌ای داریم و با اصلاحات هندسی که در بهشت زهرا (س) صورت گرفت، به روان‌سازی ترافیک در آن مجموعه کمک شد.

وی ادامه داد: از مردم می‌خواهیم در پنجشنبه و جمعه پایانی سال در بهشت زهرا (س) مراسم برگزار نکنند. در سال گذشته شاهد بودیم به رغم اینکه جمعیت زیادی در آن محدوده حضور داشتند ترافیک روان‌تر بود.

حمیدی افزود: اگر در حوزه تصادفات بتوانیم در سال جاری سوانح و حوادث را مدیریت کنیم، پنجمین سال متوالی خواهد بود که تصادفات منجر به فوت روند کاهشی خواهد داشت.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه سهم موتورسیکلت در حوادث منجر به فوت شش درصد با اجرای طرح موتوریار کاهش پیدا کرده است، گفت: امیدواریم در سال آتی با اجرای طرح‌های برنامه‌ریزی شده در حوزه انضباط ترافیکی بیش از پیش توفیق داشته باشیم.

وی با بیان اینکه تهران روزانه میانگین هزار و 700 فقره تصادف دارد، گفت: این عدد در روز‌های بارانی تا دو هزار و 400 مورد نیز می‌رسد.

حمیدی با بیان اینکه روزانه به‌طور میانگین حدود 70 نفر مصدوم در حوادث و سوانح رانندگی داریم، اظهار کرد: هر دو روز نیز میانگین سه نفر فوتی داریم که در 10 ماهه امسال 462 نفر متوفی در جریان تصادفات داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی