دوشنبه 5 آذر 1403

ارائه 14 هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ارائه 14 هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان

صندوق نوآوری 14 هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه داده است. شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ در تهران به ما اعلام کردند که در صورت تامین زمین از سوی دولت، خود اقدام به ساخت مسکن برای محققان خود خواهند کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمد صادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در رأس یک هیئت همراه، به منظور بازدید از دستاوردهای زیست‌بوم نوآوری استان مرکزی با استقبال رسمی دکتر مخلص الائمه، استاندار مرکزی وارد اراک شد.

بازدید رئیس صندوق نوآوری از نمایشگاه محصولات فناورانه در پارک علم و فناوری استان مرکزی

رییس صندوق نوآوری در این سفر همچنین از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان بازدید و با مدیران این شرکت‌ها گفت‌وگو کرده و در جریان مسائل و دغدغه‌های آنها پیرامون توسعه زیست‌بوم نوآوری استان قرار گرفت.

اعطای 14 هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان توسط صندوق نوآوری

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین پس از بازدید از این نمایشگاه، در جمع خبرنگاران ضمن اظهار خرسندی از پتانسیل‌های بالای فناورانه در استان مرکزی، گفت: برای ما بسیار خوشحال‌کننده بود که ببینیم زیست‌بوم نوآوری استان مرکزی ظرفیت‌هایی فوق‌العاده و بسیار غنی دارد. امروز شرکت‌های دانش بنیان بسیار بزرگی با قابلیت‌های ویژه در استان فعالیت می‌کنند و همچنین 14 هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان توسط صندوق نوآوری است.

وی با اشاره به اینکه امروز نزدیک به 130 شرکت دانش بنیان در استان مرکزی در حوزه‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند، افزود: یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصاد دانش بنیان، وجود نیروی انسانی کارآمد است و ظرفیت استان مرکزی به ما نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش بنیان به خوبی توانسته‌اند از ظرفیت نیروی انسانی استان استفاده کنند. برخی محصولات این شرکت‌ها با تکنولوژی‌های بسیار بالا و با محصولات کشورهای پیشرفته قابلیت رقابت دارند. این مسئله نشان‌دهنده ظرفیت کشور و به‌طور خاص ظرفیت استان مرکزی است.

خیاطیان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: تلاش ما این است که با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در زیست‌بوم تامین مالی فناوری کشور، از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم. در این زمینه نیز انواع خدمات مالی را طراحی کرده‌ایم و امروز بیش از 77 خدمت در چهار دسته اصلی تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌کنیم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، ظرفیت تولید در شرکت‌های دانش بنیان استان مرکزی را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: ظرفیت رشد تولید در بعضی شرکت‌های دانش بنیان استان فوق‌العاده بوده و این شرکت‌ها قادرند تا بیش از 10 برابر، افزایش رشد داشته باشند. در این زمینه قرار شد که صندوق نوآوری در اسرع وقت برنامه تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان استان را در دستور کار خود قرار دهد.

شرکت‌های دانش بنیان از مظاهر مهم رشد اقتصادی کشورها به شمار می‌آیند

وی در ادامه شرکت‌های دانش بنیان را از مظاهر مهم رشد اقتصادی کشورها عنوان کرد و یادآور شد: در این زمینه دولت اهتمام خود را بر حمایت از این شرکت‌ها قرار داده است. در این زمینه سال گذشته نیز قانون مهمی در مجلس با نام «جهش تولید دانش بنیان» به تصویب رسید. در این قانون ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه زیست بوم نوآوری در کشور دیده شده است که از مهم‌ترین آن‌ها بکارگیری سازوکارهای بیشتر برای تامین مالی و ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه دانش بنیان‌هاست.

خیاطیان در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته مجموعه حمایت‌های صندوق نوآوری از زیست بوم فناوری کشور با همکاری شبکه بانکی، به حدود 14 هزار میلیارد تومان رسید و امسال برنامه داریم که با حمایت از هزار شرکت دانش بنیان به فروش 100 همتی محصولات دانش بنیان در کشور برسیم.

اختصاص 5 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال دانش بنیان با همکاری شبکه بانکی کشور در سال 1402

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در جریان این سفر، در نشست با شرکت‌های دانش بنیان استان مرکزی به گفت‌وگو با مدیران عامل این شرکت‌ها پرداخته و دغدغه‌های آنان را شنید و در موارد مقتضی دستور پیگیری صادر کرد. در این نشست استاندار مرکزی و رییس پارک علم و فناوری استان نیز حضور داشتند.

موضوع تامین مالی باید آخرین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد

خیاطیان در این نشست با تاکید بر اینکه موضوع تامین مالی باید آخرین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، گفت: برنامه ما در صندوق نوآوری این است که هیچ شرکتی به خاطر مسئله مالی با افت تولید مواجه نشود؛ این هدف‌گیری جدی صندوق است. ما در زمینه‌های مختلف، از حمایت‌ها برای توسعه تکنولوژی گرفته تا بازاریابی به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک خواهیم کرد، اما از شرکت‌های دانش بنیان نیز می‌خواهیم که دغدغه آن‌ها صرفاً بر مسئله افزایش دانش فنی و پیشبرد کارشان باشد و همت خود را صرف توسعه تکنولوژی کنند.

وی افزود: تلاش ما بر این است که با کمک سایر بازیگران زیست‌بوم تامین مالی فناوری از جمله شبکه بانکی کشور، بازار سرمایه و شرکت‌های خصوصی بزرگ و از راه‌های متفاوت، نیازهای مالی شرکت‌های دانش بنیان در بخش‌های مختلف را تامین کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تبصره 18 قانون بودجه سال 1402، گفت: بانک‌ها بر اساس این تبصره مکلف شده‌اند 5 هزار میلیارد تومان برای اشتغال دانش‌بنیان هزینه کنند. ماه گذشته نیز آقای رییس‌جمهور در حضور مدیران عامل شبکه بانکی کشور بر موضوع تبصره 18 قانون بودجه و حمایت‌های مالی شبکه بانکی از اشتغال دانش‌بنیان تاکید و بانک‌ها را ملزم به اجرایی کردن این قانون کردند که هر یک از بانک‌های کشور بر اساس سهمیه تعیین‌شده، تسهیلات پیش‌بینی‌شده به شرکت‌های دانش بنیان را اعطا کنند.

خیاطیان افزود: بر اساس مذاکراتی که با بانک‌ها داشتیم تا پایان ماه آینده، تعهدات بانک‌ها در زمینه اجرای این تبصره به حدود 50 تا 60 درصد خواهد رسید. امیدواریم بیش از 90 درصد این مقدار با همکاری صندوق نوآوری تا پایان امسال تامین شود. در این زمینه بانک‌های کشور نیز به صندوق نوآوری قول همکاری داده‌اند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت تشکیل صندوق پژوهش و فناوری استان مرکزی گفت: به دنبال آن هستیم که فعالیت‌های صندوق پژوهش و فناوری استان پای گیرد و در این زمینه آقای استاندار هم اهتمام کامل به این موضوع دارند.

شرکت‌های دانش بنیان از خوش‌حساب‌ترین مشتریان شبکه بانکی هستند

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه سخنان خود، شرکت‌های دانش بنیان را از خوش‌حساب‌ترین مشتریان شبکه بانکی برشمرد و گفت: به دلیل همین خوش حسابی، بانک‌ها نیز به شدت علاقه‌مند به همکاری با شرکت‌های دانش بنیان هستند اما بخشنامه جدید بانک مرکزی برای مهار تورم مانع رشد ترازنامه بانک‌ها شده است و این فرایند ارائه تسهیلات بانکی را با محدودیت مواجه کرده است. در این زمینه صندوق نوآوری طی مذاکراتی که با سازمان بورس و اوراق بهادار داشته به دنبال آن است تا از ظرفیت انتشار اوراق برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان استفاده کند. این برنامه، هم متناسب با سیاست مهار تورم است و هم به ارتقای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان کمک خواهد کرد.

دو هدف صندوق نوآوری در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور

خیاطیان همچنین با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور دو هدف را دنبال می‌کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه شعار سال، «رشد تولید» انتخاب شده است، صندوق نیز در حال برنامه‌ریزی است که شرکت‌های دانش بنیان با تولید هزار نوع محصول به فروش 100 همتی دست یابند. مطالعات این کار انجام شده و براساس بررسی‌ها این کار کاملا ممکن و شدنی خواهد بود. از شرکت‌های استان مرکزی که ظرفیت آن را دارند تا تولید خود را به دو برابر برسانند دعوت می‌کنیم تا آمادگی خود را در این زمینه به صندوق اعلام کنند.

وی افزود: از سوی دیگر ما به دنبال توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان هستیم و در همین راستا بسته حمایتی برای صادراتی‌شدن یا توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان تهیه کرده‌ایم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه مدیریت کلان استان مرکزی پای کار دانش بنیان‌ها ایستاده است، گفت: آقای استاندار علاقه‌مند به حوزه دانش بنیان هستند و در انجام اقدامات برای این حوزه انگیزه دارند. این فرصت برای شرکت‌های دانش بنیان بسیار غنیمت است. از سوی دیگر، روحیه کار تیمی در مجموعه مدیران استان، سبب هم‌افزایی برای توسعه اکوسیستم نوآوری استان شده است که نعمت بسیار بزرگی به شمار می‌آید.

خیاطیان در پایان خاطرنشان کرد: مهم‌تر از همه، نیروی انسانی توانمند و نخبه‌ای است که در استان مرکزی وجود دارد. این، ظرفیت استان است و 130 شرکت استان حتما قابلیت توسعه جدی دارد. حضور صنایع بزرگ یکی از ویژگی‌های استان مرکزی است و این استان اولین تنوع صنعتی در کشور را داراست.

رایزنی صندوق نوآوری با وزارت راه و شهرسازی و شبکه بانکی برای تامین زمین و ساخت مسکن برای محققان شرکت‌های دانش بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در ادامه سفر یک‌روزه خود به استان مرکزی در جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان این استان حاضر شد.

خیاطیان طی سخنانی در این جلسه، با بیان اینکه جای خوشحالی است که بگوییم ظرفیت فناوری و تخصص نیروی انسانی در استان مرکزی ستودنی و در کشور کم‌نظیر است، گفت: در کمتر استانی دیده می‌شود که مدیران استان پای کار دانش بنیان باشند که جای تقدیر از آقای استاندار و مدیران استان دارد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه امروز گفتمان دانش بنیان در کشور به یک گفتمان غالب تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: اوایل دهه هشتاد خون‌دل‌هایی خورده شد تا ادبیات حوزه فناوری در کشور جا بیفتد اما درکی در این زمینه وجود نداشت، اما امروز در کشور از ورود دانش بنیان‌ها به حوزه اقتصاد کلان صحبت به میان می‌آید.

اهمیت حوزه دانش بنیان در لایحه برنامه هفتم توسعه

خیاطیان با اشاره به اهمیت حوزه دانش بنیان در لایحه برنامه هفتم توسعه که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است، گفت: در این لایحه بر این مسئله تاکید شده است که سهم اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور باید به هفت درصد برسد. این اتفاقات را باید به فال نیک بگیریم که جهت‌گیری کشور به سمتی رفته که حوزه دانش بنیان از اقتصاد کلان سهم بگیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه صندوق نوآوری در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور و افزایش سهم شرکت‌های این حوزه از تولید ناخالص داخلی دو هدف را دنبال می‌کند، گفت: با توجه به اینکه شعار سال جاری از سوی مقام معظم رهبری «رشد تولید» نامگذاری شده است، صندوق نوآوری در حال برنامه‌ریزی است تا شرکت‌های دانش بنیان به فروش 100 هزار میلیارد تومانی دست یابند. این کار کاملاً شدنی است و مطالعات آن نیز انجام شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به معافیت مالیاتی شرکت‌های بزرگ در صورت ورود به بخش تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش بنیان تأکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت اعتبار مالیاتی که در قانون جهش تولید دانش بنیان به بنگاه‌ها و شرکت‌های بزرگی که منابع خود را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند، جدی بگیرند. این مسئله در استان مرکزی از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است. ما باید مراکز علمی را جدی بگیریم و دانشگاه‌ها و دیگر مراکز استان را به سمت نشاط فناوری سوق دهیم.

صندوق نوآوری 35 رویداد تبادل فناوری با 700 میلیارد تومان قرارداد برگزار کرده است

خیاطیان در پایان با بیان اینکه یکی از مسائل جدی در حوزه تسهیل امکانات برای فعالان حوزه دانش بنیان، مسئله تامین مسکن محققان فعال در این شرکت‌ها است، گفت: شرکت‌های دانش بنیان بزرگ در تهران به ما اعلام کردند که در صورت تامین زمین از سوی دولت، خود اقدام به ساخت مسکن برای محققان خود خواهند کرد. صندوق نوآوری علاوه بر مذاکره با وزارت راه و شهرسازی جهت اختصاص زمین با شبکه بانکی کشور نیز جهت اعطای تسهیلات رایزنی‌هایی کرده است. پیشنهاد ما این است که این الگو در استان مرکزی هم پیگیری شود تا با الگویی از مشارکت شرکت‌ها در ساخت، امکان تامین مسکن برای کارمندان شرکت‌های دانش بنیان فراهم شود.