جمعه 9 آذر 1403

ارتباط برخط معاون علمی رئیس‌جمهور با مردم / مدل جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به‌زودی اعلام خواهد شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ارتباط برخط معاون علمی رئیس‌جمهور با مردم / مدل جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به‌زودی اعلام خواهد شد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، دفتر ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، میزبان روح الله دهقانی بود تا فعالان زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور بدون واسطه، پاسخ دغدغه‌ها، مطالبات و پرسش‌های خود را از زبان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری بشنوند.

روح الله دهقانی در پاسخ به مخاطبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، دانشگاهیان و پژوهشگران، با بیان این‌که سهم قابل توجهی از فعالیت‌ها و اولویت‌های کاری معاونت علمی، پاسخ‌گویی و رسیدگی به دغدغه‌های فعالان زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان است، ادامه داد: به طور مرتب در هر هفته چندین ملاقات چهره به چهره و مستقیم با مدیران، فناوران و نوآوران دارم. همچنین معاونان و مدیران معاونت علمی، بخش ویژه‌ای از فعالیت‌هایشان را به گفت‌وگو، بازدید و نشست‌های تخصصی برای رفع چالش‌های فراروی فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده‌اند. ساختار معاونت علمی، به گونه‌ای پایه‌ریزی شده است که در راستای تعامل مستمر و مردمی بودن حرکت کند و رهبر معظم انقلاب نیز که سنگ بنای این دستگاه را نهاده و از آن حمایت کردند، همچنین رییس‌جمهور محترم نیز بر این موضوع تاکید و اهتمام دارند.

ایجاد تحول در رویکرد ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری از تحول در فرآیند ارزیابی و تایید شرکت‌ها دانش‌بنیان گفت: در رویکرد جدیدی که پس از هزاران ساعت نشست تخصصی با حضور برترین شرکت‌ها و فعالان زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان برگزار شد، شکل و شیوه جدید و نوآورانه‌ای در ارزیابی و تایید صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان حاصل شد که جزئیات آن به زودی تصویب و اعلام خواهد شد. در رویکرد پیشین، صرفاً فرآیند یک شرکت و محصول آن مورد ارزیابی قرار می‌گرفت اما در این رویکرد جدید، ورودی‌ها، فرآیند‌ها و برون‌دادهای شرکت دانش بنیان و نیز میزان رشد و ارزش‌آفرینی شرکت در معیارهای ارزیابی و تایید صلاحیت، نقش آفرین هستند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر این که برای تحول در رویکردهای فعلی و حمایت همه جانبه از جوانان خلاق، نخبه و ارزش آفرین باید حکمرانی دانش‌بنیان در کشور اجرایی شود، افزود: با توجه به تعدد ساختارها دستورات و راهبردهای نامتجانس افزایش یافته است و دستگاه ها باید با یک گفتمان که دانش بنیان در اولویت باشد به این موضوع اهتمام رورزند. تلاش می کنیم همه دستگاه های کشور و وزارتخانه ها را برای پشتیبانی از گفتمان علم و فناوری کشور هماهنگ سازیم و این موضوع را در قالب نقشه راه اقتصاد دانش بنیان کشور، پیگیری خواهیم کرد.

وی با بیان این‌که تحول در روند حمایت دستگاه‌ها و جامعه از زیست‌بوم دانش‌بنیان، مستلزم کار فرهنگی، در درازمدت و به صورت تدریجی است، ادامه داد: اتفاقات اصلاحی در هر حوزه نیازمند گذر زمان است؛ بنابراین، برای حکمرانی دانش‌بنیان در اقتصاد، فرهنگ و دیگر ساحت‌ها، باید تلاشی مستمر و عزمی راسخ داشته باشیم. در این حوزه نیاز به کاری مجدانه داریم تا این موضوع در قالب یک گفتمان، نهادینه شود.

دهقانی در ادامه افزود: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، در واقع یاری‌گر رییس جمهور در موضوعات علمی، فناورانه و دانش‌بنیان است. تلاش می‌کنیم با حمایت از شکل‌گیری باشگاه‌های اندیشه ورزی، دیدگاه‌ها، مشاوره‌ها و راهبردهای فعالان زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان در بدنه حکمرانی کشور، جاری و ساری شود. این باشگاه‌ها زمینه‌ای فراهم می‌کنند که همدلی و همراهی، میان بدنه اقتصاد دانش‌بنیان و بدنه حکمرانی کشور شکل بگیرد تا مشکلات و موضوعات، به شکلی هوشمندانه و دوراندیشانه اصلاح شوند.

افزایش ظرفیت سربازی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، از موافقت اصولی ستاد کل نیروهای مسلح برای استفاده از ظرفیت سربازان نخبه و توانمند در بدنه شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و افزود: با حمایت مقام معظم رهبری و همراهی ستاد کل نیروهای مسلح از چند سال گذشته ظرفیتی ایجاد شده است تا سالانه تعدادی از نیروهای سرباز که توانمندی آن‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان کارآمد است، دوران سربازی خود را در این شرکت‌ها بگذرانند. با توجه به افزایش قابل توجه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، محدودیت‌های استفاده از این مزیت قانونی نیز طبیعی است که افزایش یابد؛ اما خوشبختانه با تلاش و پیگیری که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری صورت گرفت و موافقت اصولی و ضمنی ستاد کل نیروهای مسلح، قرار است این ظرفیت تا 10هزار نفر افزایش پیدا کند.

تخصیص هوشمند و هدفمند حمایت‌ها و معافیت‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان

دهقانی، با بیان این‌که معافیت مالیاتی ابزاری برای کمک به شرکت های نوپا است و حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌باید بر مبنای کارکرد حمایت‌ها و نیاز شرکت‌ها، هوشمند و هدفمند صورت بگیرد، افزود: سیاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این است که با توجه به توانمندی و تلاش شرکت ها با توجه به نیازشان از این حمایت ها و معافیت های تعریف شده ذیل قانون استفاده کنند. ابزار معافیت های مالیاتی ابزاری برای شکل گیری شرکت های جدیدتری برای رشد در یک گلخانه امن است. شرکت هایی که به میزانی از رشد و بلوغ رسیده اند باید حمایت های بزرگ‌تری از جنس بازارسازی دریافت کنند.

گفتنی است نشست پاسخگویی برخط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در راستای تاکید دولت سیزدهم مبنی بر پاسخگویی برخط اعضای کابینه به مطالبات مردمی، برگزار و در این نشست، گزارشی از ارزیابی عملکرد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری در حوزه ارتباطات مردمی دولت سیزدهم ارائه شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی

نقش دانش بنیان ها در حکمرانی ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
ارتباط برخط معاون علمی رئیس‌جمهور با مردم / مدل جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به‌زودی اعلام خواهد شد 2
ارتباط برخط معاون علمی رئیس‌جمهور با مردم / مدل جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به‌زودی اعلام خواهد شد 3