ارتقای سواد رسانهای در دنیای امروز الزامی است / انقلاب اسلامی برگرفته از انقلاب نبی مکرم اسلام (ص) است
آیین عبادی سیاسی نماز جمعه در شهرستانهای آذربایجان غربی برگزار و مطالبی درباره مباحث روز مطرح شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز، آیین عبادی سیاسی نماز جمعه در سراسر شهرستانها و بخشهای آذربایجان غربی برگزار و ائمه جمعه مطالبی را درباره مباحث روز مطرح کردند که به شرح ذیل است:
ارتقای سواد رسانهای در دنیای امروز الزامی است
حجت الاسلام و المسلمین محمد حیدریزاد امام جمعه موقت ارومیه در خطبههای نماز جمعه این هفته ارومیه، با تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص)، اظهار داشت: هدف رسالت حضرت محمد (ص) ترویج انسانیت در جهان بود که امروز هم باید ترویج شود و مسلمانان با تکیه بر معارف نبوی در این مسیر گام بردارند.وی افزود: راهبرد اصلی جمهوری اسلامی ایران با هدایت و رهبری امام (ره) و مقام معظم رهبری نیز ادامه مسیر اسلام ناب محمدی (ص) بوده که با راهبرد وحدت و مقاومت اسلامی شناخته میشود.
امام جمعه موقت ارومیه، گفت: انسجام ملی و بیداری اسلامی با تکیه بر سیره امام (ره) و رهبری محقق میشود که نقشه راه جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی در جهان است.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به وضعیت کسب قدرت در جهان، تصریح کرد: ماهیت قدرت در نظام بینالملل تغییر یافته و روش حکمرانی در جهان متاثر از رسانه است.
حیدریزاد گفت: رسانه تمام زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده، به عنوان مثال در مورد حوادث اخیر ایران، بیش از 17 هزار خبر دروغ توسط 5 رسانه معاند انتشار داده شده که این خود نشان دهنده اهمیت رسانه برای دشمنان نظام اسلامی است.
وی ابراز داشت: نظام بین الملل در حال تغییر است و باید هوشیار باشیم. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ایران در جنگ احزاب بوده و امروز هم این راه ادامه دارد، تمام دشمنان نظام با همسویی علیه کشور اقدام کردهاند که اوج آن در دفاع مقدس نمایان شد و در برهههای مختلف هم تلاش کردهاند ولی موفق نشدهاند.
امام جمعه موقت ارومیه، با اشاره به اینکه در جریانات اخیر هم مشخص شد که رسانههای استکبار علیه نظام وارد عمل شدهاند، تاکید کرد: باید مدیریت فضای مجازی به صورت عالمانه، مدبرانه و هوشمندانه انجام شود. تشکیل شبکه ملی اطلاعات نباید معطل باشد و دستان نحس برخی افراد موجب بازماندن از این موضوع شود.
وی ادامه داد: مهارت نقد و تحلیل پیامهای رسانهای و ارتقای سواد رسانهای در دنیای امروز الزامی است. باید قدرت تحلیل را افزایش دهیم و با سواد رسانهای وارد میدان شویم. مراکز آموزشی و رسانه ملی باید در حوزه با جدیت وارد کار شوند.
حیدریزاد، درک صحیح مسئولان و بزرگان از مطالبات جوانان را خواستار شد و اظهار داست: همه باید نسبت به درک مطالبات جوانان و شنیدن حرف آنها توجه کنند. باید فضای گفتگو در مدرسه و دانشگاه و مساجد باز شود و ابهامات و مطالبات جوانان پاسخ داده شود.
وی خطاب به اساتید، مدیران و مسئولان بخشهای مختلف، اذعان داشت: با شرح صدر و تامل با روشهای جذاب وارد بحث شوید تا مشکلات حل شود.
امام جمعه موقت ارومیه، با تاکید بر فعالسازی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و مراکز آموزشی، گفت: این کرسیها باید فعال شود و نقد و نظرات مختلف مطرح شود. مبانی نظری اسلام با روشهای جذاب و عقلانی باید ارائه شود.
انقلاب اسلامی برگرفته از انقلاب نبی مکرم اسلام (ص) است
حجتالاسلام والمسلمین حمید حسنزاده در خطبه های نماز جمعه این هفته میاندوآب با اشاره به میلاد باسعادت حضرت رسول اکرم (ص)، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص)، رحمه للعالمین و اشرف مخلوقات عالم و بشیرا و نذیرا هستند.
امام جمعه میاندوآب با اشاره به ویژگی بی بدیل حضرت رسول اکرم (ص)، افزود: قرآن، کتابی که راه سعادت فردی و اجتماعی انسان ها در آن است، خُلق عظیم، خودباوری، انسجام درونی و حرکت رو به رشد و پیشرفت از ویژگی های بارز و بی بدیل پیامبر گرامی اسلام است.
وی با بیان اینکه پیامبرگرامی اسلام (ص)، دارای نگاه مثبت و نگاه به آینده بودند، گفت: با نگاه منفی نمی توان در مقابل دشمن ایستادگی کرد و همین نگاه مثبت و خودباوری است که سبب غلبه بر دشمنان می شود.
حسن زاده با اشاره به اینکه عمل ما تاثیرگذار است، تصریح کرد: پیامبر با انسجام درونی و با مهربانی مردم را علی رغم همه مشکلاتی که دشمنان اسلام بوجود آوردند، به دین اسلام دعوت کرد.
امام جمعه میاندوآب با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام (ص)، هرگز عقب نشینی نکرده و همواره رو به رشد و تعالی حرکت کردند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما نیز برگرفته از انقلاب نبی مکرم اسلام (ص) است و بر همه واجب عینی و لازم است که از این نظام اسلامی تبعیت و حمایت کنند.
وی افزود: به فرموده رهبر معظم انقلاب، قطار انقلاب اسلامی به سوی رشد و توسعه و سعادت و انقلاب جهانی حضرت مهدی موعود (عج) حرکت می کند و عقب گرد و انفعال در آن جایی ندارد و هرکس سوار این قطار شود به سعادت رسیده و هرکس از آن پیاده شود، منزوی خواهد شد.
حسن زاده با تاکید بر اینکه باید مراقب دشمنان و نفوذی های داخلی باشیم، تصریح کرد: در 43 سال گذشته از پرتلاطم ترین چالش ها عبور کرده و هشت سال جنگ تحمیلی و... را پشت سر گذاشته ایم ولی دشمنان نتوانسته اند کاری از پیش ببرند و قطعا از چالش های پیش رو نیز عبور خواهیم کرد ولی باید مراقب دشمنان داخلی باشیم.
نقش پررنگ دشمنان در اغتشاشات اخیر
حجت الاسلام والمسلمین اصغر جلالی در خطبه های نماز جمعه این هفته چهاربرج با اشاره به میلاد باسعادت حضرت رسول اکرم (ص)، اظهار کرد: به استناد آیات قرآن کریم، خداوند متعال چهار موهبت و لطف عظیم به پیامبر (ص) عنایت فرموده که این مواهب چهارگانه عظیم بهدلیل این حقیقت است که حضرت بزرگ عالم است و خدای متعال همه اسباب بزرگی را برای ایشان آماده فرموده است.
امام جمعه چهاربرج افزود: قرآن عظیم که قرآن، برترین، اولین و مهمترین و پربارترین نعمت الهی نعمت خداوند است، خلق عظیم، فضل عظیم (عصمت) و مُلک عظیم مواهب عظیم چهارگانه نبوی (ص) هستند.
وی گفت: یکی از مهمترین از این مواهب جاذبه اخلاقی پیامبر (ص) اخلاق ایشان بود و آن چنان صفات عالی انسانی و مکارم اخلاق در او جمع بود، که دشمنان سرسخت را تحت تأثیر قرار می داد، به تسلیم وادار می کرد، و دوستان را سخت مجذوب می ساخت.
جلالی در ادامه به اغتشاشات اخیر اشاره و تصریح کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب برخی میکوشند با مغالطه و فرافکنی نقش دشمن را در این اغتشاشات کمرنگ جلوه داده و همواره تلاش دارند نقش دولتها و عوامل خارجی در بروز و همچنین مشارکت مستقیم آنها در سازماندهی اعتراضات اجتماعی در ایران و تغییر جهت حرکت آنها به سمت منافع و مطلوبهای مدنظر را منکر شوند در حالی که با استناد به برخی منابع انگلیسی عوامل خارجی و بهویژه آمریکا برای بروز ناآرامیها و اغتشاشات خیابانی در ایران و تداوم آنها برنامهریزی میکنند.
وی گفت: طراحی اغتشاشات اخیر چهار ماه قبل در واشنگتن توسط اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» یا FDD، که نقش مهمی در شکلدهی سیاست خارجی واشنگتن در قبال ایران دارد، حمایت دستهجمعی و منسجم و سریع از اغتشاشات، دسترسی به اینترنت ماهوارهای و استارلینک، گشودن پرونده حقوقبشر، خروج از توافق هستهای، ساماندهی ارتش فجازی آمریکا علیه ایران و ایجاد رسانههای جعلی از جمله نقش های عوامل خارجی و بهویژه آمریکا در اغتشاشات در ایران هستند.
امام جمعه چهاربرج به نقش اروپاییها در اغتشاشات اخیر نیز اشاره کرد و افزود: کشورهای اروپایی اخیرا و در روزهایی که اغتشاشات پایان یافته، شهروندانشان را به خروج از ایران توصیه کرده اند و این در حالی است که این دولتها اتباع خود را در روزهایی که اغتشاشات از نظر شدت و گستره در روند صعودی قرار داشت در ایران حفظ کردند واین موضوع غیر طبیعی و تا حدودی مشکوک جلوه میدهد وچنین واکنشی بهصورت ماهوی نشانههایی از یک روند مداخلهجویانه را یدک میکشد.
جلالی تصریح کرد: حضور فیزیکی برخی از عوامل بیگانه در صحنه آشوبها، با وجود برخوردهایی که در موارد مشابه و در سالهای قبل با این عناصر شده بود، تاییدی بر این گزاره است که چنین پروژههایی بهصورت جدی و با پذیرفتن خطر دستگیری نیز از سوی بیگانگان پیگیری میشود.
وی افزود: اختلال در صدور ویزا برای ایرانیان توسط سفارتخانههای اروپایی در ایران که بعضاً محل حمایت برخی از آشوبگران هستند، تعلل و تاخیر عمدی و شبهعمدی در حفاظت از سفارتخانههای ایران در اروپا نیز جزیی از همراهی شیطنتآمیز اروپاییها برعلیه منافع ایران است.
امام جمعه چهاربرج تصریح کرد: می توان گفت که هدف از این تحرکات اروپاییها در نقش پلیس بد، تاثیرگذاری بر محاسبات و رفتار ایران در مذاکرات رفع تحریمها و همزمان گشودن پرونده حقوق بشری بر علیه ایران است، هدفگذاریای که نتیجهای برای جبهه استکبار در بر نخواهد داشت.
جلالی به بیانات و توصیه های رهبر معظم انقلاب در مورد اغتشاشات اخیر و سن پایین اغتشاشگران نیز اشاره کرد و گفت: بازیهای رایانهای یک ابزار تأثیرگذار غرب در راستای تحقق اهداف ناتوی فرهنگی بوده و بازیهای رایانهای در واقع شوالیههای مجازی، قدرتمند و جذاب ناتوی فرهنگی و جنگ صلیبی غرب با مأموریت تخریب، تحریف و تغییر تاریخی ارزشها هستند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است خانواده ها در امر تربیت فرزندان بسیار توجه داشته باشند، اظهار کرد: نسل صالح و سالم، یکی از اصلیترین دستاوردهای ارزنده جامعه ایمانی است که بطور مشخص با دو رکن تربیت یعنی «خانواده» و «نظام آموزشی» کارامد، محقق میگردد.
امام جمعه چهاربرج با بیان اینکه دو رکنِ «خانه» و «مدرسه» بطور شایسته، متعهدانه و هماهنگ در عرصه تربیت فرزندان تلاش نماید، گفت: هر یک از دو کانون خانه و مدرسه، به تنهایی امکان عمل موفقیتآمیز نخواهند داشت و پیوند واقعی اولیاء و مربیان، برای ایجاد هماهنگی و همسویی نظری و رفتاری میان مربیان و خانوادهها و یکسانسازی مسائل آموزشی و تربیتی کودکان ضروری است.
انتهای پیام /