ارتقای کیفیت و بهرهوری لازمه تولید دانش بنیان
محمد لاهوتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: نامگذاری امسال با یک عنوان اقتصادی و با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغالآفرین» توسط مقام معظم رهبری باز هم حاکی از دغدغه ایشان نسبت به حوزه تولید و اشتغال است.
وی با بیان اینکه سالهاست که نامگذاری هر سال تحت عنوان تولید، اشتغال و رفع موانع آن است، افزود: لازمه داشتن تولید دانش بنیان، افزایش کیفیت و بهرهوری در تولید است که اتفاقا یکی از معضلات جدی اقتصاد ایران در سالهای اخیر بوده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: بهرهوری پایین و ارزش افزوده کم باعث شده که نتوانیم در حوزه صادرات ارزآوری متناسب با حجم صادرات کالایی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه متناسب نبود ارزآوری با حجم صادرات دلایل مختلفی دارد، گفت: عدم تخصیص منابع لازم به حوزههای پژوهشی، عدم پیوند دانشگاه و صنعت از جمله این دلایل است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از معضلات جدی اجتماعی ایران کار و بیکاری است، اظهار داشت: به نظر من توجهی که امسال به این مساله شده بیشتر به بالا بردن کیفیت کالا، بالا بردن بهرهوری در واحدهای تولیدی و بالا بردن ارزش افزوده در صنایع کشور برمیگردد که اگر به اقتصاد مقاومتی هم نگاه کنیم میبینیم که باز هر دو این مساله و بحث دانشبنیان یکی از محورهای اصلی و کلیدی اقتصاد مقاومتی بوده است.
لاهوتی اظهار داشت: داشتن جوانهای نخبه و جمعیت جوان ایران یکی از مزیتها است و ارتباط با نوآوریهای جدید و استفاده از ابزارهای جدید آن هم در شرایطی که دنیا به سمت نزدیکی بیشتر به رسانههای اجتماعی و استفاده از ابزارهای نوین پیشمیرود در کنار هم میتواند به افزایش تولید و افزایش بهرهوری و اشتغال بیشتر کمک کند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: بنابراین با توجه به نامگذاری سال، مسئولیت دولتها در مقابل حمایت از این گونه صنایع و این گونه دانش افزایش میدهد و مسئولیت آنها را بزرگتر میکند و باید بودجههای مشخصی برای این مساله در نظر گرفته شود و حمایت لازم صورت بگیرد.
وی افزود: متاسفانه امروزه با پدیده فرار مغزها و یا مهاجرت گسترده جوانان و آن هم جوانانی که قابلیتهای بسیار بالایی دارند مواجه است که توجه به این بخش میتواند یک مقدار از مهاجرت جوانان نخبه جلوگیری کند به شرط اینکه واقعا دولت هم ابزارهای لازم را برای حمایت و جذب این نیروها بکارگیرد و از فرصتهایی که در کشور وجود دارد، استفاده کند و در نتیجه تاثیر خود را در بالا بردن بهرهوری و دانش لازم و پیوند با صنعت ملاحظه کنیم.
وی افزود: تولید رقابتی و بالا بردن بهرهوری کمک میکند تا در همه زمینهها دستاوردهای مثبتی داشته باشیم.
لاهوتی گفت: با توجه به نامگذاری هر سال توسط مقام معظم رهبری بنظر میرسد که دولتها در پایان هر سال باید پایشی از میزان تحقق شعار سال داشته باشند و مثلا مشخص شودکه در پایان سال 1400 چقدر دولتها توانستهاند در رفع موانع از تولید موثر عمل کنند و یا در چه حوزههایی ضعف داشته و نتوانستهاند که شعار سال را محقق کنند.
وی گفت: اگر گزارش سالانه برای هر سال ارائه شود، شاید بتوان جلوی اشکالات را برای سال بعد گرفت و دستاوردهای بهتری را در پیش رو داشته باشیم.
انتهای پیام / ب