اردکانیان: باید به تولید 8400 مگاوات برق هستهای تا سال 1420 برسیم
وزیر نیرو گفت که طبق سند شورای عالی انرژی سهم انرژی هستهای در سبد انرژی کشور تا سال 1420، 8400 مگاوات تعیین شده که فعلا 1050 مگاوات در دست بهرهبرداری است.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) در پاسخ به سوال هادی بیگینژاد نماینده ملایر دربارهی علت عدم پیشبینیهایی جهت تامین برق هستهای در کشور اظهار کرد: سوال ناظر به این بود که چه پیشبینی برای تامین برق مورد نیاز کشور در آینده صورت گرفته و سهم انرژی هستهای در سبد برق کشور چقدر است؟ همچنین وزارت نیرو چه پیگیریهایی از دولت و سازمان انرژی اتمی کرده است؟.
وی ادامه داد: در سال 1383 اساسنامه قانونی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به تصویب و تایید شورای نگهبان رسید، امر مکانیابی، طراحی، تامین سوخت هستهای و بهرهبرداری از نیروگاه هستهای به این شرکت محول شد. وزارت نیرو هم وظیفه جایابی بهینه برآورد بار، تعیین ظرفیت مناسب با شبکه برق را عهدهدار است. در گذشته این مسئولیت با وزارت نیرو بود اما در سال 60 از وزارت نیرو جدا شد و در سال 83 مستقیم به شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران واگذار شد.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: شورای عالی انرژی کشور در مهرماه سال گذشته سند تراز و تولید گاز مصرفی کشور تا افق 1420 را تصویب کرد. شورای عالی انرژی کشور به مسئولیت رئیس جمهور بوده که دبیرخانه آن در سازمان برنامه و بودجه است و وزارتخانههای نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاهها نیز در آن عضو هستند.
وی ادامه داد: طبق این سند مصوب سهم انرژی هستهای در سبد انرژی کشور تا سال 1420، 8400 مگاوات تعیین شده است فعلا 1050 مگاوات در دست بهرهبرداری داریم. انشاءالله تا ساعت 1407، دو واحد 1050 مگاواتی دیگر جمعا 2100 مگاوات به 1050 واحد فعلی اضافه میشود. همچنین تا سال 1415، دو واحد دیگر در منطقه مکران جمعا به ظرفیت 2100 مگاوات افزوده شده و تا سال 1420 هم سه واحد دیگر اضافه میشود تا تکلیف 8400 مگاوات روشن شود.
اردکانیان در ادامه گفت: واحدهای دوم و سوم در حال ساخت است. ما در وزارت نیرو با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته به دنبال فراهم کردن امکانی هستیم که نیروگاه اتمی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان برای این واحدها از طریق خطوطی به داخل کشور انتقال پیدا کند. این نیروگاهها از آن جهت ارزشمند است که فشار و درجه حرارت بخار ورودی به توربین در آنها بسیار پایینتر از نیروگاههای بخار بوده و عمر بیشترین دارد همچنین آلودگی زیست محیطی نداشته و انرژی پاک تلقی میشود. هزینه سوخت هم پایین است لذا در کانون توجه قرار داشته و باید با برنامه ریزی دقیق به یک نقطه روشن برسیم.
وزیر نیرو بعد از سخنان بیگینژاد نماینده ملایر مبنی بر تشکیل جلسهای در دفتر نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با کمال میل این پیشنهاد را میپذیرم فکر میکنم گام بلندی با مشارکت مجلس بوده و میتواند به تنظیم نقشه راهی برای کوتاه مدت و بلند مدت منجر شود.
انتهای پیام