یک‌شنبه 4 آذر 1403

ارزیابی ایمنی1200 ساختمان مهم و بلندمرتبه در تهران

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ارزیابی ایمنی1200 ساختمان مهم و بلندمرتبه در تهران

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، چهارمین جلسه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران در سال 1401 با هدف ارائه گزارش عملکرد یکساله کارگروه‌های تخصصی عضو ستاد، بررسی مصوبات جلسات قبل و میزان پیشرفت اجرای این مصوبات در مرکز عملیات اضطراری شهر تهران با حضور شهردار تهران، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس پلیس راهور تهران، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و جمعی دیگر از مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه‌های تخصصی ستاد برگزار شد، علاوه بر گزارش یکساله عملکرد ستاد، فعالیت کارگروه‌های تخصصی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

گزارش علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه این جلسه با اشاره به مصوبات اجرا شده ستاد، گفت: عمده کارها با همکاری جمعی اجرا شده و یا در حال اجراست و آثار و نتایج بسیار خوبی را از همکاری دوستان در این دوره از مدیریت مشاهده می‌کنیم. همه دوستانی که در این جلسه حضور دارند در تلاش‌اند تا مقدماتی فراهم کنند و با ارائه پیشنهادات‌شان مانع از بحران شوند و یا در صورت وقوع بحران به بهترین نحوی آن را مدیریت کنند.

همچنین محمد حسن نامی رئیس ستاد مدیریت بحران کشور نیز با اشاره به اهمیت سرمایه انسانی در مدیریت بحران و نیز وضعیت خاص شهر برای این مدیریت، تلاش‌های شهردار تهران به عنوان جانشین وزیر کشور در مدیریت بحران پایتخت را قابل قبول اعلام کرد.

وی افزود: باید از همه امکانات و تجهیزات و روش‌های علمی که برای اداره این شهر بزرگ در زمان بحران مورد نیاز است استفاده کنیم تا بتوانیم در زمان بحران به مردم کمک کنیم.

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در حاشیه این جلسه نحوه اجرای مصوبات جلسات گذشته را قابل قبول دانست و درباره موضوعات مطرح شده در این نشست گفت: موضوعات و موارد مرتبط با زلزله همچون ایمنی شهر، آتش‌نشانی، ایمنی بازارها، ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه مسکونی، مسائلی چون اسکان اضطراری، ارتباطات پایدار در شرایط وقوع بحران‌های مهمی مثل زلزله و همچنین مواردی چون بحران‌های مرتبط با حوزه آب، فرونشست و فروریزش زمین نیز مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه یادآور شد: در این جلسه همچنین بررسی عملکرد دستگاه‌ها در حوادثی مثل زلزله خوی، آتش‌سوزی ساختمان بهار، مدیریت برف در تهران و همین‌طور ایمنی پل‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: نمایندگان دستگاه‌های خدماتی مثل پلیس و آتش‌نشانی، اورژانس و جمعیت هلال احمر گزارش‌ها و درخواست‌های خود و موضوعات مرتبط با هماهنگی بین دستگاهی را ارائه کردند و گزارشی از وضعیت احتمالی زلزله در تهران توسط اساتید زلزله‌شناس ارائه شد.

به گفته نصیری؛ برگزاری این جلسات هماهنگی بین بخشی را تقویت می‌کند و مسائل بین سازمان ها را رو در رو با هم و با سرعت عمل بیشتر و کیفیت بالاتری رفع و رجوع می‌کند و باعث می‌شود که در مجموع دستگاه‌ها در هماهنگی با همدیگر برای یاری‌رسانی به مردم چه در پیشگیری از وقوع حوادث و چه در پاسخ و مقابله موثر با حوادث و بحران‌ها و نیز در بازیابی و بازتوانی پس از بحران بتوانند فعالانه‌تر و هم‌افزاتر عمل کنند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان شهری و کشوری نسبت به مقوله ایمنی و پیشگیری از بحران جدی‌تر شده و موضوع درک خطر افزایش یافته و با قدرت و قوت بالاتری دنبال می‌شود که این نویدبخش است. هر چند حجم ریسک‌های تلنبار شده بر دوش این شهر آنقدر زیاد است که سالها باید کار شود تا بتوانیم به شرایط مطلوب نزدیک شویم.

وی یادآور شد: بنابر گزارش ارائه شده تاکنون حدود 1200 ساختمان مهم و بلندمرتبه در فاصله اوایل آبان تا امروز یعنی حدود 4 ماه مورد ارزیابی ایمنی قرار گرفت.

وی افزود: رقم چشمگیری است که تنها با استفاده از منابع داخلی دستگاه‌ها انجام شده و از حمایت خوب مسئولان شورا، شهرداری و سایر دستگاه ها برخوردار بوده است.

در این جلسه همچنین از روسای کارگروه‌های فعال و برتر ستاد تقدیر به عمل آمد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

علیرضا زاکانی

بحران زلزله این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
ارزیابی ایمنی1200 ساختمان مهم و بلندمرتبه در تهران 2