دوشنبه 5 آذر 1403

اروپا به دنبال مدیریت پیام در شبکه‌های اجتماعی به بهانه مبارزه با تروریسم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اروپا به دنبال مدیریت پیام در شبکه‌های اجتماعی به بهانه مبارزه با تروریسم

تهران - ایرنا - سیاستمداران اروپایی می‌گویند برای مقابله با تهدیدهای تروریستی احتمالی، باید رمزگذاری پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی لغو شده و کشورها قادر به مدیریت این پیام‌ها باشند.

به گزارش ایرنا، رسانه های اتریشی به تازگی از احتمال ممنوعیت رمزگذاری پیام ها در شبکه‌های اجتماعی از جمله واتس اپ خبر داده اند که این مسئله سر و صدای زیادی در فضای مجازی ایجاد کرد. در همین راستا آلمان به عنوان ریاست شورای اتحادیه اروپا پیش نویس قطعنامه‌ای را در رابطه با مدیریت رمزگذاری از طرف کشورهای اتحادیه اروپا تهیه کرده است.

خبرگزاری د. پ. آ. امروز (سه شنبه) گزارش داد: قرار است مقامات اروپایی با مدیران این شبکه ها در مورد راه حل های پیشنهادی که شامل حداقل تداخل ممکن در سیستم‌های رمزگذاری شود، رایزنی کنند. هر چند ادعا می شود که پیش نویس قطعنامه مذکور حاوی هیچ راه حل یا خواسته پیشنهادی برای تضعیف سیستم های رمزگذاری نیست اما رویکرد شماری از سیاستمداران آلمانی از جدیت این تصمیم حکایت دارد.

«رالف برینکهاوس» رهبر فراکسیون پارلمانی حزب دموکرات مسیحی آلمان (CDU) طی سخنان تندی خواستار اختیارات تحقیق بیشتر برای دولت ها شده است.

وی به خبرگزاری د. پ. آ. در برلین گفت: مقامات امنیتی باید در اسرع وقت تمام وسایل موجود را در اختیار داشته باشند تا افراد خطرناک را شناسایی کنند. به گفته وی قانونی که در کابینه آلمان تصویب شده است باید به سرعت به پارلمان ارسال شود تا نمایندگان بتوانند موارد مرتبط با پیام های رمزگذاری شده در شبکه های اجتماعی را ارزیابی کنند.

برینکهاوس گفت: «حملات تروریستی در درسدن، نیس و وین متأسفانه از وضعیت متشنج امنیتی خبر می‌دهد. سرویس‌های اطلاعاتی آلمان در حال حاضر حدود 620 تهدید بالقوه را شناسایی کرده اند که این ترسناک است و چیزی نیست که ما به راحتی بتوانیم آن را بپذیریم.» این در حالی است که نهادهای امنیتی افرادی را که نیز که معتقد به اعمال خشونت سیاسی باشند، خطرناک توصیف می‌کنند.

در همین حال «نیکولا بیر» نماینده پارلمان اروپا از حزب دمکرات آزاد آلمان (FDP) در مورد دستورالعمل‌های سریع علیه تروریسم از جمله ممنوعیت احتمالی رمزگذاری پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی هشدار داد. نایب رئیس پارلمان اروپا به د. پ. آ. گفت: «این اقدام اشتباه است. در یک دنیای دیجیتال، رمزگذاری دوسویه پیام، هسته اصلی ارتباطات محافظت شده بین شهروندان است که ما نباید به راحتی آن را بشکنیم.»

به گفته وی، تروریست‌ها پس از این ممنوعیت نیز به دنبال راه های دیگر خواهند رفت به عنوان مثال از طریق بازی های ویدیویی اهداف خود را پنهان می‌کنند.

بیر در عوض خواستار هماهنگی بهتر، نظارت و همکاری بیشتر مدیران این شبکه های اجتماعی با مقامات پلیس اروپا شد.

به گفته وی نیروی پلیس و دادگستری مجهزتر و اقدام مداوم علیه فعالیت های افراط گرایانه با پوشش مذهبی، می تواند این ضعف امنیتی را پوشش دهد.

طی هفته های اخیر وقوع شماری از حملات تروریستی در کشورهای مختلف اروپا، نگرانی مقامات اتحادیه اروپا در خصوص گسترش تروریسم در قاره سبز را برانگیخته است. اوایل ماه گذشته میلادی درسدن یک پناهجوی سوری که به عنوان فردی خطرناک شناسایی شده بود با چاقو به شهروندان حمله کرد و یک نفر را کشت و یک نفر دیگر را به شدت زخمی کرد. همچنین یک معلم فرانسوی توسط یک جوان افراطی در پاریس سر بریده شد و سه نفر توسط یک فرد دیگر در کلیسایی در نیس کشته شدند. یک هفته پیش در وین نیز یکی از طرفداران سازمان تروریستی داعش چهار نفر را به ضرب گلوله کشت و بیش از 20 نفر را زخمی کرد.

*س_برچسب‌ها_س*