سه‌شنبه 6 آذر 1403

ازدواج بدون تشریفات را فرهنگ سازی کنیم / روند پرداخت وام ازدواج

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ازدواج بدون تشریفات را فرهنگ سازی کنیم / روند پرداخت وام ازدواج

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: هدفگذاری اول و شعار امسال ما شروع زندگی و تشکیل خانواده بدون مراسم و تشریفات است.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: هدفگذاری اول و شعار امسال ما شروع زندگی و تشکیل خانواده بدون مراسم و تشریفات است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی تندگویان، در نشست خبری آنلاین هفته ازدواج که به صورت مجازی برگزار شد، با تسلیت شهادت جواد الائمه (ع) گفت: این امام بزرگوار نمونه جوان دینی است که با مدت کم عمر، بزرگترین خدمات را به اسلام و تشیع ارائه کردند و یکی از نمادهای جوانگرایی اسلام به شما می روند.

وی همچنین درگذشت روح الله رجایی سردبیر روزنامه جام جم و سهیل گوهری از فعالین رسانه ای ورزش کشور را تسلیت گفت و افزود: این دو بزرگوار جزو با اخلاق ترین و بی ریاترین افراد اصحاب رسانه بودند که برای روحشان آرامش و مغفرت الهی و برای بازماندگان شان صبر مسئلت می کنم.

تندگویان سپس به موضوع ازدواج پرداخت و گفت: در بحث ازدواج چند دغدغه وجود داشت که امسال نیز به علت شیوع کرونا مضاعف شد. ازدواج در سال‌های گذشته روند نزولی داشته که به عوامل مختلفی بستگی دارد و بخشی از آن به دلیل کاهش جمعیت کشور در دو دهه گذشته، کاهش فرزندآوری و تک فرزندی که از دو دهه گذشته آغاز شده، طبیعی است و تاثیراتش را در هرم جمعیتی ما گذاشته است. مشکلات اقتصادی، فرهنگ، مسکن، اشتغال و غیره نیز در مجموع باعث کاهش ازدواج شده است و امسال نیز موضوع کرونا همه مشکلات را مضاعف کرد.

وی با بیان این مطلب که تعداد زیادی از جوانانی که تصمیم به ازدواج داشتند به دلیل کرونا تاریخ ازدواج خود را به زمان نامعلوم موکول کرده اند، افزود: هدف اول و شعار امسال ما شروع زندگی و تشکیل خانواده بدون مراسم و تشریفات است که اگر به یک فرهنگ تبدیل شود خیلی از مشکلات جوانان در ابتدای راه زندگی حل خواهد شد.

معاون امور جوانان اضافه کرد: خیلی از این مراسم ها و تشریفات هزینه‌های سنگینی به جوانان متحمل می‌کرد که اتفاقا شرایط کرونا بهترین فرصت برای جوانان است که بدون مراسم و تشریفات آنچنانی وارد زندگی شوند.

تندگویان گفت: نگران زندگی زوجینی هستیم که به دلیل کرونا زندگی خود را آغاز نکرده‌اند و طولانی شدن رابطه بدون وارد شدن به زندگی تاثیرات روانی و مشکلات خاص خود را دارد که مباحث اقتصادی و این مشکلات لطمات خود را به زندگی جوانان وارد خواهد کرد و باید این هشدارها را جدی گرفت.

وی افزود: امیدوارم با این فرهنگ سازی هم به عدم شیوع کرونا و هم به ترویج ازدواج بدون تشریفات کمک کنیم.

تندگویان گفت: امسال مشکلات اقتصادی و کرونا مشکلات را مضاعف کرده که با استفاده از ظرفیت خیرین و همراهی آنها در موضوع ازدواج، قصد کمک به تشکیل زندگی های جوانان را داریم.

وی با اشاره به تشکیل مجمع ملی خیرین ازدواج و مجامع استانی خیرین ازدواج، گفت: با این روش ظرفیت خیرین در حوزه ازدواج را هدفمند کردیم. ممکن است زوجینی نیازمند جهیزیه، مسکن، اشتغال و غیره باشند که با مراجعه به مجامع خیرین ازدواج، از طریق ادارات کل ورزش و جوانان استان ها راهنمایی و به این خیرین معرفی می شوند و بر اساس پایشی که مجامع استانی انجام می‌دهند با یک طرح ملی و وحدت رویه به این زوجین کمک می‌کنند و ما نیز می توانیم آمار خوبی به جوانان و مردم از کمک های خیرین ارائه کنیم.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، ادامه داد: همه این کمک ها در کنار کمک‌های دولتی و خیرینی است که هنوز به صورت سنتی کار می کنند و نمی خواهند دیده شوند.

وی گفت: هدف ما شناخته شدن و دیده شدن خیرین نیست بلکه در حقیقت می‌خواهیم اگر قرار است به نیازمندی کمک شود با وحدت رویه صورت بگیرد و شاهد این نباشیم که فردی یا زوجی از چندین نهاد و خیرین کمک بگیرند ولی یک خانواده هیچ کمکی دریافت نکند. بنابراین از همه خیرین دعوت می کنیم به مجامع خیرین استان خود بپیوندند تا ما هم بتوانیم تسهیلاتی که از مجلس خواهیم گرفت به آنها نیز ارائه کنیم.

تندگویان با تمجید از اقدامات خیرین در حوزه ازدواج، افزود: تاکنون خیرین ازدواج خدماتی همچون 15 هزار جهیزیه، 5 هزار مراسم ازدواج، 3600 وام ازدواج، 3200 وام مسکن، 3500 وام اشتغال، تهیه 2800 مسکن برای زوجین در آستانه ازدواج و 4 هزار شغل برای زوجین جوان ارائه کرده اند که باید این را هم در نظر بگیریم که خیرین در حوزه نیازمندان کار می کنند.

وی سپس به حوزه وام ازدواج پرداخت و گفت: دولت در حوزه وام ازدواج با توجه به همه مشکلات اقتصادی و آسیب هایی که کرونا وارد کرده، عملکرد قابل توجهی دارد و الان وام ازدواج به روز شده و با کمترین مشکلات پرداخت می شود.

معاون امور جوانان افزود: تا پایان خرداد 99 جمع کل متقاضیان وام ازدواج 420 هزار و 350 نفر بوده است که 40 درصد آنها وام را دریافت کرده اند یعنی حدود 6 هزار و 400 میلیارد تومان تا پایان خرداد وام از طریق شبکه بانکی دولت پرداخت شده است که نشان می دهد دولت به حوزه ازدواج بسیار توجه دارد.

وی اظهار کرد: نسبت به سه ماهه سال گذشته آمار متقاضیان وام ازدواج نیز افزایش پیدا کرده است که امیدواریم توأم با امر ازدواج و شروع زندگی باشد و شاهد مشکلاتی مثل ازدواج های صوری و خرید و فروش وام نباشیم. اگر امسال بتوانیم موضوع فرهنگ سازی ازدواج بدون مراسم را نهادینه کنیم، قدم بزرگی برداشته‌ایم.

معاون امور جوانان در بخش دیگری از صحبت هایش به حوزه اشتغال زایی جوانان پرداخت و گفت: در حوزه اشتغال با اندک کمک‌های فنی و اعتباری که داشتیم از طریق صندوق کارآفرینی امید و بانک رسالت، حدود 7 هزار شغل مستقیم ایجاد کردیم. همچنین تعاونی های جوانان را برای اولین بار به منظور فعالیت های اقتصادی و اشتغال جوانان راه اندازی کردیم و در مجموع گام‌های امیدبخشی در حوزه جوانان و ازدواج و اشتغال آن ها برداشته شده که امیدواریم با رویکرد و شعارهای مجلس جدید، در بودجه و سرفصل های مربوط به جوانان شاهد تحول خوبی باشیم.

تندگویان همچنین به طرح (وام تجمیعی جوانان) اشاره کرد و افزود: آماده ایم این طرح را با جزئیات به مجلس ارائه کنیم. معتقدیم با تجمیع تمام اعتبارات کشور در حوزه جوانان، مسکن، اشتغال و تجمیع وام های بانکی و با یک مدیریت جامع، گام بزرگی در زمینه کمک به جوانان برداشته خواهد شد.