از افزایش پوشش تحصیلی دانشآموزان با نیازهای ویژه تا افتتاح 8 مدرسه استثنایی
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان در مجتمع آموزشی شهید محبی تهران برگزار شد؛ در این مراسم 8 مدرسه استثنایی در استانهای مختلف از جمله خراسان رضوی، قم، زنجان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و ایلام به صورت همزمان و ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افتتاح شد؛ این مدارس با اعتبارات جمع آوری شده در پویش ملی «صحن حرم، مدرسهام» ساخته شدهاند.
حمید طریفی حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در این مراسم اظهار کرد: از نظر ما تفاوتی میان دانشآموزان عادی و استثنایی در ارتقای عدالت آموزشی وجود ندارد تنها دانشآموزان با نیازهای ویژه به توجه بیشتری نیاز دارند و این تکلیف بر دوش ماست که کرامت، عزت و حقوق آنها را به نحو احسن حفظ کرده و ارتقاء دهیم.
وی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی نماد تحقق عدالت تربیتی در نظام تعلیم و تربیت محسوب میشود و در دورترین نقاط کشور حضور داریم تا همگان از حق آموزش برخوردار شوند.
طریفی حسینی با اشاره به توسعه عدالت آموزشی و نصیب برابر آموزشی گفت: 40 مدرسه و 101 مرکز ویژه اختلالات یادگیری در 11 ماه اخیر ایجاد شده است. پیش از این 501 مرکز ویژه داشتیم که در دو سه ماه اخیر نهضتی برای ایجاد مرکز در مناطقی که فاقد آن هستنند به راه افتاد.
وی با بیان اینکه 3 درصد افزایش پوشش تحصیلی را شاهد بودیم، ادامه داد: استحقاق سنجی برای ارائه خدمات حمایتی و درمانی انجام شد تا همه دانش آموزان از این خدمات بهره مند شوند؛ همچنین مقدمات برخورداری از 52 خدمت توانبخشی با کمک سازمان بیمه سلامت فراهم شده و به زودی محقق خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اختلالاتی چون نقص توجه و آسیب گفتار و زبان به جامعه هدف ما افزوده شده است، گفت: در تلاشیم مراکز ویژه یادگیری را به مراکز جامعی تبدیل کنیم که این گروهها نیز بتوانند خدمات تخصصی مربوط را دریافت کنند.
* خیرین در ساخت 70 درصد مدارس استثنایی کشور مشارکت دارند
ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور در این مراسم با بیان اینکه مدرسهسازی کاری مفید و زیربنایی است اما ساخت مدارس استثنایی ارزشمندتر بوده و یک کار خدایی است.، گفت: 40 هزار خیر و بیش از 2 میلیون خیر مدرسه یار داریم؛ خیرین در ساخت 50 درصد مدارس کشور مشارکت دارند اما این میزان مشارکت در حوزه مدارس استثنایی به 70 درصد میرسد.
وی با بیان اینکه 400 جشنواره استانی و شهرستانی در حال برگزاری است، افزود: یک میلیون نفر به جمعیت دانشآموزی افزوده شده است و باید برای آنها مدرسه ساخت. دولت در حد توان خودش کمک میکند اما این یک میلیون دانش آموز به 25 هزار کلاس درس نیاز دارند که اعتباری 25 هزار میلیارد تومانی را طلب میکند.
قفلی تصریح کرد: برای حل این مشکل، وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد کرده است که املاک مازاد آموزش و پرورش به فروش برسد که در برخی استان ها از جمله خراسان رضوی بخشی از آن محقق شده است.
* هرچه در زندگی دارم از دعای خیر بچههای استثنایی است
محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه افتخارم این است که قریب به 10 سال آموزگار، مددکار و مشاور در آموزش و پرورش استثنایی بودم، گفت: هرچه در زندگی دارم از دعای خیر بچههای استثنایی است.
وی افزود: خیرین بهترین مدرسههای خیرساز را برای دانش آموزان استثنایی ساخته اند که جای قدردانی دارد و یک خیر مستمر است که نه برای اکنون بلکه برای نسلهای آینده باقی خواهد ماند.
وحیدی با اشاره به اینکه مجموعه آموزش و پرورش استثنایی هم در قوانین و احکام برنامه توسعه و هم در بودجههای سنواتی، مظلوم است گفت: این فرصت در اختیار ماست که اکنون و در جریان تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه بتوانیم احکام خوبی را برای افراد با نیازهای ویژه بگنجانیم.
* بهرهبرداری از 6 مدرسه ویژه استثنایی تا دهه فجر
حمیدرضا خانمحمدی سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز در این مراسم اظهار کرد: ما آماده کمک هستیم و حتی در برنامه ها و خرید تجهیزات مدارس، نگاه ویژهای به این کودکان خواهیم داشت؛ درخواست کردهایم تا در یکی از تبصرههای بودجه، سهم سازمان نوسازی از 20 به 50 درصد افزایش یابد تا بتوانیم تجهیزات هنرستانی را برای کودکان تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه 6 مدرسه استثنایی تا دهه فجر افتتاح خواهیم کرد، گفت: هرجا نیاز بود سازمان آموزش و پرورش استثنایی به ما اعلام کند، اولویت ما کودکان استثنایی هستند. احکامی را پیشنهاد داده و با قوت پیگیری میکنیم و امید است مجلس نیز به آنها توجه داشته باشد. پایان پیام /