سه‌شنبه 2 بهمن 1403

از «تاسیس 100 کارخانه جدید در انگلیس» تا «تحریم وزیر کشور»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

31 اردیبهشت 1311، از انگلیس خبر رسید که مطابق اظهارات روسای اتاق تجارت لندن نزدیک به 100 کارخانه صنعتی جدید ظرف چند ماه گذشته در حال تاسیس هستند که در آتیه نزدیک قرار است کار خود را آغاز کنند.

31 اردیبهشت 1312، علی‌اکبر داور وزیر عدلیه لایحه سلب مصونیت آقای امین التجار را به اتهام پرداخت رشوه به تیمورتاش به مجلس برده و به تصویب رسانید. امین التجار همان روز بازداشت و محاکمه مجددی از تیمورتاش و امین التجار در دیوان جزا شروع شد.

31 اردیبهشت 1331، دکتر محمد مصدق، نخست وزیر، گزارشی از عدم فروش نفت به انگلیس‌، بازگرداندن کارشناسان انگلیسی به کشورشان‌، تعطیل کردن کنسولگری‌های انگلیس در شهرهای ایران و همچنین مشتریان جدید نفت ایران به نمایندگان مجلس شورای ملی ارایه داد.

31 اردیبهشت 1347، لایحه تشکیل سازمان بازرسی شاهنشاهی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

31 اردیبهشت 1348، نیروگاه منطقه ای فارس آغاز به کار کرد.

31 اردیبهشت 1351، ارسطو اوناسیس میلیاردر یونانی وارد تهران شد.

31 اردیبهشت 1391، رهبران هشت کشور صنعتی جهان اعلام کردند که خواهان باقی ماندن یونان در منطقه یورو هستند. همچنین در این روز، مجلس به دولت اجازه داد سرمایه جمهوری اسلامی ایران در صندوق اوپک را به میزان 152 میلیون و 900هزار دلار آمریکا افزایش دهد.

31 اردیبهشت 1393، داده های گمرکی چین نشان داد که واردات نفت این کشور از ایران طی ماه گذشته به بیش از 115 درصد (بیش از 2 برابر) افزایش یافته است. بدین ترتیب رکورد جدیدی در واردات نفت چین از ایران ثبت شد.

31 اردیبهشت 1394، حسن روحانی، رئیس جمهوری از ورود شورای عالی امنیت ملی برای مقابله با موسسات مالی غیر‌مجاز خبر داد.

31 اردیبهشت 1396، مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری اعلام کرد: بدهی بابک زنجانی با در نظر گرفتن حداقل سود 12 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

31 اردیبهشت 1398، شرکت‌های بازرگانی ویتول و یونی پک حدود 700 هزار تن نفت آلوده روسیه را که خریداران اروپایی حاضر به قبول آن نشده بودند به آسیا فرستادند.

31 اردیبهشت 1399، دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا دیروز چهارشنبه تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعلام کرد. در فهرستی که روی وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته است، نام 9 فرد و 3 نهاد دیده می‌شود که به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند. در بین اسامی تحریم شده نام عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دیده می شود.

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و ویکی پدیا