دوشنبه 1 بهمن 1403

از سنت‌شکنی در اعلام زود هنگام داوران فیلم فجر تا یادی از امین تارخ

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از سنت‌شکنی در اعلام زود هنگام داوران فیلم فجر تا یادی از امین تارخ

در هشتمین روز چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر چهار فیلم «باغ کیانوش»، «آبی روشن»، «نوروز» و «ببعی قهرمان» نمایش داده شد و دبیر جشنواره به حواشی پاسخ داد.

«باغ کیانوش» یکی از آثار بخش نگاه نو در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر است که به کارگردانی رضا کشاورز حداد ساخته شده است.

در متنی که به عنوان خلاصه داستان این اثر سینمایی منتشر شده، آمده است: مثل نوک زبونم که بدموقع حرفای مهم رو قیچی می‌کنه... مثل خاطره‌ای که بهترین لحظه‌شو یادم رفته... مثل نفس... مثل نسیم... مثل دستی که درست تو مهم‌ترین لحظه‌ها نمیشه رو کمکش حساب کرد...

«باغ کیانوش» اولین محصول مشترک باشگاه فیلم سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که بر اساس رمانی با همین نام نوشته علی‌اصغر عزتی پاک از آثار کانون پرورش فکری ساخته شده است.

رضا کشاورز حداد کارگردان فیلم «باغ کیانوش» در نشست خبری گفت: خیلی ممنون که وقت گذاشتید و فیلم ما را نظاره کردید. این فیلم مدیون این بچه‌هاست و این بازیگران از بین 500 کودک انتخاب شدند. به جرات می‌توانم بگویم که از جمله 10 فرد برتر سینمای کودک خواهند بود.

کارگردان فیلم درباره نوع اقتباس «باغ کیانوش» تشریح کرد: بیشتر کتاب‌ها قابلیت اقتباس دارند. من می‌توانم بگویم به کتاب «باغ کیانوش» وفادار بودم، اما درصدش را نمی‌توانم بگویم. در هر حال، مقدار زیادی از تخیل هم به خط داستان اضافه شده است.

دومین نشست خبری مجتبی امینی روز گذشته پنجشنبه 19 بهمن ماه همزمان با هشتمین روز چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

امینی گفت؛ داوران بخش ملی هم که زحمت کشیدند آثار را دیدند و امروز کارشان تمام شد، پوران درخشنده، شهاب اسفندیاری، بهرام عظیمی، مهدی فخیم زاده، عبدالحمید قدیریان، محمد هادی کریمی و محمدحسین لطیفی داوران این بخش هستند.

وی ادامه داد: 22 بهمن در همین سالن اختتامیه جشنواره برگزار می‌شود، زحمت اجرای برنامه را محمدرضا شهیدی فر بر عهده دارد.

مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: فیلم بی بدن همچنان در سودای سیمرغ وارد نمی‌شود و امیدواریم فیلم در بخش نگاه نو بدرخشد و داوران فیلم را ببینند و امیدواریم صاحبان و دست اندرکاران فیلم برای سال آینده زودتر کارشان را شروع کنند و به دبیرخانه ارسال کنند.

وی افزود: 15 دی ماه آخرین مهلت بازبینی آثار بود و باید در این تاریخ جمع بندی انجام می‌شد و آثار را اعلام می‌کردیم و فیلم بی بدن 17 دی ماه تحویل داده شد. هئیت انتخاب اثر را دید و، چون در آن برهه زمانی فیلم ناقص بود، نمی‌توانستند به جمع بندی برسند.

«آبی روشن» جدیدترین اثر سینمایی بابک خواجه پاشا به تهیه‌کنندگی حسین میری به حساب می‌آید که در بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره حضور داد.

در این فیلم سینمایی بازیگرانی مانند مهران احمدی، مهران غفوریان، سارا حاتمی، مرتضی امینی‌تبار، روح‌الله زمانی، علی‌اکبر اصانلو، کاظم هژیرآزاد، سامان مهکویه و دیگر بازیگران به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: کشف یک فیروزه‌ی کمیاب زندگی یونس که صاحب معدن، معتمد و بزرگ شهر است را وارد مسیر مخاطره‌آمیزی می‌کند.

مهران احمدی بازیگر «آبی روشن» بیان کرد: ما روی پرده سینما هرآنچه را که بلدیم، اجرا می‌کنیم و ان‌شاء‌الله که خوشایند مخاطبان باشد. من از طرف مادری به خراسان بزرگ و شهر نیشابور وصل می‌شوم. شاید این راهی که حاج یونس می‌رود، راهی است که سیمرغ رفت. خدا را چه دیدی شاید به ما هم در این جشنواره سیمرغ دادند! احساس می‌کردم که چیزی به خودم و قلبم و زادگاه مادری ام بدهکار بودم.

فیلم سینمایی «نوروز» یکی از آثار کودک و نوجوان این دوره جشنواره فیلم فجر به حساب می‌آید که سهیل موفق کارگردانی آن را بر عهده داشته است.

در خلاصه داستان فیلم نوروز آمده است: «نوروز در راه است، اما اهریمن در کمین است تا نوروز و بهار را از بین ببرد. عمو نوروز در مسیر کلبه ننه سرما و جست‌وجوی حاجی فیروز دچار سانحه می‌شود و طوفانی بزرگ آغاز می‌شود...» عکس‌های این فیلم را در انتهای مطلب حتما ببینید تا فضای فانتزی اثر بیشتر دستتان بیاید. داستانی از رخداد‌های امروز تا افسانه‌های بسیار گفته شده...

سهیل موفق کارگردان فیلم نوروز جدیدترین ساخته سهیل موفق در مقام کارگردان است که سابقه ساخت آثار کودک و نوجوان را در کارنامه دارد و حضور او و فیلمش در جشنواره فیلم فجر نشان‌دهنده تنوع موضوعات در این دوره از جشنواره است.

موفق کارگردان این اثر در نشست خبری تصریح کرد: ما پنج سال دنبال سرمایه گذار گشتیم و غم بزرگ همین است که ما این همه دنبال سرمایه گذار بودیم.

حمزه صالحی نویسنده فیلم نیز درباره ایده و فیلمنامه بیان کرد: این عجیب است که ما در تاریخ سینمای ایران درباره جشن نوروز فیلمی نداریم. وقتی هم برای تصویب فیلمنامه مراجعه می‌کنیم می‌گویند اولویت ما نیست.

وی اضافه کرد: اگر این فیلم بفروشد یا نفروشد برای من فرقی ندارد، اما اینکه درباره ایین نوروز که یکی از مهمترین ایین‌های باستانی 12 کشور است یک وظیفه است که از فیلم حمایت شود اولاً در نوروز اکران شود و دوم دروازه ساختن اثار ساختن ایینی دیگر بسته به این است که از این فیلم استقبال شود.

«ببعی قهرمان» یکی دیگر از آثار انیمیشن سینمایی چهل‌دومین جشنواره فیلم فجر است که به کارگردانی میثم حسینی و حسین صفارزادگان و تهیه‌کنندگی محمد مهدی مشکوری ساخته شده است.

نویسندگی کار برعهده مقداد اخوان و میکائیل براتی کارگردانی هنری اثر است.

«ببعی قهرمان» روایتی جذاب و امیدآفرین است تا به جامعه مخاطب خود این باور را برساند که «خواستن توانستن است»

«ببعی قهرمان» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که با مشارکت مؤسسه «قاب رؤیا» و همکاری شرکت رایمون مدیا تولید شده است.

مشکوری تهیه‌کننده «ببعی قهرمان» تصریح کرد: گروه سنی نوجوان توقع میزان کیفیتی را از انیمیشن دارد که ما نمی‌توانیم این توقع را برآورده کنیم، اما برای کودک می‌توانیم یک کار خوب با رنگ و لعاب بسازیم. می‌دانیم که شاید این ژانر برای این جشنواره خیلی مناسب نباشد، زیرا «ببعی قهرمان» برای کودکان ساخته شده است.

وی ادامه داد: تخصص تیم ما تولید سریال تلویزیونی برای کودک و نوجوان است. ژانر کودک در کشور ما بسیار محروم و مظلوم است، اما شکرخدا جشنواره فجر امسال توجه ویژه‌ای به حوزه کودک و نوجوان داشت. صنعت انیمیشن قابلیت صادرات و ارزآوری زیادی دارد و ما اگر به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم، اتفاقات ویژه‌ای رقم خواهد خورد. ما نیز سعی کردیم یک کار بین‌المللی بسازیم، زیرا کودکان در همه جای دنیا یک رنگ و یک شکل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر