یک‌شنبه 30 دی 1403

از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار

در این گزارش به مجموعه‌ای از رویداد‌های فرهنگی و ادبی برگزار شده در روز چهارم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره شده است.

شنبه 23 اردیبهشت ماه چهارمین روز از سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود، امسال نسبت به سال گذشته تعداد مراجعه کنندگان برای بازدید اولین روز تعداد بیشتری بود اما نمایشگاه نسبتا روز خلوتی را پشت سر گذاشت.

با توجه به گرمای هوا بیشتر بازدید کنندگان ساعت بازدید از نمایشگاه را به صبح و یا ساعات پایانی نمایشگاه موکول کرده بودند، طی گفتگویی که با غرفه دارانی که در حیاط مصلی مستقر بوده اند پیشنهاد شد که به علت گرما و رضایت خاطر بازدید کنندگان می توان در ساعات فعلی بازدید از نمایشگاه تجدید نظر کرد و در سال های آینده بعد از غروب آفتاب نمایشگاه به کار خود ادامه دهد.

بیشترین بازدید از بخش کودکان و نوجوان مختص به اردوهای دانش آموزی بود که در ایام هفته نمایشگاه پذیرای این گروه از بازدید کنندگان بود. غرفه های مشاوره کتاب در بخش های مختلف در نمایشگاه مستقر هستند که کارشناسانی برای معرفی کتاب و راهنمایی به بازدید کنندگان ارائه خدمات می دهند، البته اعتقاد برخی از ناشران بر این است که مراجعه کنندگان یا به دنبال کتاب ارزان هستند و در فضای مجازی قسمت هایی از یک کتاب را دیده اند و اطلاعی از موضوع کتاب ندارند.

به گفته علی رمضانی، سخنگوی سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بخش مجازی و حضوری، نمایشگاه فروش 70 میلیاردی را تجربه کرده است که در بخش مجازی از این مبلغ 25 میلیارد تومان به فروش رفت که 18 میلیارد تومان سهم ناشران و 7 میلیارد تومان مربوط به کتابفروشان است.

یکی از بخش هایی که توجه بازدید کنندگان را به خود جلب کرده و به واسطه ی حضور چهره های ادبی از خیام، سعدی، حافظ، فردوسی، جلال آل احمد سبب شده که بازار سلفی و عکس با این چهره پس از گذشت 4 روز از برگزاری نمایشگاه کتاب همچنان داغ باشد.

صف کشیدن مردم برای گرفتن امضا از نویسنده ی محبوب خود یکی از اتفاقاتی ست که هر سال در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به چشم میخورد اما در این دوره از نمایشگاه چنین اتفاقی را کمتر شاهد بودیم.

سخنگوی سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره دیوارهای آزاد که به نظر سنجی درباره حجاب اختصاص دارد گفت: گفتگو درباره مسائل فرهنگی در بستر نمایشگاه بهترین روش است و دیوار نوشت ها همچنان ادامه خواهند داشت، البته افراد طبعا نظرات ضدونقیض دارند که درباره ی آنها گفتگو می شود که با وجود مدیر بحث از تنس کنترل نشده و خشونت های احتمالی که ممکن است گفتگو را از مسیر خود خارج کند جلوگیری می کند.

در بخش های مختلف نمایشگاه از جمله کوشک، گوشه نقد و سالن یاس فعالیت فرهنگی انجام می شود که برخی از این برنامه ها باعث جلب مخاطب و در مواردی نشست ها یک سری از افراد اقدام نت برداری از محتوای نشست ها داشته اند.

در فضای حیاط مصلی نیز برنامه های متنوع بسیاری در ساعات مختلف روز به ویژه عصر و در ساعات پایانی نمایشگاه برای گروه های سنی مختلف برگزار شد که از جمله ی آنها می توان به اجرای خیمه شب بازی، نقالی، سرود و قصه گویی.. اشاره کرد.

همچنین کتابخانه سیار نهاد کتابخانه های عمومی کشور که در حیاط مصلی تهران مستقر است دو شخصیت با لباس های عروسکی در این فضا در حال تردد هستند که با استقبال گرم کودکان مواجه شده اند و همواره تعداد بسیاری از کودکان تقاضا داشتند که با این دو عروسک عکس یادگاری بگیرند.

حضور ناصر فیض، طنز پرداز در نشست شعر طنز در غرفه نهادهای کتابخانه های عمومی کشور با حضور علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه بامحوریت کتاب و کتابخوانی در مصلی امام خمینی در چهارمین روز نمایشگاه سی و چهارم برگزار شد.

همچنین اسماعیل جانعلی پور مدیر کمیته ناشران بین الملل در نشست خبری با حضور علی رمضانی به روستای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب اشاره کرد و در این جلسه عنوان شد که از سه شهر اهواز، نیشابور، بوشهر سه پایتخت ادوار پایتخت کتاب ایران در این ایام در غرفه‌های خود مستقر هستند.

یک سری طرحواره های تبلیغاتی با محوریت فرهنگ کتابخوانی در چهارمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب در این روز به فضای باز نمایشگاه اضافه شده بود که این طرحواره به گونه ای طراحی شده بود که افراد می توانستند با قرار گرفتن در پشت این طرحواره با گرفتن عکس از چهره خود این طرحواره را تکمیل کنند.

دو فیلم شازده حمام و فیلم کوتاهی از باشگاه سوره در ساعت 14 و 17 روز گذشته در بخش سینما کتاب اکران شد، همچنین نقد و بررسی کتاب درآمدی بر مطالعات تلویزیون نوشته مهدی منتظر قائم از انتشارات سمت در سرای علمی، فرهنگی، دانشگاهی توسط دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها در ساعت 11 برگزار شد.

در بخش غرفه کتاب آرا کارگاه تصویر سازی کتاب با حضور لیدا طاهری، منصور محمدی، مهران جندقی، سمیه محمدی، مرضیه قوام زاده، سحر فرهاد روش در دو نوبت صبح و ظهر در ساعت 10 و 13 برگزار شد.

زبان فارسی از نگاه دیگران؛ تامین منابع دانشگاهی حوزه آموزش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و رونمایی از کتاب آموزش مقدماتی زبان فارسی به بوسنیایی زبان‌ها؛ کپی رایت و طرحی برای حوزه نشر جهان اسلام و نشست «ورود به بازارهای جهانی نشر؛ الگوها، فرصت‌ها و محدودیت‌ها» فردا در ساعات 11، 14، 16 و 18 در سرای ملل برگزار شد.

سالن جوایز کتاب‌های سال جمهوری اسلامی ایران با معرفی کتاب‌های کودک و نوجوان جشنواره فجر (دو سال اخیر) ساعت 10:30؛ معرفی کتاب‌های برندگان زن جایزه جلال ساعت 14:30؛ معرفی کتاب‌های برندگان زن شعر فجر ساعت 16:30 و گفت‌وگو درباره کتاب «قرن‌های بی‌زمان» ساعت 18:30 میزبان مخاطبان نماشگاه کتاب بود.

پازل قصه‌ها، خیمه شب بازی و نقالی، قصه گویی خلاق، همبازی، گروه سرود، پاپ آپ، آقا جهان، اوریگامی، یه قصه یه کتاب و سفیران کتاب همه روزه در دو بخش از ساعت 14 تا 15:30 و از ساعت 18 تا 19:30 بر روی استیج برنامه زنده اجرا کردند.

در سرای کودک و نوجوان از مخاطبین چهارمین روز با 4 برنامه استقبال شد، که خدمات آموزشی و توانبخشی طیف اوتیسم در در ساعت 10:30 برگزار شد، همچنین چالش های پخش و آسیب شناسی 4 دهه کتاب های ترجمه کودک و نوجوان با حضور مجید عمیق ساعت 16:30، رونمایی ازکتاب معصومه نوازنی در ساعت 17:45 و آسیب شناسی کتاب های رفتاری با حضور زهرا محسنی در ساعت 19 عناوین برنامه‌های برگزار شده در روز گذشته بودند.

کلاه کتابی، شادی پیمایی، قصه‌های چمدانی، سنگ کاغذ قیچی و کامی شی بای عناوین اجراهای محیطی نمایشگاه کتاب تهران است.

برنامه‌های کوشک کتاب (سرای اصلی اهل قلم) در چهارمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب شامل کارگاه آموزشی از چه سنی چه نوع کتاب‌هایی را چگونه برای کودکانمان بخوانیم ساعت 10؛ شبکه اجتماعی کتابخوانی بومی ساعت 11؛ نقد و بررسی کتاب «طعم غربی ایمان» ساعت 14:30؛ رونمایی از کتاب «هر جا تو باشی» و «عصرانه شعر طنز پارسی» ساعت 18 بوده است.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 20 اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا 30 اردیبهشت‌ماه 1402 در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.irادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات
از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار 2
از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار 3
از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار 4
از غرفه‌های مشاوره کتاب تا استقبال کودکان از کتابخانه سیار 5