یک‌شنبه 4 آذر 1403

از مه آفرید تا زنجانی؛ 9 سال از اعدام مفسد 3 هزار میلیاردی گذشت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
از مه آفرید تا زنجانی؛ 9 سال از اعدام مفسد 3 هزار میلیاردی گذشت

سوم خرداد ماه سالروز بسته شدن پرونده عظیم مه آفرید خسروی اختلاسگر سه هزار میلیارد تومانی است.

سوم خرداد ماه سالروز بسته شدن پرونده عظیم مه آفرید خسروی اختلاسگر سه هزار میلیارد تومانی است.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ سوم خرداد سالروز بسته شدن پرونده یکی از بزرگترین فسادهای نظام بانکی کشور است، پرونده‌ای که از نیمه‌های سال 90 و با اتهام اختلاس ایجاد شده بود.

ماجرای پرونده از این قرار بود که گروهی موسوم به آریا و به ریاست مه آفرید امیر خسروی سه هزار میلیارد تومان اختلاس در بانک صادرات را انجام دادند، اختلاسی که رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور از آن با عنوان بی سابقه‌ترین پرونده فساد مالی کشور یاد کرد.

به دنبال مطرح شدن این پرونده و انتشار اختلاس از بانک صادرات به دیگر بانک‌های دولتی، غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان وقت کل کشور مسئول نظارت بر رسیدگی به این پرونده شد و در رابطه با این اختلاس بزرگ گفت: چیزی که واقع شده جرم و فساد بزرگی است و باید درخور با آن برخورد شود.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: رقم دریافتی کل شرکت امیر منصور آریا 3 هزار میلیارد تومان بوده است؛ امروز در جامعه این سوال مطرح است که آیا فقط یک شعبه بانک صادرات در اهواز و یک شعبه در کیش می‌تواند درگیر این موضوع باشند و آیا می‌توان قصور را به گردن آنها انداخت، این در شرایطی است که بیش از این دو شعبه درگیر بوده‌اند.

صدور کیفرخواست برای 32 متهم پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی

پس از آغاز رسیدگی به پرونده و گذشت سه ماه از بررسی‌ها، از بیش از 100 نفر تحقیق به عمل آمد و 48 نفر نیز با قرار بازداشت موقت زندانی شدند و برای 32 نفر از متهمان نیز کیفرخواست صادر شد.

اولین جلسه دادگاه پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی به ریاست قاضی سراج در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی و در تاریخ 29 بهمن سال 90 برگزار شد.

به گفته نماینده دادستان صاحبان اصلی شرکت توسعه سرمایه‌گذاری آریا 4 فرزند ذکور شخصی به نام منصور خان در منطقه شهرستان رودبار بودند و این برادران قبل از راه‌اندازی شرکت آب‌معدنی داماش زندگی بسیار معمولی داشتند تا اینکه تصمیم به راه‌اندازی این شرکت گرفتند.

شرکت توسعه سرمایه‌گذاری امیر منصور آریا برای رسیدن به اهداف خود از هیچ اقدامی در آلوده‌سازی افراد و عوامل مؤثر دستگاه‌ها فروگذار نکرده‌اند و طبق اسناد موجود ده‌ها مورد پرداخت رشوه به کارکنان، مدیران بانک‌ها و افراد و برخی دستگاه‌های اجرایی تحت عناوین مختلف صورت گرفته است

آنان در همان گام اول برای تسریع در روند اجرایی و پیش‌برد اهداف خود، با ارتباط‌های ناصحیح با برخی عناصر اجرایی و سیاسی و پرداخت رشوه اولین قدم را برداشتند و ثروتی کسب کردند و این ارتباط‌های ناصحیح و پرداخت رشوه و کسب درآمد نامشروع به کام آنان شیرین آمد.

آنان در سال 1385 شرکتی به نام «توسعه سرمایه‌گذاری امیر منصور آریا» تأسیس کردند و برای رسیدن به اهداف خود از هیچ اقدامی در آلوده‌سازی افراد و عوامل مؤثر دستگاه‌ها فروگذار نکرده‌اند و طبق اسناد موجود در پرونده، ده‌ها مورد پرداخت رشوه به برخی از کارکنان، مدیران بانک‌ها و افراد و برخی دستگاه‌های اجرایی تحت عناوین مختلف صورت گرفته است.

تحصیل 28 تریلیون مال نامشروع توسط مه آفرید خسروی

به گفته نماینده دادستان اتهام متهم ردیف اول این پرونده به نام مه آفرید امیر خسروی افساد فی‌الارض از طریق شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تبانی و فساد در شبکه بانکی کشور و توسل به روش‌های متقلبانه و مجرمانه و اخذ میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی، با علم به مؤثر بودن موضوع در مقابله و اضرار به نظام و مشارکت در کلاهبرداری کلان و تحصیل مال از طریق نامشروع جمعاً به مبلغ 28 تریلیون و 544 میلیارد و 400 میلیون ریال با تشکیل و رهبری یک شبکه سازمان‌یافته برای ارتکاب جرایمی نظیر ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداری، جعل و استفاده از اسناد مجعول و صوری، شرکت در پول‌شویی از طریق مصرف عوائد حاصل از جرم پرداخت بیش از سی فقره رشوه، استفاده از اسناد مجعول متعدد مرتبط با گشایش‌های اعتبار اسنادی تنزیل شده و معاونت در جعل اسناد و تسهیل وقوع بزه اعلام کرد.

متهم ردیف اول پرونده به 30 فقره رشوه اعتراف کرده بود که حدود 14 فقره آن مربوط به خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی بوده است

به گفته قاضی سراج رئیس دادگاه، متهم ردیف اول پرونده به 30 فقره رشوه اعتراف کرده بود که حدود 14 فقره آن مربوط به خاوری مدیرعامل فراری بانک ملی بوده است.

همچنین پرداخت 24 میلیارد و 500 میلیون ریال به رئیس شعبه گروه ملی بانک صادرات اهواز، پرداخت یک میلیارد و 70 میلیون ریال به این فرد برای پرداخت به کارکنان شعبه مرکزی کیش، پرداخت 90 میلیون ریال به متهم ردیف 9 که یکی از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت است، پرداخت 550 میلیون ریال به رئیس شعبه بانک پارسیان شعبه پامنار و بانک تات شعبه بازار مبل، پرداخت 266 هزار دلار و 350 میلیون ریال به یکی از مسئولان وزارت راه، پرداخت چند فقره رشوه به مبالغ 113 هزار یورو و 202 هزار یورو و 800 میلیون ریال به افراد مختلف از جمله یکی از مسئولان وزارت راه و وزارت اقتصاد، پرداخت 168 هزار یورو به مدیر کل راه و ترابری یکی از شهرستان‌ها از جمله موارد مطروحه در زمینه پرداخت رشوه از سوی متهم است.

500 متهم در پرونده ابر اختلاس بانکی

پس از اعلام عنوان اتهامی متهم ردیف اول، وی برای دفاع از خود اعلام کرد که تمامی اتهامات را قبول ندارد بلکه تنها برخی از آنها را خلاف قانون انجام داده است و اعلام کرد که رشوه‌ها را برای امور خیریه پرداخت کرده است.

پرونده این اختلاس بزرگ از بهمن ماه سال 90 آغاز شد و تا خرداد سال 1393 نیز ادامه داشت به گفته عباس جعفری دولت آبادی دادستان وقت تهران در پرونده 3 هزار میلیارد تومانی 500 نفر به عنوان متهم تخت تعقیب قرار گرفتند و برای 60 متهم کیفرخواست صادر شد و سرانجام نیز با اعدام محکوم اصلی پرونده به پایان رسید.

اعدام پایان کار مه آفرید

سحرگاه روز شنبه سوم خرداد ماه سال 1393 حکم اعدام مه آفرید امیر خسروی از بابت افساد فی‌الارض از طریق شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور با تبانی و فساد در شبکه بانکی و توسل به روش‌های متقلبانه و مجرمانه و اخذ میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی و شرکت در پولشویی و پرداخت رشوه اجرا شد.

کل رد مال پرونده فساد بزرگ بانکی خاتمه یافت

7 اسفند سال 95 بود که وکیل‌مدافع خانواده مه‌آفرید امیرخسروی و نماینده کل سهامداران شرکت توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا از خاتمه یافتن کل رد مال پرونده با تنظیم توافقنامه‌ای با حضور معاون دادستان تهران و مجری حکم پرونده موسوم به فساد بانکی، خبر داد.

غلامعلی ریاحی گفت: در روز جاری طبق دستور معاون دادستان محترم تهران و مجری حکم پرونده موسوم به فساد بانکی با حضور مدیران بانک ملی ایران، استاندار خوزستان و مدیریت شرکت توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آیا و وکلای ورثه مه آفرید امیرخسروی، به منظور خاتمه دادن به قسمت رد مال پرونده، جلسه‌ای در دفتر مجری حکم جناب آقای تورک تشکیل شد.

وی ادامه داد: با تهاتر مطالبات بانک ملی ایران بابت رد مال معادل 1,050 میلیارد تومان به صورت فروش و واگذاری وجوه حاصله از فروش شرکت‌ها و انتقال سهام 7 شرکت زیر مجموعه گروه آریا و واگذاری 09/ 68 درصد سهام شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ملی ایران و موافقت با پرداخت 150 میلیارد تومان از وجوه متعلق به گروه آریا که در اختیار قوه قضائیه است به مبلغ 150 میلیارد تومان، کل رد مال پرونده با تنظیم توافقنامه‌ای که به امضای کلیه حاضرین رسید، خاتمه پذیرفت.

پرونده اختلاسی که هنوز مفتوح هستند

با وجود اینکه 9 سال از اعدام پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی می‌گذرد اما در طول این سال‌ها پرونده اختلاس و فساد به پایان نرسید و دستگاه قضائی طی سال‌های گذشته با مفسدان بسیاری برخورد کرده است نمونه‌هایی همچون بابک زنجانی، رسول دانیال زاده، ریخته گران، متهمان بانک سرمایه و بسیاری دیگر از جمله اختلاس‌هایی بوده‌اند که طی 9 سال اخیر رخ داده است و برخی از آنها هنوز مفتوح است.

از مه آفرید تا زنجانی؛ 9 سال از اعدام مفسد 3 هزار میلیاردی گذشت 2
از مه آفرید تا زنجانی؛ 9 سال از اعدام مفسد 3 هزار میلیاردی گذشت 3