از نخستین منصوب جعفریان تا نخستین انتصاب قاسمیان در کتابخانه مجلس شورای اسلامی
رئیس مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی که از نخستین منتصبان جعفریان در سال 87 در کتابخانه به شمار میرفت، نخستین مدیر رفتنی رئیس جدید کتابخانه مجلس شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا قاسمیان، رئیس جدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در مدت کوتاهی پس از حضورش در این کتابخانه انتصابهای جدیدی را رقم زده است. بر این اساس سه معاونت که در سالهای اخیر به دلیل صرفهجوییهای اقتصادی خالی از پست شده بود، منتصبان تازهای به خود دیده است.
امروز نیز، علی ططری مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از خداحافظی خود از این مجموعه خبر داد. ططری از نخستین منصوبان حجتالاسلام رسول جعفریان در کتابخانه مجلس به شمار میرفت که از شهریور 1387 بر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی مدیریت میکرد؛ مدیریتی که با دوره شکوفایی کتابخانه در دوران ریاست رسول جعفریان آغاز شد و با مدیران پس از وی نیز ادامه یافت.
مرکز اسناد کتابخانه مجلس از نظر جامعه علمی کشور مدیر موفقی به شمار میرود، فعالیتهای قابل توجهی را آن هم در دورهای که عمده مراکز اسناد در کشور در خواب به سر میبرند، تجربه کرد. برگزاری هفت همایش تخصصی تاریخ مجلس، انتشار 70 عنوان کتاب در حوزه اسناد، انتشار دو مجله تخصصی در حوزه اسناد، جذب بیش از 400 پژوهشگر تاریخ پارلمان، فهرستنویسی بیش از 500 هزار برگ از اسناد مرتبط با پارلمان، از جمله این فعالیتها بوده است.
آیا مشروح مذاکرات مجلس از سایت کتابخانه مجلس حذف شده است؟ ورود مجموعهای از گزارشهای دولتی پیش از انقلاب به آرشیو کتابخانه مجلس ورود اسنادی از دولت موقت و دفتر فرح پهلوی به کتابخانه مجلسکتابخانه مجلس که یکی از چند کتابخانه مهم کشور و محل رجوع بسیاری از پژوهشگران به شمار میآید، در سالهای اخیر به یکی از مراکز مهم و تأثیرگذار کتابخانهای در کشور تبدیل شده است. این کتابخانه از جمله پیشقراولان دیجیتالسازی اسناد و نسخههای خطی و انتشار رایگان آنها به شمار میرود که رضایت قابل توجهی از جامعه پژوهشگران را نسبت به خود جلب کرده است.
همچنین کتابخانه مجلس با تمرکز بر فهرستنویسی اسناد، انتشار نسخههای دیجیتال، خرید مجموعههای شخصی، خرید مجموعههای موضوعی مرتبط با پارلمان و ساماندهی اسناد مربوط به تاریخ پارلمان در کشور در سالهای اخیر توانست گامهای قابل توجهی در حوزه ساماندهی اسناد در کشور بردارد.
این کتابخانه این روزها که جهان درگیر ویروس کرونا است، به لحاظ پذیرش مراجعات حضوری در تعطیلی به سر میبرد، اما این نباید به معنای تعطیلی فعالیتهای دیگر این کتابخانه از جمله دیجیتالسازی اسناد، خرید منابع، پژوهش و فراهمآوری باشد.
هرچند حجتالاسلام قاسمیان تازه چند روزی است بر منصب ریاست در این کتابخانه تکیه زده است و تواناییهای او بر کسی پوشیده نیست، اما شرایط و داشتههای کتابخانه مجلس در سالهای اخیر این انتظار را برای جامعه پژوهش کشور ایجاد کرده است که برنامه جامع و قابل توجهی برای ادامه فعالیتهای مثمر ثمر این کتابخانه در سالهای پیش رو وجود داشته باشد.
انتهای پیام /