از نصب کنتور های هوشمند در ادارات تا افزایش 4 هزار لیتری مصرف آب
پیشرفت 40 درصدی پروژه جمعآوری گازهای مشعل، رصد مصرف برق ادارات با نصب کنتورهای هوشمندو بنزین پالایشگاههای کوچک به امارات و عراق صادر میشوند از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
پیشرفت 40 درصدی پروژه جمعآوری گازهای مشعل، رصد مصرف برق ادارات با نصب کنتورهای هوشمندو بنزین پالایشگاههای کوچک به امارات و عراق صادر میشوند از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
به گزارشخبرنگار مهر، پیشرفت 40 درصدی پروژه جمعآوری گازهای مشعل، با روشن کردن مولدهای برق پاداش دریافت کنید، رصد مصرف برق ادارات با نصب کنتورهای هوشمند، بنزین پالایشگاههای کوچک به امارات و عراق صادر میشوند و افزایش 4 هزار لیتری مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
افزایش ضریب ایمنی تأسیسات حیاتی پایانه نفتی خارک
عباس غریبی، مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: شرکت پایانههای نفتی ایران با توجه به داشتن مأموریت ذخیرهسازی، اندازهگیری و صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور، همواره حفظ پایداری تولید و ارتقای توانمندیها و آمادهسازی شرایط عملیاتی را باید در دستور کار داشته باشد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای شرکت پایانههای نفتی ایران همسو با برنامههای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران پیش میرود بیان کرد: لازمه انجام فعالیتها بهروز بودن تجهیزات و تأسیسات است که عملیات نوسازی و تعمیرات تأسیسات با برنامهریزی مدون در حال پیگیری و اجراست و با پایان آنها توان عملیاتی و ایمنی تأسیسات حیاتی این شرکت در پایانه راهبردی خارک ارتقا مییابد.
با روشن کردن مولدهای برق پاداش دریافت کنید
کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: بیش از 300 مگاوات ظرفیت تولید در حوزه مولدهای خود تأمین مشترکان شهر تهران شناسایی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس تفاهمنامههای امضا شده پیشبینی میشود با افزایش دما و مصرف برق بتوانیم حدود 150 مگاوات از این ظرفیت، معادل تقریبی مصرف برق 150 هزار مشترک خانگی پایتخت از طریق مولدهای خود تأمین مشترکان همکار در تابستان سالجاری تأمین شود.
وی اضافه کرد: مشترکان تهرانی با هر نوع تعرفه اشتراک که دارای مولدهای برق هستند در صورت امضای تفاهمنامه همکاری با این شرکت به ازای تولید هر کیلووات ساعت برق در ساعات اوج مصرف 1,500 تومان پاداش دریافت میکنند.
4 درصد مرفهین جامعه یارانه سوخت هواپیما را دریافت میکنند
پرویز محمدنژاد قاضی محله عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه در توزیع امکانات و داراییهای دولت در کشور به خوبی عمل نکردیم و عدالت محوری را در توزیع یارانهها عملیاتی نکردهایم.
وی ادامه داد: این بی عدالتی فقط در حوزه اعطای یارانه سوخت هواپیما نیست و ما شاهد این بی عدالتی در حوزه برق و گاز و سایر انرژیها هم هستیم. ما سالانه 50 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به سوخت هواپیماها میدهیم که در واقع این یارانه را به اقشار مرفه جامعه اعطا کردیم. بر اساس آمار 75 درصد مردم کشور ما الگوی مصرف را رعایت میکنند و 20 و 25 درصد مردم هستند که از این انرژی و یارانههای پنهان استفاده میکند، شرایط برای اعطای یارانه به هواپیما هم همین است و چهار درصد از مرفهین جامعه از این یارانه پنهان استفاده میکنند.
13 هزار مگاوات نیروگاه برقآبی در ایران وجود دارد
علیاکبر محرابیان در دیدار با چامال راجاپاسکا، وزیر آبیاری کشور سریلانکا ضمن اشاره به وجود روابط تاریخی بین دو کشور ایران و سریلانکا، نسبت به افتتاح پروژه احداث نیروگاه توسط متخصصان ایرانی در کشور سریلانکا در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.
وی ادامه داد: امروز بالغ بر 13 هزار مگاوات نیروگاه برقآبی در ایران وجود دارد، که با احداث این نیروگاه در سریلانکا، ظرفیت تولید 120 مگاوات برق فراهم میشود که با ارزش افزوده قابل توجهی همراه است.
وزیر نیرو با تاکید بر احیا و توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور، افزود: ظرفیت گسترش روابط ایران و سریلانکا بیش از آن چیزی است که امروز برقرار است و وجود دارد.
10 درصد از ادارات پایتخت اخطار قطع برق دریافت کردند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ کامبیز ناظریان گفت: با نزدیک شدن دمای هوای پایتخت به عدد 40 درجه سانتیگراد، طی دو روز نخست هفته؛ برق 70 دستگاه اداری که به اخطارهای داده شده مبنی بر لزوم کاهش مصرف برق بی توجه بودهاند قطع شد.
وی افزود: ده درصد از مشترکان اداری پایتخت به دلیل رعایت نکردن مصوبه هیأت دولت، اخطار قطع برق دریافت کردهاند که در صورت تداوم این وضعیت، اشتراک برق این مشترکان قطع خواهد شد.
قطعی برق 52 اداره پرمصرف در استان تهران
قاسم شهابی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور در روزهای گرم سال و عمل به مصوبه هیئت دولت، شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور ناچار به مدیریت اضطراری بار هستند؛ بر همین اساس از ابتدای طرح مدیریت مصرف برق ادارات در سال جاری تا کنون برق 52 اداره و نهاد عمومی پرمصرف پس از تذکر و اخطار قبلی قطع شده است
وی افزود: در روزهای اوج مصرف برق در ماههای گرم سال، ادارات و دستگاههای اجرایی مکلفند مصرف برق خود را به میزان 30 درصد نسبت به دوره مشابه سال پایه 1400 کاهش دهند. همچنین در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل نیز مصرف برق ادارات باید 60 درصد نسبت به ساعات اداری کاهش داشته باشد.
رصد مصرف برق ادارات با نصب کنتورهای هوشمند
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: از ابتدای سال تا کنون بیشترین رکوردی که در اوج بار ثبت کردیم عدد 66 هزار و 80 مگاوات است که رشد 6.5 درصدی مصرف برق را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
رجبی مشهدی با تبیین اینکه تاکنون با اجرای طرح مدیریت مصرف برق ادارات شاهد رکورد حدود 640 مگاواتی بودیم گفت: هنوز تمامی ادارات، دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی (بانکها و شهرداریها)، به طور کامل در این طرح مشارکت نکردند و در روز گذشته علیرغم تذکرات بسیار، برق بانکهای متخلفی که بیش از الگوی مصرف برق استفاده کردند، را قطع کردیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص نحوه پایش مصرف برق ادارات گفت: با نصب کنتورهای هوشمند در ادارات میزان مصرف برقشان رصد میشود و هیچ افزایش مصرفی از نظر همکاران ما در شرکتهای توزیع دور نخواهد ماند و تلاش میکنیم که بتوانیم در شرایطی که هوا گرم است به تمامی نقاط کشور برق رسانی کنیم تا تمام مشترکان بتوانند از برق پایدار استفاده کنند.
افزایش 300 مگاواتی مصرف برق نسبت به روز گذشته
مدیر عامل شرکت برق منطقهای تهران، حبیب قراگوزلو گفت: روز گذشته مصرف برق از 66 هزار مگاوات عبور کرد و رشد 7 درصدی برق در کشور اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: روز گذشته در همین ساعت مصرف برق 59 هزار مگاوات بوده است که در روز جاری به 59 هزار 300 مگاوات رسیده است که افزایش 300 مگاواتی بار را پیش رو داشتهایم و باید آن را کنترل کنیم.
قراگوزلو اضافه کرد: برای مدیریت مصرف برق با کمک مردم این شرایط دشوار را پشت سر میگذاریم و اکنون فرصت مناسبی است که مشترکان خانگی با استفاده از طرح پاداش مدیریت مصرف طرح یک مساوی با 20 مشارکت کنند و با صرفه جویی مصرف برق تا 20 برابر پاداش بگیرند و برق مردم عزیز را تأمین کنیم.
افزایش 4 هزار لیتری مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته
خسروی معاون بهره برداری آبفای تهران گفت: متأسفانه به دلیل افزایش دما مصرف آب روز به روز افزایش پیدا میکند به طوری که اکنون بیش از 50 هزار لیتر در ثانیه مصرف آب در روز جاری وجود دارد.
وی ادامه داد: این میزان از مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 4 هزار لیتر افزایش پیدا کرده است.
به گفته این مقام مسئول با توجه به خشکسالی هایی که داشتیم نزدیک به 50 میلیون متر مکعب در سدهای آب شهر تهران کمبود آب داریم.
ادارات تهران 100 مگاوات از مصرف برق پایتخت را کاهش دادند
رامین پوریا مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با قدردانی از اداراتی که همکاری لازم را در کاهش مصرف برق مطابق با مصوبه ابلاغی هیأت وزیران داشتهاند از کاهش 100 مگاواتی مصرف برق پایتخت در ساعات اوج بار به دلیل همراهی مشترکان اداری خبر داد و با بیان اینکه هدف نهایی تعیین شده، دستیابی به موفقیت 200 مگاواتی در کاهش مصرف برق بخش اداری است گفت: ده درصد از ادارات پایتخت به دلیل عدم همکاری لازم، اخطار قطع برق دریافت کردهاند و تاکنون اشتراک برق 135 مشترک اداری پرمصرف نیز با اخطار قبلی قطع شده است.
فراهم شدن زیرساختهای مورد نیاز تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی
مرتضی شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: هلدینگهای پتروشیمی در تعامل و همکاری با یکدیگر مسیر توسعه متوازن را هموار کنند، بهویژه در برخی محصولات مانند متانول که به همگرایی بیشتر میان هلدینگها و شرکتهای تولیدکننده در زمینه تکمیل زنجیره ارزش این محصول نیازمندیم.
وی ادامه داد: در زمینه تکمیل زنجیره ارزش زیرساختهای مورد نیاز در حوزههای دانش فنی، طراحی، ساخت، پیشراهاندازی و بهرهبرداری فراهم شده است.
کاهش 40 درصدی مصرف مشترکان تهران نسبت به سال گذشته
علیاکبر محرابیان وزیر نیرو در آئین رونمایی از طرحهای مرکز راهبری و پایش هوشمند شبکه برق مشترکان شهر تهران و رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران گفت: در رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران اقدامات قابل توجهی در دستور کار قرار گرفت که یکی از مهمترین آنها مدیریت مصرف برق با بهرهمندی از اطلاعات این رصدخانه است.
به گفته این مقام مسئول حدود 40 درصد مشترکان توزیع شهر تهران در خرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش مصرف داشتند که مشمول پاداش صرفهجویی میشوند.
بنزین پالایشگاههای کوچک به امارات و عراق صادر میشوند
حمید حسینی عضو هیئت مدیره اتحادیه صادر کنندگان فرآوردههای نفتی گفت: سالهای قبل سه نوع بنزین به افغانستان صادر میشد؛ بنزین معمول پالایشگاههای کشور که دارای استانداردهایی است که به عنوان بنزین پالایشگاهی شناخته میشود، دیگر محصولی است که پترو پالایشگاهها تولید میکنند که بنزین با اکتان بالاتر است که از آن با عنوان بنزین پیرولیز یاد میشود.
وی ادامه داد: این محصول مستقیماً قابل مصرف نیست و میتواند با فرآوردههایی مانند نفتا ترکیب شود و به عنوان بنزین از آن حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز استفاده میکنند.
به گفته حسینی این محصول به عنوان مکمل مورد استفاده قرار میگیرد و حالت افزایش دهنده اکتان بنزین را دارد که در اقلیم کردستان آن را خریداری میکنند و به عنوان مکمل از آن در کشورهای دبی، عراق و افغانستان برای تولید بنزین استفاده میکنند.
پیشرفت 40 درصدی پروژه جمعآوری گازهای مشعل
غلامرضا نورانی، مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به پیشرفتهای حاصل شده در سال 1401 اشاره کرد و گفت: 44.22 درصد پروژههای جمعآوری گازهای مشعل در سال 1402 اتفاق افتاده است که پیشرفت آن در سال 1401 بالغ بر 21.33 درصد بوده است.
نورانی اضافه کرد: عملکرد شرکت یادشده در پیشبرد پروژهها در سال 1401 سبب دستیابی به مقدار پیشرفت 23.49 درصدی در این سال شده و پیشرفت کلی طرح تا مقطع کنونی 48.94 است که با کمک شرکت پتروشیمی مارون، همه پروژههای زیرمجموعه این طرح تا پایان سال 1403 تکمیل میشود و گازسوزی در حوزه عملیاتی طرح، به حداقل ممکن کاهش مییابد.
گامهای اساسی صنایع پتروشیمی در مدیریت کربن
مرتضی شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پتروشیمی صنعتی سازگار با محیط زیست است و اقدامهای مختلفی با هدف صیانت از محیط زیست بهویژه در مدیریت کربن در این صنعت انجام شده است.
وی افزود: در ساخت طرحهای نو، پیوستهای محیط زیست در نظر گرفته شده است و رعایت موارد ابلاغی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، نظارت و رصد میشود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکتهای پتروشیمی، پروژههایی را بهمنظور حفاظت محیط زیست تعریف و در دست اجرا دارند، گفت: به عنوان نمونه، طرح پتروشیمی همت در عسلویه میتواند نقش مؤثری را برای کاهش آلایندگیها داشته باشد.
تأمین برق پایدار برای رشد تولید صنایع کوچک در تابستان
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق گفت: برق بیش از 90 درصد واحدهای صنعتی کشور که تعدادشان حدود 580 هزار واحد است، شامل واحدهای صنعتی و صنفی به ویژه کارگاههای تولیدی کوچک که توسط مردم اداره میشود و از اشتغال بالایی برخوردارند بدون هیچ محدودیتی درحال تأمین است.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: اجرا نکردن برنامه مدیریت مصرف برق برای 580 هزار مشترک صنعتی و صنفی در تابستان 1401 سبب شد تا این صنایع کوچک با افزایش قابل توجه تولید مواجه شوند.