دوشنبه 1 بهمن 1403

از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر!

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر!

وزیر ورزش و جوانان در حالی برای ساخت دهکده المپیک در شیراز وعده چهار ساله می دهد که این شهر به لحاظ زیرساخت ورزشی، جز ورزشگاه‌های قدیمی نیازمند بهسازی و بعضا نوسازی، بستر مناسبی در اختیار ندارد و روند بازسازی و رفع نواقص سه ورزشگاه بزرگ شیراز تقریبا متوقف شده و 2 ورزشگاهی که طی سال‌های اخیر احداث و افتتاح شده، دارای مشکلات فراوانی است.

سفر بعدازظهر جمعه 22 بهمن وزیر ورزش و جوانان به شیراز را می توان از چند بُعد بررسی کرد، برای رسیدن به این هدف ابتدا و به اجمال، اتفاقات این سفر حدودا هشت ساعته را مرور کنیم.

طبق اعلام قبلی قرار بود دکتر سید حمید سجادی و همراهانش راس ساعت 14 و 30 دقیقه، جمعه 22 بهمن به سالن شش هزارنفری شیراز برسند. طبق همین قرار، جمع زیادی از خبرنگاران شیرازی راس ساعت مقرر در محل سالن حضور داشتند اما این حضور، تاخیری حدود 2 ساعته داشت و این توفیق اجباری را فراهم کرد تا خبرنگاران، ورزشی‌نویسان و اهالی رسانه، بازدیدی رسانه‌ای یکی از مهمترین سازه‌های ورزشی احداث شده در شیراز داشته باشند. ورزشگاهی که مصوبه آن به سفر مقام معظم رهبری باز می‌گردد اما تابستان امسال و با عجله، در حالیکه کار به نهایت نرسیده بود، افتتاح شد!

نخستین نکته ای که به چشم آمد این بود که ظاهرا از زمان افتتاح این مجموعه در اواخر تیرماه امسال تاکنون هیچ حرکتی در خصوص رفع نواقص آن انجام نشده است. مراسم افتتاح این پروژه ملی در تاریخ 24 تیرماه 1400 در حالی برگزار شد که هنوز برق و آب آن تامین و سالن اصلی و دیگر بخش‌ها به سیستم تهویه مجهز نشده بود. به گفته شماری از دست‌اندرکاران، برای بهره‌برداری از آن در صورت تامین اعتبار به موقع، حداقل سه ماه زمان نیاز بود اما حالا پس از گذشت هفت ماه، به مانند روز افتتاح، برای تامین برق مجموعه از سیستم برق اضطراری (ژنراتور) استفاده می‌شد!

محوطه بیرونی مجموعه بدون هیچ گونه تغییری نسبت به گذشته باقی مانده بود، اما تعدادی کارگر مشغول کار در آن بودند. گویی که فقط به دلیل حضور آقای وزیر و به شکل نمایشی در آن محل حضور داشتند، زیرا به گفته یکی از عوامل مجموعه، از زمان افتتاح تا کنون هیچ حرکتی در این ورزشگاه صورت نگرفته و هیچ کاری پیش نرفته است.

اما با وجود تمامی نواقص، این مجموعه آنقدرجذابیت، ظرفیت و پتانسیل دارد که بتوانید رویای داشتن یک یا چند تیم قدرتمند در رشته های جذاب سالنی مانند فوتسال، بسکتبال، والیبال یا هندبال را در ذهن بپرورانید و آرزو کنید که خیلی زود، شاهد حضور خیل عظیم علاقمندان در این مکان ورزشی باشید.

پرس و جو در خصوص زمان دقیق ورود آقای وزیر به این مجموعه دائما در بین خبرنگاران ادامه داشت و طبق آخرین اخبار و تصاویر ارسالی، ظاهرا حضور مدیران تیم های فجرسپاسی و قشقایی در مراسم استقبال و برگزاری جلسه‌ای خارج از برنامه در یکی از هتل‌های شیراز، باعث تاخیر در برنامه از پیش اعلامی شده بود. اما سئوال این بود که چرا یکی از دوایر مهم در استانی با پتانسیل‌های فراوان، به لحاظ ساختار ارتباطی و اطلاع‌رسانی، در یک برنامه ساده، آنقدر ضعیف عمل می‌کند؟ خبرنگاران و خصوصان عکاسانی که برای حضور در سالن شهید دستغیب و تهیه گزارش از دیدارهای جذاب پایانی رقابت های بین المللی بدمینتون جام فجر برنامه ریزی کرده بودند، به دلیل همین تاخیر بی‌سابقه، آن برنامه را از دست دادند.

بالاخره حوالی ساعت 16 و 30 دقیقه عصر جمعه، حمید سجادی به همراه محمدهادی ایمانیه؛ استاندار فارس، محمدمهدی فروردین رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی، حیدر صفرپور مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس و همراهانشان وارد سالن شش هزارنفری شدند. فلاح و نجف پور، مدیران باشگاه های فجرسپاسی و قشقایی نیز آنان را همراهی می‌کردند.

در ابتدا شخصی از دست اندرکاران سالن به ارائه گزارش و ارقامی در خصوص مطالبات گذشته و نیاز به اعتبارات جدید برای تکمیل سالن پرداخت. در ادامه، معاون فنی مهندسی اداره کل ورزش و جوانان فارس پاسخگوی سئوالات وزیر ورزش بود. سجادی بیش از هر چیز، روی اشکالات کفپوش سالن تمرکز داشت و می گفت: حیف است که اینهمه برای سالن هزینه شده اما وجود چنین اشکال کوچکی بخواهد کل کار را زیر سئوال ببرد.

متاسفانه ازدحام افراد غیرمسئول در اطراف آقای وزیر، اجازه نداد که خبرنگاران مجالی برای پرسش و پاسخ با وی داشته باشند و نواقص متعدد سالن که قبلا می‌دانستند و در این ساعت معطلی به آن بیشتر پی برده بودند را مطرح کنند.

با پایان بازدید کوتاه از سالن ورزشی سردار شهید قاسم سلیمانی، همگی حاضرین سوار بر اتومبیل های دولتی یا شخصی شده و مسیر 28 کیلومتری تا ورزشگاه پارس را طی کردند، اما با ورود به سکوهای ورزشگاه، مشخص می شود که اصلا قرار نبوده روکش های زمین چمن کنار زده شود. دلیل آن هم احتمالا خرابی مشهود زمین چمنی بود که بارها کاشت شده و همچنان و پس از گذشت 7 ماه از آغاز به کار پیمانکار جدید! به سرانجام نرسیده است؛ پیمانکاری که به دلایل نامعلوم، در این مراسم بازدید حضور نداشت و دستیار خود را برای پاسخگویی به مسئولان ارشد ملی و استانی، اعزام کرده بود.

این بازدید نیزبا ارائه توضیحاتی از سوی احمدپور، معاون فنی مهندسی اداره ورزش و جوانان فارس، آغاز شد. آقای وزیر پرسید؟ حدس می زنید چه مقدار بودجه دیگر برای تکمیل این پروژه مورد نیاز است؟ و پاسخ شنید که: 40 میلیارد تومان. 20 میلیارد بدهی قبلی، 20 میلیارد هم برای رفع نواقص موجود. سجادی همچنین ایرادهای جدی به وضعیت پیست تارتان مجموعه که در بخشی نشست کرده و از استاندارد خارج شده بود، وارد کرد؛ محوطه‌ای که علیرغم استفاده نشده از آن در رقابت‌های ورزشی به چنین وضعیت اسف‌باری درآمده است.

سپس همگی حاضرین به سمت دیگر زمین رفته و در محلی که ظاهرا از قبل هماهنگ و مشخص شده بود هدایت شدند تا از بخش اندک زمین، همانجایی که روکش پلاستیکی عقب زده بده بود، به عنوان "مُشتی نمونه خروار" بازدید کنند!! اما همان نقطه هم چنگی به دل نمی‌زد و "رنگ رخسار گواهی می‌داد از سر درون". زمینی که از ماه‌ها قبل به هیچ کس اجازه داده نشده بود از آن بازدید کند و تلاش چندباره عکاسان و خبرنگاران برای حضور در محل به بهانه اینکه، سیستم چمن کاری یک روش ابداعیست که امکان دارد، افشا شود!! بی نتیجه مانده بود. نسبت به گذشته که میزبانی اندک بازی‌های لیگ‌های دو و یک بود، تغییر چندانی نداشت.

سجادی در اثنای این بازدید از مسئولان پرسید: این چمن الان در چه وضعیتی است؟ و معاون فنی مهندسی اداره ورزش و جوانان فارس پاسخ داد: این چمن به خاطر سرمای هوا یک مقدار رشدش کم بوده اما با توجه به اینکه از اوایل اسفند هوا خوب می شود، قرار بر این است که پیمانکار در فروردین ماه این چمن را به ما تحویل دهد برای برگزاری مسابقات لیگ برتر.

در این لحظه رسول فلاح مدیرعامل باشگاه فجرسپاسی به بحث ورود کرد و گفت: ابتدای فصل به ما گفتند این چمن برای نیم فصل آماده می شود اما من همان موقع گفتم تجربه فوتبالی من می گوید این چمن تا یک سال بعد هم آماده نخواهد شد. شما این قسمت چمن را نبینید، اگر بقیه روکش ها برداشته شود، می بینید که چمن چه وضع بدی دارد. این چمن شاید شش یا هفت ماه دیگر آماده شود.

سپس مهدی فروردین هم درباره قسمت نمایان شده چمن گفت: اگر این بهترین جای چمن است، بهتر است همین حالا همه زمین را شخم بزنید و از نو بکارید!

اما نماینده جوان پیمانکار چمن ورزشگاه، پاسخ داد: خواهش می کنم یک طرفه قضاوت نکنید. شما خبر دارید اینجا یک ماه یخبندان بوده؟

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان فارس صحبت های وی را قطع کرده توضیح داد: طبق قراردادی که برای این چمن بسته شده، شرکت پیمانکار متعهد بوده که آخر دی ماه این چمن را به ما تحویل بدهد که متاسفانه با وضعیتی که حالا می بینیم، فعلا چنین چیزی مقدور نیست. پیش بینی ما این است که شاید اواخر اردیبهشت ماه یا اوایل خرداد، این چمن بتواند به حالتی یک دست و قوی دست پیدا کند. البته مسلما آن زمان هم هنوز قابلیت بازی کردن ندارد اما با برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم به دنبال راهکاری هستیم تا در حداقل زمان ممکن این چمن را به بهره برداری برسانیم.

به نظر می رسد حالا زمان پرسش و پاسخ خبرنگاران فرا رسیده اما به محض اینکه میکروفون ها به آقای وزیر نزدیک می شود، همراهانش می گویند: برای رسیدن به اختتامیه مسابقات بدمینتون عجله داریم. لطفا بقیه صحبت ها را بگذارید برای بعد!

مجددا ازدحام افرادی که ضرورت حضورشان حس نمی شود، مانع از ایجاد ارتباط بین خبرنگاران و مسئولان شد و این نیز نشان داد که برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی از برنامه‌های سید حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، از نگاه رسانه به عنوان نماینده افکار عمومی، مطلوبیت لازم را نداشت.

مجددا همه سوار اتومبیل ها شده و مسیر 10 کیلومتری تا مجموعه ورزشی شهید دستغیب را طی می کنند. حال آنکه مسابقات نهایی به پایان رسیده و همه منتظر برگزاری مراسم اختتامیه هستند. نوبت به سخنرانی مسئولان می رسد. در میان همه صحبت ها، قول دکتر سجادی مبنی بر ساخت مجموعه ای شبیه دهکده المپیک در استان فارس آن هم در 4 سال آینده، جالب ترین و البته عجیب ترین چیزی بود که ذکر شد. شاید در آن لحظه همه حضار به این فکر می کردند که "ما به بازسازی و رفع نواقص سه ورزشگاه بزرگ شهرمان راضی هستیم، دهکده المپیک پیشکش!"

اما اگر سجادی بتواند در دوران وزارت خود چنین حرکت بزرگی را به انجام برساند، بی شک نام خود را در تاریخ ماندگار خواهد کرد.

پس از مراسم اهدای مدال و جوایز قهرمانان بدمینتون، بالاخره فرصتی دست داد تا خبرنگاران پس از ساعت ها دوندگی، گفت و گویی با وزیر ورزش داشته باشند اما پس از چند دقیقه گفت و گوی تلویزیونی، مجددا آقای وزیر توسط همراهان به محل دیگری برده شد تا از وی و سایرین با اهدای هدایایی قدردانی شود. در مجموع می توان گفت که صحبت با خبرنگاران روزنامه‌ها و خبرنگاران، شاید آخرین چیزی بود که مد نظر برنامه ریزان این سفر مقام وزارت ورزش قرار داشت.

بالاخره خبرنگاران توانستند در شرایطی سخت و در میان ازدحام، برخی از سئوالات خود را با پایین ترین کیفیت ممکن مطرح کرده و پاسخ های مختصری دریافت کنند.

آخرین برنامه آقای وزیر در سفر به شیراز، بازدید از ورزشگاه حافظیه بود که البته پس از زیارت بارگاه شاهچراغ (ع) انجام شد. سجادی در ورزشگاه حافظیه گفت: رفع نواقص ورزشگاه شش هزار نفری، پارس و حافظیه باید به فوریت پیگیری شده و به بهره برداری برسد به شکلی که حداقل در حد اسم فارس باشد، با این وسعت و جمعیت و سابقه ارزشمند در حوزه ورزش.

در ورزشگاه حافظیه، پیر فوتبال شیراز یعنی غلام پیروانی هم حضور داشت. پس از اینکه پیروانی به تمجید فراوان از وزیر ورزش و استاندار فارس پرداخت، مهدی فروردین نماینده مجلس و سرمربی سابق تیم فوتبال قشقایی به بیان درد دل های اهالی دو میدانی و فوتبال فارس پرداخت. وی خطاب به دکتر سجادی گفت: مدیران رشته دو و میدانی و همچنین فوتبال، هر کجا می روند سرکوفت می خورند که چرا فارس نمی تواند یک زمین یا پیست مناسب داشته باشد. از شما انتظار می رود که در این زمینه اقدام جدی و فوری انجام دهید. اینکه پیست دو و میدانی و زمین فوتبال در ورزشگاه حافظیه باشد، به ورزشکاران هر دو رشته آسیب می زند.

فروردین ضمن اشاره به این نکته که فارس 20 درصد گاز کشور را تامین می کند و باید از حوزه نفت و گاز، چند مجموعه ورزشی برای این استان ساخته شود، افزود: پیشنهاد من اینست که در ورزشگاه حافظیه یک مجموعه شیک مختص فوتبال ساخته شده و در کنار آن، اعتبار خوبی برای ساخت یک مجموعه استاندارد توسط وزارتخانه و استانداری برای دو و میدانی ترتیب داده شود. این در کل دنیا منسوخ شده که ورزشکاران دو رشته در یک ورزشگاه به تمرین و رقابت بپردازند. امیدوارم امشب این قول را به مردم فارس بدهید که دو چمن خوب در شان فوتبال این خطه و همچنین دو پیست دو و میدانی خوب نصیبشان شود. ما هم در مجلس هر چه از دستمان برآید انجام می دهیم.

وزیر ورزش نیز در پاسخ به فروردین این قول را داد که به صورت ویژه به معضلات ورزش فارس پرداخته و این خواسته ها را پیگیری کند.

سفر چندساعته وزیر ورزش و جوانان به شیراز، در صورت تحقق وعده ها می تواند سفر پر برکتی برای این شهر و استان باشد اما جای خالی یک گفت و گوی خصوصی سی دقیقه ای با خبرنگاران در فضایی آرام، به شدت احساس می شد. خبرنگارانی که بیش از سایرین بر ضعف های ورزش استان و دغدغه های ورزشکاران و مربیان آگاهند و می توانند با در میان گذاشتن اطلاعاتشان با بالاترین مقام ورزش کشور، گام خوبی در جهت رفع مشکلات بردارند اما متاسفانه این موضوع مهم از قلم برنامه ریزان افتاده و تلاش چندساعته خبرنگاران، با دستاورد مهمی همراه نمی شود.

انتهای پیام

از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 2
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 3
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 4
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 5
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 6
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 7
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 8
از وضعیت عجیب ورزشگاه‌های شیراز تا وعده جالب آقای وزیر! 9