یک‌شنبه 4 آذر 1403

از کارنامه منفی در ریاست 2 کمیته تا ویلموتس گیت / تفاهم تاج و نبی برای دبیری بدون رزومه اجرایی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
از کارنامه منفی در ریاست 2 کمیته تا ویلموتس گیت / تفاهم تاج و نبی برای دبیری بدون رزومه اجرایی

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در شرایطی که پیش از آغاز جام جهانی 2022 قطر، اخباری درمورد انتخاب هدایت الله ممبینی به عنوان جانشین داود پرهیزکاری به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال مطرح شده بود، در نهایت روز گذشته این انتخاب قطعی و مهدی تاج در اولین تغییر مدیریتی مجموعه تحت مدیریتش پس از حذف تیم ملی، با تمدید نکردن دوره سرپرستی دبیرکلی پرهیزکاری، تصمیم گرفت وی را به ریاست مرکز ملی فوتبال منصوب کرده و گزینه مورد اعتمادش را روی مهم‌ترین صندلی اجرایی فدراسیون بنشاند.

هرچند عملکرد پرهیزکاری که از مدیران باسابقه فدراسیون محسوب می‌شود، مورد رضایت اکثر اهالی ساختمان فدراسیون فوتبال قرار گرفته بود اما از همان روز ابتدای انتصاب او قابل پیش‌بینی بود که گزینه قطعی تاج برای دبیرکلی نیست و در نهایت رئیس فدراسیون پس از سپری شدن دوره سرپرستی، پرهیزکاری که از مدیران مورد اعتماد مهدی نبی، نایب رئیس اول فدراسیون است تغییر خواهد داد تا امور اجرایی به یکی از افراد مورد نظر خودش برسد.

*با تفاهم تاج و نبی نه سیخ سوخت نه کباب 

در نهایت رئیس و نایب رئیس فدراسیون ظاهرا برای تقسیم دو پست مهم فوتبال کشور یعنی دبیرکلی و ریاست مرکز ملی فوتبال به تفاهم جالبی رسیدند و کار را به نوعی بین نفرات مورد اعتماد خود تقسیم کردند تا مثل معروف نه سیخ بسوزد و نه کباب، عینیت پیدا کند.

*رئیسی که در کمیته بازاریابی درآمد زایی نکرد 

ممبینی در دوره قبلی ریاست مهدی تاج در فدراسیون جز اعضای هیات رئیسه بود و البته با وجود در اختیار گرفتن پست‌های مهمی مثل ریاست کمیته بازاریابی و ریاست کمیته داوران، عملکرد قابل تعریفی نداشت‌. او که سابقه اجرایی خاصی هم در کارنامه‌اش دیده نمی‌شود، در سال 96، ریاست کمیته بازاریابی را برعهده گرفت و جانشین امیر عابدینی شد.

شاید مهم‌ترین پروژه‌ای که ممبینی در آن زمان می‌توانست با موفقیت آن را پشت سر بگذارد، انتخاب پیراهنی مناسب برای تیم ملی در جام جهانی 2018 و درآمدزایی از این طریق بود اما در نهایت پیراهن ساده شرکت آدیداس برای حضور شاگردان کی‌روش در روسیه خریداری و هیچ درآمدی از این طریق برای فدراسیون حاصل نشد! در کل در دوره حدود یک ساله و نیمه فعالیت ممبینی در مهم‌ترین بخش مالی فدراسیون، هیچ عایدی خاصی نداشت.

*داوری که در حوزه تخصصی‌اش ناکارآمد بود 

ممبینی پس از خداحافظی با صندلی ریاست کمیته بازاریابی، در تیر 98 در جلسه اعضای هیات رئیسه به میزبانی بجنورد به عنوان رئیس کمیته داوران منصوب شد. در آن زمان مراحل استفاده از سیستم VAR استارت خورد اما پس از گذشت مدت کوتاهی در نطفه خفه شد.

نکته عجیب‌تر اختلاف اساسی او با داوران مطرح کشور بود. حدود یک سال پس از درخشش تیم داوری کشورمان در جام جهانی روسیه، رضا سخندان با تصمیم رئیس وقت کمیته داوران از لیست الیت خارج شد و البته علیرضا فغانی نیز که تصمیم به مهاجرت گرفته بود، با دلخوری از ممبینی این کار را انجام داد. حتی داور بین المللی فوتبال کشورمان در گفت و گویی مدعی شد ممبینی پس از اقامت وی در استرالیا، درصدد حذف او از لیست داوران بین المللی بود که با مخالفت مهدی تاج نتوانست این کار را انجام بدهد.

اکنون با توجه به تلاش‌هایی که برای ورود سیستم VAR به کشورمان آغاز شده و حتی مهدی تاج به درستی اعلام کرده در صورت استفاده نکردن از این کمک داور ویدیویی، داوران ایرانی حذف خواهند شد انتظار می‌رود ممبینی به عنوان یک داور بازنشسته پس از تصدی بالاترین پست اجرایی فوتبال کشور، حرکتی انجام ندهد که در این مسیر تعلل ایجاد شود.

*تنگ‌تر شدن حلقه ارتباط عاملان ویلموتس گیت در فدراسیون 

در راه رسیدن ممبینی به جایگاه دبیرکلی که روزگاری مدعی رسیدن به ریاست فدراسیون فوتبال بود، نباید از حمایت‌های عبدالکاظم طالقانی، همکار سابقش در هیأت رئیسه فدراسیون نیز بی‌تفاوت عبور کرد. طالقانی که به دلیل اختلاف با حمید بنی تمیم (مدیر کل ورزش و جوانان خوزستان) پس از برکناری از ریاست هیات خوزستان در دوره سرپرستی میرشاد ماجدی، با بازگشت مهدی تاج در مجمعی که هیات خوزستان موافق برگزاری آن نبود و نماینده ای از این اداره هم در آن حضور نداشت، بار دیگر از اعضا رای اعتماد گرفت.

ممبینی و طالقانی به عنوان دو نفر از امضاء کنندگان قرارداد ننگین مارک ویلموتس، مانند مهدی تاج هیچگاه جواب درستی به خاطر خسارت سنگین ناشی از عقد از این قرارداد ندادند‌. هرچند ممبینی در همان زمانی که تبعات و عواقب ویلموتس گیت روشن شد، با این اظهارنظر که هشت روز پس از امضا قرارداد در جریان مفادش قرار گرفته، سعی کرد از آن اعلام برائت کند.

مدتی قبل از انتخاب ممبینی نیز مهران فرقانی با سابقه مدیریت اجرایی در باشگاه صنعت نفت آبادان که ظاهرا از دوستان نزدیک دبیرکل جدید فدراسیون است با حکم مهدی تاج به عنوان سرپرست تیم ملی امید انتخاب شد و حال باید دید این فرد که رزومه چندان قوی ای برای مدیریت یک تیم ملی ندارد، چگونه قرار است در مسیر عملی شدن رویای صعود ملی پوشان امید به المپیک پس از 48 سال نقش‌آفرینی کند.

در نهایت امید می‌رود با توجه به این سابقه ممبینی با درس گرفتن از اشتباهات و تجارب قبلی، گام مهم و موثری در راه تحقق شعار چابک سازی فدراسیون فوتبال بردارد و بتواند گره‌ای از مشکلات این مجموعه باز کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید ممبینی دبیرکل فدراسیون فوتبال ویلموتس مهدی تاج محمد مهدی نبی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است