از «کاهش ارزش پوند انگلیس» تا «مشخص شدن وزیر وزارت صمت»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
8 مهر 1310، دولت وقت ایران ارزش برابری پوند انگلیسی را از 90 ریال به 68 ریال پایین آورد و با این عمل درآمد مختصر خزانه ایران از نفت هم تقلیل یافت.
8 مهر 1319، نرخ پوند به 140 ریال و دلار آمریکا به 35 ریال افزایش داده شد.
8 مهر 1324، مجلس شورای ملی، مذاکره درباره چگونگی خرید اموال منقول و غیرمنقول آمریکایی ها که از جنگ دوم در ایران مانده بود را آغاز کرد. سفارت آمریکا در بیانیه ای مقدار دارایی های آمریکا در ایران را بالغ بر صد میلیون دلار ذکر کرد.
8 مهر 1358، قانون تاسیس وزارت نفت به جای شرکت ملی نفت ایران به تصویب شورای انقلاب رسید.
8 مهر 1361، حجت الاسلام خامنه ای رئیس جمهور با ارسال پیامی برای سران کشورهای اسلامی از آنان خواست تا با تحریم کالاهای آمریکایی به مبارزه ای سیاسی اقتصادی علیه آمریکا و صهیونیسم دست بزنند.
8 مهر 1366، سنای امریکا با تحریم نفت و سایر کالاهای صادراتی ایران موافقت کرد. لایحه سنا از سوی سناتور «دال» یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه به مجلس سنا ارائه شد و به اتفاق آراء تصویب شد.
8 مهر 1389، ارسلان فتحی پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از عرضه بنزین تک نرخی از آبان ماه خبر داد و گفت: از اول آبان، اصلاح قیمت ها آغاز و از جمله بنزین تک نرخی با قیمت هر لیتر 400 تومان به مصرفکنندگان عرضه خواهد شد.
8 مهر 1391، نوسان قیمتی در بازار غیررسمی ارز تداوم دارد؛ دلار و سکه به عنوان شاخص های بازار ارز و طلا رکورد جدید قیمتی را ثبت کردند؛ در واکنش به این روند، محمود بهمنی رییسکل بانک مرکزی عامل نوسان قیمتی را «مقاومت بازار» توصیف کرد؛ به گفته بهمنی تقاضای سفته بازانه که وارد بازار شده در مقابل سیاست های اصلاحی مقاومت می کند تا مانع از کاهش قیمت ها شود؛ وی البته وعده داد: مقاومت بازار به زودی خواهد شکست.
8 مهر 1392، آیت ا... آملی لاریجانی روسای کل دادگستری استان ها و دادستان های سراسر کشور را موظف کرد فهرست اسامی و مشخصات افرادی را که به اتهام صدور چک بی محل تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و محکوم شده اند را به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه ارسال کنند تا اقدامات مناسب به منظور جلوگیری از افتتاح حساب جاری از سوی آنان و دریافت دسته چک صورت گیرد.
8 مهر 1394، پس از مدت ها بحث کارشناسی، سرانجام اسناد خزانه اسلامی در اوراقی بدون کوپن و با استفاده از مکانیزم بازار منتشر شدند. اوراق جدید اسناد خزانه با «نرخ 26 درصد کشف قیمت شد.
8 مهر 1395، با امضای توافق نامه میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت رنو، برای اولین بار، حضور مستقل یک خودروساز خارجی در صنعت خودروی کشور کلید خورد.
8 مهر 1397، عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی در یک بخشنامه بانکها را ملزم به تسویه مانده اضافه برداشتها کرد. در این بخشنامه تاکید شده که در صورت اقدام نکردن جدی بانکها در این زمینه، با برخورد انضباطی روبهرو خواهند شد.
8 مهر 1399، وزارت صمت پس از 141 روز، صاحب وزیر شد و مجلس به علیرضا رزمحسینی برای تصدی این وزارتخانه اعتماد کرد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد