جمعه 11 آبان 1403

استاد جامعه شناسی: اصلاح‌طلبان بدنه اجتماعی خود را از دست داده‌اند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
استاد جامعه شناسی: اصلاح‌طلبان بدنه اجتماعی خود را از دست داده‌اند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجید ابهری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به شکست تحریم کنندگان انتخابات مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: ایران به عنوان یکی از کشور‌هایی که در منطقه و حتی بخش بزرگی از جهان بیشترین آمار انتخابات را به عنوان نماد مشارکت مردمی در اداره جامعه دارد تا به امروز پیشتاز مشارکت‌های مردمی است. وی افزود: متأسفانه به خاطر فقدان فرهنگ تحزب مدیریت سلیقه...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجید ابهری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به شکست تحریم کنندگان انتخابات مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: ایران به عنوان یکی از کشور‌هایی که در منطقه و حتی بخش بزرگی از جهان بیشترین آمار انتخابات را به عنوان نماد مشارکت مردمی در اداره جامعه دارد تا به امروز پیشتاز مشارکت‌های مردمی است.

وی افزود: متأسفانه به خاطر فقدان فرهنگ تحزب مدیریت سلیقه سیاسی در کشور ما تابع شناور شدن رسانه‌ای قرار گرفته است. هر جا که فضای مجازی یا رسانه‌ها به هر شکل حرکت کنند، در صد قابل توجهی از مردم به دنبال آن‌ها راه می‌افتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: انتخابات مجلس دوازدهم با تمام دوران‌ها تفاوت ماهوی و اجرایی داشته است. چرا که در این دوره معلوم نبود حزب و حزب‌گرایی به چه سو حرکت می‌کنند و چگونه باید مردم سرنوشت خود را به اجرا در آورند.

ابهری با اشاره به گروه‌بندی‌های جامعه در انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: در این انتخابات مردم به چند گروه تقسیم شدند. گروه اول از ابتدا با صندوق‌ها قهر بودند. آن‌ها با منفی‌بافی و گرایش‌های منفی قصد داشتند که انتخابات را به بی‌راهه کشانده، مردم ایران و افکار و آرا آن‌ها را در جریان رفتاری بی‌تفاوت‌ها قرار دهند.

وی عنوان کرد: گروه دوم افرادی بودند که بر اساس سلیقه احزاب مختلف و جریان‌های سیاسی حرکت می‌کردند از آن جایی که 2 تفکر اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی مدیریت سیاسی جامعه را به‌عهده داشتند مردم نیز با توجه به سلائق رهبران این 2 جریان فکری حرکات سیاسی خود را تنظیم می‌نمودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به عملکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم گفت: متاسفانه رهبران اصلاح‌طلب در این زمینه بلاتکلیف بودند. آقای خاتمی که 2 دوره عهده‌دار مقام ریاست جمهوری کشور را داشته، به ناگاه انتخابات را تحریم کرد. او به جای هدایت افکار عمومی ناگهان مشارکت در انتخابات را بایکوت کرد. از این رهگذر هم‌فکران او نیز در همین مسیر حرکت کردند.

ابهری تاکید کرد: برخی از اصلاح‌طلبان به پای صندق رأی رفتند که نتوانستند آرای لازم را کسب کنند این امر نشانگر آن است که دیگر اصلاح‌طلبان چندان وزن سیاسی در میان مردم و رجال سیاسی ندارند.

وی قهر خاتمی را نشان‌گر هم‌سویی او با خارج‌نشینان دانست، گفت: او در مسیر افراد معلوم‌الحالی که سالیان سال علیه نظام جمهوری اسلامی سم‌پاشی می‌کردند، قرار گرفته است. این امر موجب تأسف و تأثر معتقدان به جمهوری اسلامی شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: دسته سوم رای‌دهندگان کسانی بودند که انتخابات را تحریم کرده، اما در آخرین ساعات رأی خود را به صندوق انداختند.

ابهری تاکید کرد: چهارمین گروه نیز آن‌هایی بودند که به خاطر مسند ریاست مجلس شورای اسلامی یا مسائل دیگر با همدیگر در تضاد فکری بودند. آن‌ها تلاش می‌کردند صندلی‌های سبز بیشتری را اشغال کنند.

وی افزود: گروه آخر مردمی بودند که با علاقه و ارادت به آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی و رهنمود‌های رهبری فرزانه انقلاب مسیر خود را روشن کردند آن‌ها از ابتدا همراه و حامی انقلاب اسلامی و افکار سیاسی رهبری بودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه افزود: این مردم پای صندوق رأی آمدند. آن‌ها مهر ابطال به تبلیغات رسانه‌های معاند زندند. نقشه سیاست‌مداران مزدور لس‌آنجلسی و شبکه‌های معاند که قصد تخریب انتخابات و کاهش در صد آرا را داشتند، برهم‌خورد.

ابهری ضمن اشاره به وظایف مسئولین، گفت: در دوران پسا انتخابات دولت‌مردان و نمایندگان باید به نقطه‌نظرات دلسوزان انقلاب و نخبگان توجه کنند. مسئولان باید راهنمایی آن‌ها را به کار ببندند.

وی با بیان این‌که مردم از وعده‌های توخالی خسته شده‌اند، عنوان کرد: مردم از وعده خسته شده‌اند. جامعه از وعده‌های خالی از عمل به ستوه آمده است. وقت آن رسیده که مسئولین به جای وعده با تفکر کاربردی حرکت کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به جلوگیری از به کارگیری مدیران بی کفایت، گفت: نمایندگان مجلس دوازدهم باید جلوی به کارگیری مدیرانی که با وعده و وعید مسند‌ها را تصاحب می‌کنند را بگیرند. اگر این بار مردم شاهد وعده سالاری باشند نمی‌دانم در انتخابات بعدی چه سرنوشتی برای ملت و کشور رقم خواهد خورد.

ابهری خاطرنشان کرد: باید آموزش تحزب، حزب‌گرایی و مشارکت سیاسی به مردم منتقل شود. جوانان و نوجوانان مورد آموزش‌های سیاسی قرار بگیرند.

منبع: فارس