"استارشیپ" از وسط اقیانوس پرتاب خواهد شد!
"ایلان ماسک" بنیانگذار و رئیس شرکت فضایی خصوصی "اسپیسایکس" به طور رسمی اعلام کرد که موشک "استارشیپ" سال آینده از وسط اقیانوس به فضا پرتاب خواهد شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، "ایلان ماسک" در حساب کاربری توییتر خود اعلام کرد که کار ساخت سکوی پرتاب فضایی شرکت "اسپیسایکس" در اقیانوس موسوم به "دیموس"(Deimos) به خوبی در حال پیشروی است و سال آینده میتواند میزبان پرتاب موشک "استارشیپ"(Starship) باشد.
این سکوی پرتاب دریایی یک جنگنده دریایی است که به عنوان بخشی یکپارچه از سیستم موشکی "استارشیپ" عمل خواهد کرد.
این سکو قابلیت پرتاب و فرود موشک "استارشیپ"؛ موشکی که "ماسک" ادعا میکند انسان را به مریخ خواهد برد، خواهد داشت.
گفتنی است که اوایل سال جاری، شرکت "اسپیسایکس" دو دکل نفتی از کار افتاده را در نزدیکی سواحل تگزاس خریداری کرد تا به سکوهای پرتاب شناور برای "استارشیپ" تبدیل شوند. این دو دکل نفتی تغییر شکل یافته به نام دو قمر کوچک سیاره مریخ به نامهای "فوبوس"(Phobos) و "دیموس"(Deimos) نامگذاری شدهاند.
اکنون "ایلان ماسک" در توییتر وجود و ساخت این سکوی پرتاب دریایی را تأیید کرده و بر تصویری که یک طرفدار از تصور خود درباره این سکوی پرتاب دریایی به اشتراک گذاشته بود، صحه گذاشت.
از آنجا که "اسپیسایکس" جدیدترین نمونه اولیه موشک "استارشیپ" موسوم به "SN15" را با موفقیت در تگزاس آزمایش کرد و این نسخه تبدیل به اولین نمونه اولیهای شد که بدون انفجار به کار خود پایان میدهد، این شرکت به توسعه این مدل از موشک خود ادامه میدهد.
در حالی که "ایلان ماسک" هنوز مهلت نهایی برای فرود "استارشیپ" در مریخ تعیین نکرده است، در اکتبر گذشته تخمین اولیه خود درباره فرود روی مریخ در سال 2022 را پس گرفت و سال 2024 را تعیین کرد.
مدار چرخش خورشیدی زمین و مریخ هر دو سال یک بار این سیارهها را به نزدیکترین مسیر بین خود میرساند، به همین دلیل سه مأموریت رباتیک به سمت سیاره سرخ از جمله مریخنورد "استقامت"(Perseverance) ناسا و مریخنورد "ژورونگ"(Zhurong) چین طی چند هفته گذشته روانه مریخ شدند.
"ماسک" در مورد موضوع فرود روی مریخ در سال 2024 گفت: من فکر میکنم ما یک فرصت برای مبارزه پیدا کردهایم، اما برای تحقق این امر، تیم "اسپیسایکس" باید خیلی سریعتر پیش برود. اولین کسانی که به مریخ سفر میکنند بیشباهت به کسانی نیستند که نخستین بار قطب جنوب را کاوش کردند. احتمالا هم گروهی در راه رسیدن به مریخ طی چند دهه آینده قربانی خواهند شد.
به هر حال سفر به مریخ مطمئنا خطرناک خواهد بود و سوالات ما در این مورد با شروع پرتاب از سکوهای دریایی در سال 2022 بیشتر هم خواهد شد.
انتهای پیام