یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

استفاده از انواع رانت‌ها برای افزایش واردات، صادرات را به حاشیه می برد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استفاده از انواع رانت‌ها برای افزایش واردات، صادرات را به حاشیه می برد

محمد وحیدی با اشاره به اینکه متاسفانه نان عده ای در واردات است، گفت: نکته قابل توجه این است که واردات محصول برایشان بیشتر از صادرات سرمایه دارد، براین اساس از هرگونه رانت نیز استفاده می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد وحیدی، نماینده مردم پنج شهرستان بجنورد، رازو جرگلان، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: خراسان شمالی کمبودهای گسترده ای در بخش های زیرساختی دارد که کشور باید برای جبران آن ها، سهمیه صادرات دریایی و ریلی به خراسان شمالی اختصاص دهد.

وی ادامه داد: صادرکنندگان استان چند هزار تن محصول انباشت شده در بندر امیر آباد دارند که صادرات آن ها به دلایل مختلف انجام نشده است.

وحیدی با اشاره به اینکه به لحاظ ریلی زیرساخت خاصی در استان وجود ندارد، گفت: سایه مشهد آنقدر بر سر استان سنگین است که عملا در جریانات حمل و نقل ریلی نمی توانیم کاری انجام دهیم.

وی به نبود بازارچه و گذر مرزی در خراسان شمالی با ترکمنستان اشاره و تاکید کرد: استان خراسان شمالی به واسطه نبود زیرساخت های مناسب برای توسعه و فعالیت های بازرگانی، نیازمند توجه ویژه است تا نداشته های آن کمتر به چشم بیاید.

این عضو کمیسیون آموزش، پژوهش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از راه های جبران کمبودهای استان توسط کشور این است که سهمیه صادرات دریایی و ریلی به خراسان شمالی اختصاص یابد تا محصولات تولیدکنندگان ما به خاطر عدم توسعه زیرساخت های استان کمتر روی زمین باقی بماند و میل به تولید در آن ها به صفر نرسد.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: صادرکننده الزاما نباید تولید کننده باشد، صادرات باید به گونه ای باشد که جریان داشته باشد و علاقه مندی مشتریان مورد رصد قرار گیرد.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که بانک ها بیشترین فشار را در جریانات مالی می آورند؛ اگر جز این است سیستم بانکی اعلام کند طی هفت ماه گذشته برای تولید و صادرات چه کاری انجام داده است؟ اگر هم انجام شده از اعتبارات سال گذشته پرداخت شده است.

وحیدی افزود: اگر به آمار تسهیلات بانکی نگاه کنیم، ساخت و ساز و مسکن، بیشترین تسهیلات را به خود اختصاص داده است و کسب و کار خرد و تولید در رتبه های بعدی هستند؛ بخش کشاورزی و صنایع پایین دستی آن که مزیت نسبی استان به حساب می آید و رهبری در سفر به استان بر آن تاکید داشتند اکنون در رتبه چهارم تسهیلات پرداختی بانک ها است که نگاه جامع تری را می طلبد.

انتهای پیام /