چهارشنبه 30 آبان 1403

استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل

خبرگزاری فارس گروه آموزش و پرورش: هجده روز است که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران، نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی برپاست؛ نمایشگاهی که بعد از دو سال کرونایی و با حضوری شدن مدارس، شاهد استقبال خانواده‌ها بوده است؛ این نمایشگاه از یکم شهریور آغاز به کار کرد و حالا در هجدهمین روز در میان استقبال گرم خانواده‌ها به کار خود پایان می‌دهد.

از روزهای اول نمایشگاه تا امروز، وضعیت استقبال رشد صعودی به خود گرفته است و در آخرین روز، خیلی از خانواده‌ها به همراه فرزندان و جمعیت دانشجو به نمایشگاه آمده‌اند؛ محمد یقینی مدیرعامل مجمع ایران نوشت به خبرنگار فارس می‌گوید: «استقبال روز به روز خیلی بیشتر شده است؛ به طوری که در این روزهای اخیر استقبال به حدی بود که سالن‌ها، ظرفیت این حجم مراجعه کننده را نداشت و حتی دیگر سیستم تهویه هم پاسخگو نبود».

نمایشگاه از ساعت 10 صبح باز می‌شد و تا ساعت 22 هر شب هم برقرار بود؛ 60 تولید کننده از شهرهای مختلف چون مشهد، شیراز، اصفهان، اراک، قم، تهران و ... در این نمایشگاه حضور دارند و تولیدات خود اعم از کوله پشتی، تمام نوشت‌افزارهایی که دانش‌آموزان نیاز دارند و حتی لباس و اسباب‌بازی هم عرضه می‌کنند.

* 2 سال بود که آنقدر هزینه برای لوازم‌التحریر نداده بودیم

در طبقه بالایی نمایشگاه، در کنار فروش، معرفی آثار از سوی تولید کننده صورت می‌گیرد و به نسبت خلوت‌تر از طبقه پایین است. طبقه پایین بخش فروشگاهی دارد که مردم سبد به دست در حال انتخاب اجناس هستند و این بخش آنقدر شلوغ است و قفسه‌ها به حدی به سرعت خالی می‌شود که گاهی شارژ مجدد کمی زمان می‌ببرد.

در همین بخش شلوغ، هنگام ایستادن مردم در صف صندوق پرداخت، فرصت مصاحبه فراهم می‌شود. سانیا، امسال کلاس چهارم می‌رود و کلی هم با خانواده‌اش خرید کرده است. مادرش می‌گوید: دو سال بود که انقدر هزینه برای لوازم‌التحریر نداده بودیم. تقریبا شوکه شدیم.

وی ادامه می‌دهد: این بار سوم است که ما برای خرید می آییم. بار اول احساس می‌کردیم که قیمت‌ها خیلی گران است ولی وقتی قیمت‌ها را با مغازه‌های بیرون از نمایشگاه، مقایسه کردیم دیدیم قیمت‌ها کلا افزایش داشته است و ما هنوز در همان دوران قبل از کرونا به سر می‌بریم.

مادر هلیا که امسال به کلاس دوم می‌رود، می‌گوید: چون هلیا سال پیش به کلاس اول می‌رفت برایش خرید کردیم هر چند که مدارس فقط دو هفته اول مهر باز بود و بعدش مجازی شد. بعد از عید هم که باز شد، بچه‌ها یک ماه بیشتر مدرسه نرفتند. به همین دلیل اکثر لوازم‌التحریرش هستند اما برای تکمیل مابقی آنها آمدیم.

وی می‌افزاید: راستش اصلا نمی‌خواستیم خیلی خرید کنیم اما اینجا در کنار نوشت افزار، اسباب بازی و خوراکی هم هست و از طرف دیگر تنوع نوشت افزار هم زیاد است و به همین دلیل کلی خرید کردیم.

مادر هلیا که البته کارمند هم هست، درباره قیمت‌ها هم اضافه می‌کند: بعضی اجناس تخفیف داشت و برخی هم نداشت. نکته خوب قضیه این بود که اجناس با قیمت‌های متفاوت عرضه شده بود و خانواده‌ها می‌توانستند انتخاب کنند.

* بچه‌ها کاراکترهای کارتونی را بیشتر دوست دارند

غرفه‌داران هم از وضعیت نمایشگاه راضی هستند؛ یکی از غرفه‌داران طبقه بالای نمایشگاه می‌گوید: صبح‌ها نمایشگاه خلوت بود اما از ظهر به بعد، شلوغ می شد به گونه‌ای که فرصت نوشیدن یک لیوان آب هم نداشتیم.

وی درباره استقبال مردم از کدام نوع کاراکتر اظهار می‌دارد: بچه‌ها کاراکترهای کارتونی را بیشتر دوست دارند. دبستانی‌ها، کارتونی را بر می‌دارند اما بزرگترها مثل دبیرستانی‌ها یا دانشجویان، ساده بر می‌دارند یا تصاویر شهدا را انتخاب می‌کنند که تصویر حاج قاسم را هم زیاد انتخاب می‌کنند.

غرفه‌دار دیگری که تولیدکننده‌شان با کاراکتر ایلیا آمده است، می‌گوید: 7 سال است که روی کاراکترمان کار می‌کنیم و هدفمان این است که الگوسازی ایرانی انجام دهیم و دانش‌آموزان با ابر قهرمان ایرانی مواجه شوند. لوازم‌التحریر نمایش داده شده در نمایشگاه هم در این غرفه حول محور شخصیت داستان صورت می‌گیرد.

غرفه‌داری هم معتقد است که اوج شلوغی نمایشگاه هر روز از ساعت 5 به بعد بوده است؛ وی ادامه می‌دهد: همه چیز گران شده است و تولید کننده‌ها نمی‌توانند خیلی تخفیف روی اجناس بدهند اما روی خریدهای عمده‌ای تخفیف خوب داده می‌شود.

وی اضافه می‌کند: تنوع محصولات در نمایشگاه زیاد است اما با توجه به خریدها، به نظر می‌رسد بیشترین استقبال به طرح‌های کاریکاتوری و کارتونی تعلق دارند و طرح‌های مذهبی هم به نظرم سهم 35 درصدی دارند.

* خوشحالیم که لوازم‌التحریر ایرانی می‌خریم

اکثر مردمی که به نمایشگاه آمده‌اند از اینکه لوازم‌التحریر ایرانی خریداری می‌کنند، احساس خوبی دارند؛ پدر رویای سوم دبستانی و رضای 16 ساله، به خبرنگار فارس می‌گوید: با توجه به اینکه عمده اجناسی که در این نمایشگاه به فروش می‌رسد، ایرانی هست یک حس غرور ایجاد می‌شود و بنده هم به همین دلیل فرزندانم را به این نمایشگاه آوردم. آنها هم می‌گویند که ما خوشحالیم که لوازم التحریر ایرانی می‌خریم.

وی ادامه می‌دهد: به نظرم باید قیمت لوازم التحریر در این نمایشگاه را با تخفیف بیشتری ارائه می‌دادند. برخی اجناس به همان قیمت بیرون است ولی خب روی برخی دیگر هم تخفیف وجود دارد ولی تخفیف ها زیاد نیست.

این پدر می‌افزاید: بخش های مختلفی به نمایشگاه اضافه شده است که خب سرگرم کننده است و از این بابت می‌توان گفت که نمایشگاه نوشت افزار خیلی متنوع است و واقعا ما چند ساعت هست که اینجا هستیم اما خسته نشدیم.

* وقتی بچه‌ها همه چیز می‌خواهند بخرند

اینجا برخی والدین و بچه‌ها یک کم با هم اختلاف هم دارند؛ برخی والدین از خرید بچه‌ها راضی نیستند و برخی می‌گویند که حجم خریدها زیاد شده است. مادر محمدسام که به کلاس دوم می‌رود، می‌گوید: پسرم روی هر چیزی که گران است، دست می‌گذارد و به زحمت متقاعدش می‌کنم که چه چیزی بخرد و چه چیزی نخرد. انقدر تنوع بالاست که انتخاب هم سخت شده است.

وی ادامه می‌دهد: برخی لوازم‌التحریر هم در حال حاضر به درد پسرم نمی‌خورد اما اصرار دارد که بخرد. در غرفه قبلی در نهایت اولتیماتوم دادم که اگر اصرار نکند، هیچ چیزی نمی‌خرم. حتی آنهایی که خریدیم را پس می‌دهم که بالاخره کمی کوتاه آمد اما به غرفه جدید که رسیدیم باز همان آش هست و همان کاسه.

مادر امیرعلی که کلاس چهارم دبستان می‌رود هم می‌گوید: وقتی به نمایشگاه آمدیم با اسباب‌بازی هم مواجه شدیم که البته انصاف را نگه دارم قیمت‌هایش خوب بود اما مجبور شدیم کلی اسباب‌بازی هم بخریم. البته امیرعلی قول داده است که اسباب بازی‌ها را فعلا باز نکند.

* از مشتاقان مل‌مل تا تزریق واکسن برکت

نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، بخش‌های متنوع زیادی دارد؛ از ایجاد محل بازی برای بچه‌ها و برگزاری مسابقه‌های نقاشی و کاردستی تا حضور مل‌مل و خیل مشتاقان این عروسک؛ هر روز عصر، در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برنامه زنده مل‌مل پخش می‌شود و بیش از 500 کودک برای دیدن این برنامه به این سالن می‌آیند. جالب این است که سالن آنقدر تکمیل می‌شود که خیلی‌ها پشت در می‌ایستند.

از دیگر بخش‌های این نمایشگاه، بخش پویش «ملی حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل» است که با عنوان «همه حاضر» شروع به فعالیت کرده است و کمک‌های مردمی را برای تهیه لوازم‌التحریر دانش‌آموزان مناطق محروم جمع‌آوری می‌کند.

یکی از بخش‌های جانبی این نمایشگاه و جشنواره، تزریق واکسن برکت است؛ واکسیناتورهای این غرفه می‌گویند در روزهای اول، روزی 50 نفر و به مرور تعداد بیشتری از مردم در این غرفه واکسن می‌زنند.

در این نمایشگاه پوشاک نوجوانانه، غرفه چادر و روسری هم موجود است که البته قیمت‌هایش به نسبت مغازه‌ها اندکی ارزان‌تر است.

*باید الگوی نمایشگاه ایران نوشت را برای تمام کالاهای فرهنگی توسعه دهیم

یوسف‌وندی یک کارآفرین است که در نمایشگاه نوشت افزار حضور دارد؛ وی به خبرنگار فارس می‌گوید: پایشی انجام دادیم و دیدیم برای شکل گیری زنجیره ارزش محتوا باید 144 کسب وکار وجود داشته باشد که در سه حوزه محصولات فیزیکی، دیجیتال و خدمات تقسیم می‌شوند و در حال حاضر زیر 10 درصد این کسب و کارها در ایران وجود دارند. در فروردین سال گذشته کار را شروع کردیم و ابتدا به دنبال آن بودیم که فراخوانی اعلام کنیم تای خالی آن 144 کسب و کار را پرکنیم که بسیاری افراد متقاضی و علاقه مند داشتیم.

وی ادامه می‌دهد: در ادامه مسیر به مشکل خوردیم و دیدیم در بازار ایران دچار سد فرهنگی است؛ به این شکل که در طول چند دهه گذشته همواره فروشگاه‌های محصولات فرهنگی عادت کرده‌اند کالایی که یا خارجی است یا محتوای خارجی دارد را در بهترین نقطه ویترین قرار دهند و کمترین سهم را به کالای ایرانی اختصاص دهند زیرا معتقدند ایرانی‌ها کالای ایرانی دوست ندارند و توان تولید کالای فرهنگی باکیفیت را ندارند.

یوسف‌وندی می‌افزاید: یعنی اگر دو کالای خارجی و ایرانی باشد و قیمت کالای ایرانی ارزان‌تر باشد باز هم کالای خارجی را در بهترین نقطه ویترینشان قرار می‌دهند. همین معضل است که عملاً باعث می‌شد این 144 کسب و کار هیچ وقت ویترین نداشته باشند. این امر باعث شد تغییر رویه‌ای بدهیم و به دنبال ایجاد یک شبکه فروش 360 درجه کالاهای فرهنگی ایرانی با محتوای بومی باشیم و برای کالای ایرانی ویترین ایجاد کنیم.

وی تصریح می‌کند: می‌خواهیم تمام شبکه‌های پخش کشور را متقاعد کنیم که کالای ایرانی با محتوای ایرانی، اگر کیفیت خوب، تصویرگری و ظاهر مناسبی داشته باشد، مخاطبان خوبی می‌تواند جذب کند و باید الگوی نمایشگاه ایران نوشت را برای تمام کالاهای فرهنگی توسعه دهیم.

این کارآفرین می‌گوید: یک هدف دیگر ما این است که در گام بعدی بتوانیم بازار بزرگی ایجاد کنیم و تمام اجناسی که وجود دارد چه داخلی و خارجی و محتوای سالمی دارد، عرضه کنیم. هر محصولی که ایرانی‌اش باشد، ایرانی آن را می‌گذاریم و اگر تولید ایرانی نداشته باشد، خارجی‌اش را می‌گذاریم. وقتی می‌بینیم یک محصول خارجی خوب فروش می‌رود و ایرانی‌اش وجود ندارد، فراخوان می‌دهیم که تیمی بیاید و ایرانی آن محصول را تولید کند. این اتفاق درباره لاک غلط‌گیر افتاده و در این نمایشگاه برای اولین بار یک لاک غلط‌گیر ایرانی عرضه کردیم.

* کاراکتری با پویانمایی و 10 محصول جانبی به نمایشگاه نوشت افزار آمد

یکی از اتفاقات نمایشگاه نوشت افزار امسال، کاراکترسازی با محصولات متنوع برای کودکان و نوجوانان بود؛ اقدامی که قدم اول بود و ان‌شاءالله قرار است ادامه داشته باشد.

پویانمایی پسر دلفینی از چند روز پیش روی پرده سینماها رفته است و داستان نوزادی را روایت می‌کند که در جریان سقوط یک هواپیما، به دریا می‌افتد و یک دلفین (سفید) و مادرش (نانا) از وی مراقبت می‌کنند. پسر دلفینی پس از بزرگ شدن در پی پیدا کردن مادرش با حوادث مختلفی درگیر می‌شود.

10 محصول جانبی این پویانمایی شامل پوشاک، جورچین، کالای خواب، کیف، دفتر، جامدادی، کوله‌پشتی، کتاب رنگ‌آمیزی، دفترچه یادداشت و میز تحریر در هشتمین نمایشگاه نوشت‌افزار رونمایی شد.

* قیمت اجناس نمایشگاه از قیمت مغازه‌ها حداقل 30 درصد کمتر است

برخی بازدیدکنندگان این نمایشگاه می‌گفتند روی اجناس تخفیف زیادی داده نشده و برخی هم می‌گفتند گران‌تر است. محمد یقینی مدیرعامل مجمع ایران نوشت به خبرنگار فارس می‌گوید: یک نکته کلی وجود دارد که نوشت افزار طبیعتا در این دو، سه سال با وجود همه تعطیلی بازار و مضیقه‌ای که تولیدکننده‌ها داشتند، گران شد؛ چرا که مواد اولیه به شدت افزایش قیمت داشته است. در حال حاضر قیمت کاغذ نسبت به همین دو، سه سال گذشته، سه برابر شده است. تقریبا در شروع کرونا بندی 300 هزار تا 400 هزار تومان بود اما اکنون 3 برابر شده است. در حالی که طبیعتاً فروش دفتر کمتر شده است.

وی ادامه می‌دهد: بقیه متریال‌ها، جوهر خودکار، چوب مداد، به شدت گران شده است. همچنین موضوع افزایش حقوق و دستمزد کارگران خیلی مؤثر است. چرا که نوشت افزار صنعت نیروی انسانی‌بر است یعنی تقریبا نیمی از هزینه تمام شده تولید کننده‌هاست. خودکار مشابه خارجی که سال 97 یا 98 هر کدام هزار تومان بود در حال حاضر اینگونه شده است که خودکار ایرانی 3 هزار تومان است ولی خودکار خارجی 6 هزار تومان است. یعنی آن کسی که وارد کننده است متناسب با نرخ دلار، افزایش داده است اما تولید کننده داخلی این فشار را به خود آورده و سعی کرده است، افزایش قیمت ندهد.

یقینی می‌افزاید: در صنعت نوشت افزار برای اینکه قالب تولید کننده آن از قشر متوسط جامعه هستند و سرمایه‌دار نیستند، شرایط را کاملا درک می‌کنند و نیروهایشان از افراد بی‌بضاعت و حاشیه نشین و خانم‌های بی‌سرپرست هستند و سعی می‌کنند هوای آنها را هم داشته باشند. از سوی دیگر نمی‌توانیم بگوییم شاهد گرانفروشی هستیم یعنی یک جنسی مثلا هزار تومان تمام می‌شود و تولید کننده 10 هزار تومان می‌فروشد. نکته دیگر این است که حاشیه سودها، 20 درصد، 30 درصد یا 40 درصد است و این در حالیست که در تولید می‌گویند حاشیه سود زیر 100 درصد اصلا مبنا ندارد. اصلا نمی‌تواند تبلیغات کند، پروموشن و ترویج محصول انجام دهد و این یک نکته مهم است.

وی تصریح می‌کند: در همین نمایشگاه، تولیدکنندگان با قیمت عمده، محصولات را عرضه می کنند و از قیمت مغازه‌ها حداقل 30 درصد کمتر است. مشکل شاید گرانی کلی نوشت افزار است. برخی مواقع خانواده‌ها فکر می کنند که در این نمایشگاه تخفیف داده نشده است اما اگر با قیمت‌های بیرون مقایسه شود، تفاوت‌ها حس می‌شود؛ خودکاری که بیرون 3 هزار یا 3500 تومان است، در این نمایشگاه 2500 تومان عرضه می‌شود. مداد 20، 30 درصد کمتر است. دفترهایی که در فروشگاه‌ها 30، 40 هزار تومان است، در نمایشگاه از 10، 12 هزار تومان دفتر متناسب با برگ داریم؛ دفترهای خاص با جلد گلاسه که مغازه های بیرون 100 هزار تومان می‌فروشند، در نمایشگاه 45 هزار تومان قیمت دارد.

* نمایشگاه نوشت افزار تمدید نمی‌شود

ساعات پایانی نمایشگاه است. به گفته مدیرعامل مجمع ایران نوشت، مدت زمان این نمایشگاه تمدید نمی‌شود. در این ساعات پایانی، مردم در حال خرید هستند. برخی بچه‌ها در بین سیل جمعیت خسته شدند. کوچک‌ترها بقل پدر و مادر یا روی کالسکه‌های‌شان به خواب رفته‌اند.

اگر قصد خرید از هشتمین نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی دارید، هنوز تا ساعت 22 چند ساعتی فرصت دارید.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید محمد یقینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی مل‌مل نوشت افزار ایرانی لوازم‌التحریر این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 2
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 3
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 4
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 5
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 6
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 7
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 8
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 9
استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار ایرانی بعد از 2 سال کرونایی / از تخفیف 30 درصدی لوازم‌التحریر تا مشتاقان مل‌مل 10