استقبال خوب دانشجویان از دوره رزیدنتی؛ 93 درصد صندلیها پر شد
خبرگزاری فارس - گروه سلامت: روز جمعه مهلت انتخاب رشته داوطلبان پنجاهمین دوره دستیاری تخصص پزشکی به پایان رسید. وزارت بهداشت در این مرحله از پذیرش، 1330 رشتهمحل را اعلام کرده بود. دکتر باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن اشاره به اینکه 1000 نفر از این تعداد، به منظور افزایش ظرفیت پذیرش دستیار تخصص پزشکی ایجاد شده است گفت: امسال در مرحله اول امکان پذیرش 4 هزار و 600 نفر را اعلام کردیم که تعیین رشته کردند و هزار نفر هم برای تکمیل ظرفیت اعلام کردیم. با توجه به نیاز دانشگاهها و بویژه مناطق محروم، در رشتههای مورد نیاز هزار و 300 نفر ظرفیت اعلام کردیم و تا جایی که ظرفیت و نیاز داشته باشیم در تکمیل ظرفیت پذیرش میکنیم.
300 صندلی در دوره دستیاری خالی مانده است
در سالهای اخیر یکی از اولویتهای کاری وزارت بهداشت، رسیدگی به مسائل دستیاران تخصص پزشکی بوده است. با توجه به نیاز مناطق مختلف کشور به پزشک متخصص، افزایش ظرفیت پذیرش در این مقطع نیز بارها به سخنان مسئولان وزارت بهداشت راه یافته است.
تیرماه بود که باقریفرد مدعی شد: در سال 1401، ظرفیت اعلامی 4 هزار و 300 نفر بود و در سال جاری 300 نفر افزایش پذیرش داریم و بیش از 4 هزار و 600 نفر پذیرفته خواهند شد. بر اساس این اظهارات به نظر میرسید که در سال 1402 فقط 7 درصد به ظرفیت دوره دستیاری تخصص پزشکی افزوده میشود. این در حالی است که پیش از آن وزیر بهداشت وعدهی افزایش 25 درصدی ظرفیت این دوره را داده بود.
در ادامه باقریفرد در یک نشست خبری به تشریح برنامهی این وزارتخانه برای افزایش ظرفیت دوره دستیاری پرداخت و گفت: با توجه به زیرساختهای موجود در دانشگاهها، وزارت بهداشت بر اساس نیاز کشور ظرفیت دستیاری را در هر سال افزایش میدهد؛ به طوری که امسال حدود 30 درصد افزایش ظرفیت دستیاری خواهیم داشت. در واقع 300 نفر در مرحله اول و 1000 نفر در مرحله تکمیل ظرفیت با اولویت مناطق محروم و بومی گزینی ظرفیت داده خواهد شد.
سرانجام سوم مهرماه سال جاری، سازمان سنجش پزشکی در یک اطلاعیه، جدول تکمیل ظرفیت پنجاهمین دوره پذیرش دستیاری را منتشر کرد. در این جدول مجموع ظرفیتهای اعلامی به 1300 رشتهمحل میرسید. البته به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت 1000 نفر از این تعداد، مربوط به رشته محلهایی است که برای اولین بار به ظرفیت پذیرش دوره دستیاری افزوده شده است. با یک حساب سرانگشتی مشخص میشود که در مرحله اول انتخاب رشته حدود 300 رشتهمحل خالی مانده است. این به معنای آن است که فقط 7 درصد از ظرفیت اعلام شده در مرحله اول پذیرش دستیاری، خالی مانده است.
عزم وزارت بهداشت برای جبران کمبود پزشک متخصص
شاید بتوان تعداد پایین صندلیهای خالی مانده در مرحله اول پذیرش دستیاری را نتیجه اقدامات مختلف وزارت بهداشت دانست. باقریفرد نیز به این تصمیم جدی وزارتخانه برای تربیت پزشک متخصص کافی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: وزارت بهداشت معطل نمیماند که رشتهها یا صندلیها خالی بماند و نیاز مردم مرتفع نشود و از این رو دستیار متخصص پذیرش میکنیم تا نیاز مردم برطرف شود و هر جا نیاز باشد ظرفیت مورد نیاز را اعلام میکنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به مسئله بومی گزینی به عنوان یکی از راهکارهای این وزارتخانه برای افزایش ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز گریزی زد و افزود: این تکمیل ظرفیت هزار و 300 نفر با اولویت بومی است یعنی اگر 2 نفر یک رشته را در یک دانشگاه انتخاب کنند اولویت با کسی است که بومی است.
رویکرد مثبت وزارت بهداشت در زمینه تامین پزشک متخصص پزشکی در کشور، بسیار امیدوارکننده است. با تداوم این رویکرد شرایط به گونهای پیش میرود که در سالهای آینده دسترسی مردم به خدمات درمانی باکیفیت افزایش یابد. از همین رو انتظار میرود که وزارت بهداشت برنامههای خود در زمینه بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی دستیاران یا افزایش ظرفیت پذیرش در این دوره را منتشر کند. به این ترتیب انگیزه این پزشکان برای ادامه تحصیل نیز افزایش خواهد یافت.
پایان پیام /