جمعه 21 دی 1403

استقبال کم زنان باردار از واکسن مقابله با کرونا / قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استقبال کم زنان باردار از واکسن مقابله با کرونا / قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود

از زمان آغاز پاندمی کرونا همواره ترس و نگرانی مادران باردار در اثر ابتلا به این نوع بیماری بیشتر شده است و لازم است که بدانند قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود اما بعد از طی کردن این دوران می‌توانند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، از همان اوائل برای همه ما شنیدن بیماری کووید 19 بیماری بسیار خطرناک بود که حتی شنیدن اسمش لرزه بر اندام بسیاری از شهروندان می انداخت اما کم کم با آمدن واکسن و فراگیر شدن آن ترس بسیاری از مردم و ریخت و برگشتن به زندگی عادی در کنار رعایت یک سری پروتکل های بهداشتی در حال همه گیریست.

اما در کنار واکسن زدن شهروندان متاسفانه یک سری از مادران باردار ترس از ابتلای جنینشان به کرونا، حاضر به زدن واکسن نیستند در حالیکه سیستم ایمنی بانوان در زمان بارداری تضعیف می‌شود و همین سیستم ایمنی ضعیف، مهم‌ترین عامل خطر در ابتلا به‌ویروس کرونا است. از این رو مادران باردار بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند ازاین‌رو ابتلا به ویروس کرونا در دوران بارداری می‌تواند برای مادران بسیار خطرآفرین باشد.

به مادران باردار توصیه می کنم واکسن کرونا را تزریق کنند

مهین راد منش یکی از مادران 33 ساله ی کردستانی است که در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: دوران بارداری به خودی خود یک دوران پراسترس زاست و همیشه این ترس در درون مادران وجود دارد و حال با وجود ویروس کرونا این ترس چندین برابر شده است چرا که از خطر ابتلای خود و جنینشان به کرونا می ترسند.

وی گفت: با اینکه من واکسن کرونا را از 4 ماهگی دریافت کرده ام اما همچنان از این بیماری اضطراب دارم و با این حال به همه مادران توصیه می کنم که ای واکسن را تزریق کنند.

فوت 4 مادر باردار کردستانی بر اثر ابتلا به کرونا

جهانبخش یوسفی رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: به دلیل اینکه مادران باردار از گروه های پرخطر محسوب می شوند لازم است که بدانند واکسن هیچ نوع خطری برای مادر و جنین ندارد و فقط باید از سه ماهگی حاملگی برای واکسن اقدام کنند.

وی افزود: در مهر ماه امسال 211 نفر از مادران باردار کردستانی به کرونا مبتلا شده اند که 52 نفر در بیمارستان بستری شده اند و متاسفانه 4 نفر از مادران بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.

وی با بیان اینکه 97 درصد از مادران باردار بستری شده در بیمارستان ها واکسن را دریافت نکرده بودند ادامه داد: با نزدن وکسن متاسفانه احتمال فرم شدید بیماری وجود دارد و زایمان زودرس نیز دور از انتظار نخواهد بود لذا مادران باردار برای زدن واکسن تعجیل کنند چرا که واکسن استفاده شده برای این نوع زنان واکسنی غیر فعال است که عوارضی برای خود و جنینشان ایجاد نمی کند لذا احساس نگرانی نداشته باشند.

رئیس مرکز بهداشت سنندج با بیان اینکه قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود اما بعد از طی کردن این دوران می‌توانند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند، اضافه کرد: متاسفانه آمار استان کردستان نسبت به میانگین کشوری در تزریق واکسن مادران باردار، 3 درصد کمتر است و تاکنون تاکنون 6 هزار و 800 مادر باردار در استان یک بار واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

یوسفی تاکید کرد: هر ویروسی در بدن باعث التهاب شود، می‌تواند مادر باردار را مستعد زایمان زود رس، کاهش رشد جنین یا حتی سقط جنین کند که با توجه به مخاطرات بیماری کرونا برای زنان باردار، این گروه باید به فکر سلامت خود و جنین شان باشند.

انتهای پیام /
استقبال کم زنان باردار از واکسن مقابله با کرونا / قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود 2
استقبال کم زنان باردار از واکسن مقابله با کرونا / قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود 3
استقبال کم زنان باردار از واکسن مقابله با کرونا / قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی‌شود 4