استقرار 10 گردان تاکتیکی ناتو در نزدیکی مرز بلاروس
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرلشکر پاول موراویکو، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و معاون اول وزیر دفاع بلاروس شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی، اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو 10 گروه گردان تاکیتیکی و حداقل 20 هزار نیروی نظامی را در نزدیکی مرزهای این کشور مستقر کردند. این مقام نظامی گفت: «در حال حاضر نه چندان دور از مرزهای بلاروس با کشورهای عضو اتحادیه...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرلشکر پاول موراویکو، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و معاون اول وزیر دفاع بلاروس شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی، اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو 10 گروه گردان تاکیتیکی و حداقل 20 هزار نیروی نظامی را در نزدیکی مرزهای این کشور مستقر کردند. این مقام نظامی گفت: «در حال حاضر نه چندان دور از مرزهای بلاروس با کشورهای عضو اتحادیه اروپا، 10 گروه تاکتیکی ناتو و حدود 20 هزار پرسنل نظامی این ائتلاف مستقر هستند. شش گردان آمریکایی هستند. چرا لازم بود که از آنسوی اقیانوس این گروههای نظامی به این بخش از خاک اروپا پرواز کرده و هزاران کیلومتر دورتر از خاک ایالات متحده مستقر شوند؟ ابتدا گفتند که این کار موقت است. ولی ضرب المثلی است که میگوید" هیچ چیز ماندگارتر از یک چیز موقتی نیست".» رئیس ستاد کل با اشاره به اینکه این وضعیت بلاروس را مجبور کرده که هر اقدام نیروهای ناتو را با دقت در نظر بگیریم، یادآور شد: «آیا ما از این وضعیت راضی هستیم؟ مسلماً خیر. ولی ما تمامی تکنیکها و روشهایی که آنها در جریان مانورهای مشترک تمرین میکنند را مطالعه میکنیم.»
بلاروس آماده استفاده از سلاحهای هستهای غیراستراتژیک در صورت تهدید حاکمیت است
پاول موراویکو در این رابطه تاکید کرد که نیروهای مسلح بلاروس به خوبی استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی را آموزش دیده و در صورت مورد تهدید قرار گرفتن حاکمیت کشور، از آنها استفاده خواهند کرد. معاون وزیر دفاع توضیح داد: «یکی از آخرین استدلالها و تزهایی که به عنوان عامل بازدارنده در مقابل تجاوز به بلاروس عمل میکند، بازگشت سلاحهای هستهای غیراستراتژیک به خاک کشورمان بود که تحقق یافته. اکنون ما یاد گرفتهایم که چگونه از این تسلیحات استفاده کنیم. ما میدانیم که چگونه آنها را با اطمینان به کار ببریم و قادر به انجام این کار هستیم و شما مطمئن باشید که اگر حاکمیت و استقلال کشورمان به خطر بیفتد، این کار را انجام خواهیم داد.»
توافق وزرای خارجه روسیه و بلاروس در مورد تعامل در بسترهای چندجانبه
علاوه بر این، شب گذشته وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور و ماکسیم ریژنکوف، وزیر امور خارجه جدید بلاروس که همین چند روز قبل به این سمت منصوب شده، طی یک گفتگوی تلفنی بر ادامه همکاریهای نزدیک بین دو کشور در بسترهای چندجانبه توافق کردند. طبق این اطلاعات، در جریان این مذاکرات مسائل جاری در روابط روسیه و بلاروس و همچنین موضوعات مهم منطقهای و بین المللی مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت. لاوروف همچنین با اشاره به اینکه تماسهای مجدد بین روسای جمهور روسیه و بلاروسی در حال برنامه ریزی است، یادآور شد که ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو قصد دارند در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای که 3 تا 4 جولای در آستانه (قزاقستان) برگزار میشود، با یکدیگر دیدار کنند. به گفته او، مسکو و مینسک روابط ائتلافی و مشارکت استراتژیک با یکدیگر دارند که مبتنی بر تعامل و اطمینان متقابل است و هر کاری که دو کشور انجام میدهند، با در نظر گرفتن منافع طرف مقابل است و این اصلی است که موفقیت روابط متفقانه بین روسیه و بلاروس را تضمین میکند. سرگئی لاوروف هفته گذشته نیز در جریان سفر خود به مینسک گفته بود که اولین اقدام اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پذیرش بلاروس به عنوان عضو کامل این انجمن خواهد بود. وی یادآور شده بود که بدین ترتیب بلاروس در ادامه این اجلاس به صورت برابر با سایر شرکت کنندگان در تمامی نشستهای شانگهای مشارکت خواهد کرد.