یک‌شنبه 4 آذر 1403

استقلال بانک مرکزی مشکلات نقدینگی و تورم را سامان می‌دهد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استقلال بانک مرکزی مشکلات نقدینگی و تورم را سامان می‌دهد

مسعود امجدی‌پور با بیان اینکه اقتصاد دولتی باید دستخوش تغییرات مثبت شود، گفت: رشد اقتصادی با بخش خصوصی نتایج مثبتی خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود امجدی‌پور، کارشناس اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگارشبکه خبری تهران‌نیوز با اشاره به مباحث مطرح شده درباره استقلال بانک مرکزی و نکات مثبت و منفی این طرح، اظهار کرد: عملی شدن این طرح نیاز به زمان دارد و نمی‌توان با قطعیت در این باره اظهارنظر کرد، اما قطعاً با آن موافقم چرا که معتقدم با استقلال بانک مرکزی بسیاری از مشکلات مربوط به نقدینگی، تورم و خلق پول و اعتبار رفع خواهد شد.

وی اضافه کرد: در دنیا به این سمت حرکت کرده‌اند که بانک مرکزی به سمت استقلال حرکت کند و لاجرم این بانک باید از سیستم اقتصادی دولت جدا شود تا بتواند رهبری اقتصاد کشور را بر عهده بگیرد، چرا که اقتصاد دو شکل دولتی و خصوصی دارد.

کارشناس اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: اقتصاد دولتی و خصوصی دو امر مجزا از یکدیگر هستند، اما تا زمانی که بخش عمده اقتصاد و منابع بانک مرکزی در دست دولت است، سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کند که منافع خود را پیش ببرد.

امجدی‌پور تبیین کرد: چالش بخش خصوصی و دولتی طی سال‌های گذشته آن بوده که بخش خصوصی مدعی است دولت اجازه نفس کشیدن را به آن نمی‌دهد، به همین دلیل بانک مرکزی باید استقلال پیدا کند.

وی متذکر شد: البته در دنیا استقلال بانک مرکزی به طور صد درصدی موفق نبوده و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند بانک مرکزی آن کاملاً مستقل شده است.

کارشناس اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اما کشورهایی که از لحاظ اقتصادی به موفقیت رسیده‌اند دارای استقلال بیشتری بوده‌اند، اما درباره اینکه استقلال بانک مرکزی در ایران تا چه اندازه عملیاتی است، در پاسخ باید گفت به نظر نمی‌رسد حتی با اتخاذ قوانین خاص به دلیل نبود شرایط طبیعی در عملکرد دولت‌ها این امر محقق شود.

امجدی‌پور یادآور شد: بخش عمده اقتصاد ایران را نفت و گاز تشکیل می‌دهد و درآمدهای عمده دولت را نیز از این محل محقق می‌شود، اکنون نیز در شرایطی هستیم که یا قادر به فروش نفت و گاز نیستیم و یا در صورت فروش کسب درآمد آن در بازه زمانی بلند اتفاق می‌افتد.

وی تشریح کرد: به همین دلیل دولت ناچار است برای اداره کشور از منابع دیگری مانند بانک مرکزی استفاده کند، اما هر قدمی که در راستای استقلال بانک مرکزی برداشته شود اتفاق مبارکی است، حتی اگر 10 درصد هم رو به جلو حرکت کنیم، مناسب است.

کارشناس اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: نباید خیال کنیم در موضوع استقلال بانک مرکزی کمال‌گرایی پاسخ نمی‌دهد یا اگر بانک مرکزی صد درصد از دولت جدا شد، در آن صورت به اهداف خود خواهیم رسید، هر کاری که در آن استقلال بانک مرکزی حتی یک درصد بیشتر از امروز باشد اتفاق مبارکی خواهد بود.

انتهای پیام /*