اسدالله نژاد: قیمت 63 هزار تومانی مرغ غیر منطقی و منجر به ضرر مرغداران میشود
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا برنامه «تهران 20» با اجرای علی مروی به موضوع «وضعیت قیمت محصولات کشاورزی» پرداخت و در آن درباره تنظیم بازار شب عید با مصطفی دارایینژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار تهران، گفتوگو صورت گرفت.
دارایینژاد در ابتدا به موضوع قیمت پرتقال پرداخت و گفت: استان مازندران 3 میلیون تن پرتقال تولید کرده است. پرتقال معمولی تامسون 10 هزار تومان، پرتقال متوسط 15 هزار تومان و پرتقال ممتاز 21 هزار تومان قیمتگذاری شده اما در بازار با قیمت کمتری عرضه میشود.
وی افزود: ما به مردم عزیز قول داده بودیم قیمتها را بشکنیم که این امر را سریعتر از زمان مقرر شروع کردیم. از 5 اسفند روزانه در میدان تره بار 5 هزار تن پرتقال و سیب عرضه میکنیم و قیمتها از 10 هزار تومان تا 18 هزار تومان است. پرتقال تک رج واکس خورده 18 هزار تومان، پرتقال سبد بزرگ 15 هزار تومان و پرتقال درهم 10 تومان است.
دارایینژاد در مورد قیمت سیب گفت: سیب بر اساس منطقه رویش قیمت متفاوتی دارد بهترین و با کیفیتترین سیب از میانه است که 5 درصد ورودی را به خود اختصاص داده و 95 درصد از شهرهای دیگر تأمین میشود. سیبهای آذربایجان از 15 تا 25 هزار تومان، سیب میانه 40 هزار تومان و سیب مراغه از 25 تا 35 هزار تومان است که البته قیمتهای مذکور قیمت عمده فروشی است. قانون نظام صنفی اجازه داده خرده فروشان سطح شهر قیمت را 30 در صد بالاتر از فاکتور متحدالشکل میوه و ترهبار به فروش رسانند.
او در خاتمه به قیمت پیاز اشاره کرد و گفت: مردادماه پیاز 6 الی 7 هزار تومان بود اما به علت سرمازدگی محصولات پاکستان، خروج پیاز از کشور داشتیم و قیمت پیاز در افغانستان کیلویی 60 هزار تومان و در پاکستان 55 هزار تومان شد در عین حال قیمت پیاز در کشور به 30 هزار تومان رسید. جلسه هماهنگی بین وزارت کشاورزی و بخش خصوصی و کشاورزان تشکیل شد. با هماهنگیهای انجام گرفته اکنون قیمت پیاز از 10 هزار تومان تا 13 هزار تومان است. به دلیل حمایت از کشاورز قیمت در همین رنج باقی خواهد ماند.
در حال حاضر پیاز صادر نمیشود و کشت دوم جیرفت و بندرعباس نیز آغاز شده. 20 فروردین هم پیاز از دزفول تأمین میشود، در عین حال مشکل پیاز بر طرف شده است.
در تأمین مرغ مشکلی نداریم
در ادامه حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره مقدار تأمین مرغ گرم در ایام نوروز گفت: در بهمنماه حدود 118 میلیون و 286 هزار قطعه، جوجهریزی برای تأمین مرغ شب عید انجام شده است. با توجه به سرانه مصرف کشور که 26 کیلومرغ گرم است، با تولید فعلی 6 هزار و 800 الی 7 هزار مرغ گرم، نیاز روزانه بازار تأمین میشود، در صورتی که میزان سرانه مصرف بیش از حد پیشبینی شده باشد با استفاده از مرغ منجد قادر به ساماندهی بازار هستیم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: در 6 ماه گذشته مرغداران به علت عدم تعادل بین عرضه، تقاضا و عدم تناسب بین قیمت تمام شده و قیمت فروش بیش از 15 هزار میلیارد تومان ضرر دیدهاند. انتظار تولیدکنندگان این است که نسبت به این قیمت دستوری مدیریتی که به صورت حداقلی تعیین و اعمال میشود، با توجه به افزایش قیمت دانه از سوی دولت، مسئولان آستانه تحمل خود را نسبت به نوسانات قیمت مرغ افزایش دهند.
وی در پایان تشریح کرد: قیمت 63 هزار تومانی مرغ غیر منطقی و منجر به ضرر مرغداران میشود. قیمت مؤلفههای تولید بعد از ایستای نظام یارانهای بیش از پنج برابر افزایش پیدا کرده. افزایش قیمت مولفههای تولید بر قیمت تمام شده تاثیر میگذارد و بعد از افزایش 63 هزار تومانی قیمت دانه آماده توسط وزارت جهاد کشاورزی افزایش پیدا کرده است و قطعاً بر قیمت مرغ تأثیر میگذارد. به ناچار قیمت تمام شده حداقل باید بین 68 تا 70 هزار تومان باشد.
پایان پیام /