اشتغال پایدار زمینه ساز خودکفایی اقتصادی معلولان است / آموزش و حرفه آموزی بسترساز سلامت روان معلولان
سمیه مولایی گفت: مهمترین هدف از آموزش و ایجاد بستر اشتغال و خودکفایی اقتصادی برای معلولان، بهبود سلامت روان و ایجاد حس اعتماد به نفس در آنان است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سمیه مولایی روانشناس و مدیر کارگاه تولیدی - حمایتی روزانه ولیعصر (عج) شهرستان سمنان در گفت و گو با مرآت؛ با اشاره به نقش آموزشی و حمایتی این کارگاه، اظهار داشت: کارگاه تولیدی - حمایتی ولیعصر (عج) زیر نظر سازمان بهزیستی قرار داشته و به امر توانبخشی و تولیدی معلولین اهتمام دارد.
مدیر کارگاه تولیدی - حمایتی ولیعصر (عج) با بیان این که این مرکز از سال 96 و با آموزش 36 از معلولین شهرستان سمنان آغاز به فعالیت کرده است؛ ابراز داشت: هدف از تأسیس چنین کارگاه روزانه ای، ایجاد استقلال و خودکفایی برای معلولینی است که تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و پس از دریافت آموزش قادر به حضور در چرخه کار تولیدی هستند.
این روانشناس با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن با انواع معلولیت در این کارگاه حمایتی، عنوان کرد: در حال حاضر در این مرکز 45 نفر شامل معلولین نابینا، ناشنوا، جسمی - حرکتی و ذهنی - روان پس از انجام پایش توانایی های فردی و ارزشیابی های مدنظر، پذیرش شده و زیر نظر استادکاران و روانشناسان مجرب حرفه ای متناسب با توانایی ها و روحیات پذیرفته شدگان برای آن ها در نظر گرفته می شود.
وی افزود: مهارت انتخاب شده باید با نوع معلولیت و ابعاد روانی و توان جسمی فرد مورد نظر همخوانی داشته باشد در غیر این صورت ممکن است آموزش های مهارتی اشتغال برای فرد معلول نه تنها مفید نبوده، بلکه باعث آسیب های روانی ناشی از حس ناتوانی و یا آسیب جسمانی ناشی از خستگی و کار کشیدن زیاد و ناتوانی از عضو معلول باشد.
مولایی در ادامه بیان کرد: بر همین اساس در این مرکز دو حرفه شمع سازی و خیاطی به مددجویان آموزش داده شده و بر اساس توانایی هر مددجو تقسیم کار صورت می گیرد تا علاوه بر تولید یک محصول، هر فرد خود را بخشی از چرخه تولید دیده و از نظر اقتصادی نیز صاحب درآمد شود.
مدیر کارگاه تولیدی - حمایتی روزانه ولیعصر (عج) شهرستان سمنان با اشاره به کیفیت بالای آموزش های ارائه شده به مددجویان این مرکز، خاطر نشان کرد: هم زمان با آموزش های صورت گرفته، حضور روانشناسان در مرکز بر روی ایجاد و ارتقای حس اعتماد به نفس و بهبود افسردگی های ناشی از ناتوانی جسمی مددجویان، تاثیر بسیار مطلوبی داشت.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: جهت ایجاد اشتغال و درآمد برای فراگیران این کارگاه، بازاریابی های خوبی صورت گرفت و توانستیم تولیدات کارگاه ولیعصر (عج) را به شهرهای اصفهان و تهران عرضه کنیم.
مولایی با اشاره به این که مهمترین هدف از آموزش و ایجاد بستر اشتغال و خودکفایی اقتصادی برای معلولان، بهبود سلامت روان و ایجاد حس اعتماد به نفس در آنان است؛ گفت: فارغ از روحیه خوبی که مددجویان از کار کردن در این کارگاه به دست می آورند؛ بزرگترین مانع موجود در این زمینه سرعت عمل اعضای کارگاه در آماده سازی محصولات تولیدی است که البته با توجه به نوع معلولیت آنها امری طبیعی محسوب می شود.
وی افزود: در صورتی که قصد انجام کار با سرعت و یا زمان بیشتر را داشته باشیم؛ علاوه بر فشارهای روحی و روانی به اعضای کارگاه، این مسئله آسیب های جسمانی نیز برای آنان در پی خواهد داشت و به همین علت جهت پیشگیری از بروز آسیب های احتمالی، زمان کار کردن مددجو ها را در این مرکز محدود کردهایم.
مدیر کارگاه تولیدی - حمایتی روزانه ولیعصر (عج) شهرستان سمنان با اشاره به تلاش های صورت گرفته در حمایت از معلولین، یادآور شد: با توجه به محدودیت های ذکر شده در مسیر ایجاد اشتغال پایدار معلولین، لازم است مسئولین امر در ارتباط با تخصیص بودجه ای کافی و عادلانه جهت حمایت های اقتصادی مناسب از معلولین اقدام کنند.
این روانشناس با اشاره به هزینه های بالای درمان و کاردرمانی معلولین، تصریح کرد: در حال حاضر معلولین ما از فقدان بیمه های تکمیلی مناسب که هزینههای بالای درمانی آنان را پوشش دهد؛ رنج می برند.
به گزارش مرآت، مددجویان از 14سال تمام میتوانند در این مرکز پذیرفته و تحت آموزش های شغلی قرار گیرند ضمناً این کارگاه مددجویان را تا دوره میانسالی تحت حمایت های شغلی خود قرار می دهد. همچنین علاوه بر حقوقی که مددجویان از درآمد حاصل از فروش تولیدات کارگاه به دست می آورند، با رایزنی های صورت گرفته از سوی کارگاه ولیعصر (عج)، سازمان بهزیستی ماهانه مبلغی را به صورت عایدی به حساب مددجویان این کارگاه واریز می کند.
انتهای پیام /