چهارشنبه 7 آذر 1403

اطلاعیه مهم بانک مرکزی | نرخ جدید سود بانکی اعلام شد + جدول

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
اطلاعیه مهم بانک مرکزی | نرخ جدید سود بانکی اعلام شد + جدول

بانک مرکزی ایران با صدور یک اطلاعیه جدید، نرخ جدید انواع سود بانکی را اعلام کرد.

نرخ سود بانکی افزایش یافت. نرخ جدید انواع سود بانکی منتشر شد. بانک مرکزی ایران در اطلاعیه‌ای، نرخ جدید سود بانکی و بهره بانکی را اعلام کرد. آمار جدید نرخ سود بانکی و بهره بین بانکی از سوی بانک مرکزی ایران اعلام شد. جدول جدید سود بانکی و نرخ سود بین بانکی منتشر شد. جزئیات و نحوه محاسبه سود بانکی و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت، سپرده‌های بلندمدت و وام بانکی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: خبر مهم از نرخ‌های جدید سود بانکی | شرط دریافت سود 23 درصدی سپرده‌های بانکی اعلام شد

بانک مرکزی ایران با صدور یک اطلاعیه جدید، نرخ جدید انواع سود بانکی را اعلام کرد. آخرین اخبار بانکی و اطلاعیه‌ها بانک مرکزی ایران درباره وام بانکی، نرخ سود بانکی و بهره بین بانکی را در عرشه آنلاین بخوانید.

بانک مرکزی ایران، جدیدترین آمار نرخ سود بانکی و بهره بین بانکی را منتشر کرد.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه 14 تیر به 23.44 درصد رسید. طبق آمار بانک مرکزی، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی در هفته‌ای که گذشت نسبت به هفته قبل‌تر از 23.41 درصد به 23.44 درصد در هفته منتهی به چهارشنبه 14 تیر رسید.

نرخ سود بانکی چقدر افزایش یافت؟

نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 14 تیرماه با رشد 0.03درصدی نسبت به هفته قبل به 23.44درصد رسید.

جدول تغییرات نرخ سود بین‌بانکی نشان می‌دهد که نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه 14 تیرماه نسبت به هفته قبل از آن با افزایش جزئی همراه شده و به نرخ 23.44 درصد رسیده است.

نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 7 تیرماه 23.41 درصد، هفته منتهی به 31 خرداد ماه 23.48 درصد، هفته منتهی به 24 خرداد 23.48 درصد و هفته منتهی به 17 خردادماه 23.44 درصد بود، این نرخ در هفته پیش از آن نیز با کاهش یک‌دهم‌درصدی به 23.65 درصد رسیده بود.

بیشتر بخوانید: کدام بانک‌ها سود 23 درصدی می‌دهند؟ | سود 100 میلیون سپرده چقدر می‌شود؟

روند صعودی نرخ بهره بین‌بانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود؛ از هفته منتهی به 30 آذرماه، نرخ سود بین‌بانکی وارد کانال 21درصدی شده و تا هفته منتهی به 19 بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از 26 بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال 22درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال 23درصدی در نوسان است.

بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بین‌بانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از 14 تا 22 درصد بود به 17 تا 24 درصد افزایش داد، نرخ بهره بین‌بانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک می‌شود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا نه.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند.

اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود.

نحوه محاسبه سود بانکی

محاسبه سود بانکی سپرده‌ها، اولین قدم برای سپرده‌گذاری محسوب می‌شود. به همین دلیل در این گزارش به بررسی نحوه محاسبه سود بانکی برای انواع سپرده‌ها پرداخته‌ایم.

یکی از راهکارهای معمول که افراد ریسک‌گریز برای حفظ سرمایه خود انتخاب می‌کنند، سپرده‌گذاری در بانک است. اما شاید مهم‌ترین مولفه برای این افراد، سودی باشد که از سپرده‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت خود دریافت می‌کنند. به همین دلیل است که محاسبه سود بانکی اولین قدم برای انتخاب نوع سپرده و بانک برای سپرده‌گذاری است.

امروزه سایت‌های بسیاری وجود دارند که سود بانکی را بی‌دردسر و تنها با وارد کردن مقدار مورد نظر برای پس‌انداز و درصد سود محاسبه می‌کنند. با این وجود ممکن است برخی افراد بخواهند میزان سودی که از سپرده‌های خود دریافت می‌کنند را به طور دستی محاسبه کنند و یا حداقل نحوه محاسبه سود بانکی را بدانند. به همین دلیل، در این گزارش به بررسی نحوه محاسبه سود بانکی برای سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت پرداخته‌ایم.

محاسبه سود بانکی سپرده کوتاه‌مدت

سپرده‌های کوتاه‌مدت بانکی برای مبالغی هستند که زیر یک سال سپرده‌گذاری می‌شوند و بانک‌ها معمولا سودی کمتر از سپرده‌های بلندمدت به آنها می‌دهند.

سود بانکی برای سپرده‌های کوتاه‌مدت بر اساس مبلغ سپرده در طول یک ماه محاسبه می‌شود. همچنین از آنجا که این سپرده‌ها به طور معمول روزشمار هستند، علاوه بر مبلغ سپرده و نرخ مصوب سود سپرده، در نظر گرفتن تعداد روزهای ماه نیز حائز اهمیت است.

با این تفاسیر، سود سپرده‌های کوتاه‌مدت به شرح زیر محاسبه می‌شود:

365 روز سال (مدت به روز) × (نرخ سود) × (مبلغ سپرده‌گذاری) = سود سپرده‌های کوتاه‌مدت (روزشمار)

برای مثال اگر فردی مبلغ 100 میلیون تومان را برای یک ماه 30 روزه در بانکی که به سپرده‌های کوتاه‌مدت خود پنج درصد سود می‌دهد، سپرده‌گذاری کند، در پایان این یک ماه حدود 411 هزار تومان سود دریافت می‌کند.

365 (30 × %5 × 100.000.000) = 411.000

محاسبه سود سپرده بلندمدت

افرادی که برای مدتی بیش از یک سال به پول خود نیاز ندارند، می‌توانند با سپرده‌گذاری بلندمدت، از مزیت این نوع سپرده که نرخ سود بیشتر آن است، استفاده کنند. البته اگر این افراد بخواهند پیش از موعد ذکر شده در قرارداد، پول خود را از حساب خارج کنند، باید جریمه‌ای به بانک بپردازند که معمولا به آن نرخ شکست می‌گویند.

محاسبه سود سپرده بلندمدت، ساده‌تر از سود سپرده کوتاه‌مدت است و کافی‌ست مبلغ سپرده را در نرخ سود سالانه سپرده ضرب کنیم. برای محاسبه سود ماهانه نیز می‌توان عدد حاصل شده را بر 12 تقسیم کرد.

نرخ سود × مبلغ سپرده = سود سپرده یک ساله

سود سپرده یک ساله 12= سود سپرده ماهانه

برای مثال، اگر شخصی مبلغ 100 میلیون تومان را برای یک سال در بانکی که به سپرده‌های بلند‌مدت خود 20 درصد سود می‌دهد سپرده‌گذاری کند، در پایان این یک سال 20 میلیون تومان و در هر ماه حدود یک میلیون و 670 هزار تومان سود دریافت می‌کند.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

اطلاعیه مهم بانک مرکزی | نرخ جدید سود بانکی اعلام شد + جدول 2
اطلاعیه مهم بانک مرکزی | نرخ جدید سود بانکی اعلام شد + جدول 3
اطلاعیه مهم بانک مرکزی | نرخ جدید سود بانکی اعلام شد + جدول 4