اعتبار سدهای معیشتی خلخال تامین شد
اردبیل _ ایرنا _ مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: پس از یک دهه توقف و تعطیلی، اعتبارات لازم برای اتمام مطالعات و ادامه عملیات اجرایی احداث سدهای معیشتی در این شهرستان در جریان سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به اردبیل اختصاص داده شد.
بهبود علیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی 9 سد معیشتی تامین آب کشاورزی از 12 سال پیش در مناطق مختلف این شهرستان آغاز ولی بدلیل نبود اعتبار برای ادامه پروژهها و یا فقدان مطالعات قبل از اجرا پس از مدت کوتاهی تعطیل و متوقف شد.
وی اظهارداشت: سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به استان اردبیل زمینه را برای تخصیص اعتبار موردنیاز برای اجرای طرحهای مطالعاتی این سدها و ادامه عملیات پروژههای سدهای معیشتی این منطقه فراهم کرد.
وی گفت: سد سجن اولین سد معیشتی در بخش شاهرود خلخال است که در سال 89 مطالعات آن در اطراف شهر کلور مرکز این بخش آغاز شده و به علت نبود اعتبارات تاکنون نیمهتمام مانده که برای تکمیل آن نیازمند 79 میلیارد ریال با وضعیت امروزی قیمت تجهیزات ساخت سدهای معیشتی است.
وی افزود: علاوه بر پروژه احداث از سد سجن، سد معیشتی روستای درو نیز در بخش شاهرود خلخال از جمله پروژههای سدهای معیشتی نیمهکاره در این منطقه و جهاد کشاورزی شهرستان است.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبارات مانع اصلی تکمیل و بهرهبرداری از اجرای پروژههای مطالعات و ساخت سدهای معیشتی کشاورزی در روستاهای شهرستان خلخال است، اظهارداشت: هماکننون زمینه برای ادامه عملیات اجرایی سد معیشتی روستای بلیل خلخال فراهم شده و این سد در حال ساخت است.
علیزاده گفت: سد معیشتی بلیل واقع در بخش مرکزی خلخال با ظرفیت 120 هزار متر مکعب است که مطالعات این سد معیشتی در سال 92 آغاز و هدف از احداث آن ایجاد بستر ذخیره آبی برای آبیاری بیش از 100 هکتار از اراضی پایاب کشاورزی روستای بلیل است.
او اظهارداشت: همچنین سدهای معیشتی روستاهای طولش، گورانسراب و بفراجرد در بخش مرکزی خلخال نیز نیازمند تکمیل مطالعات برای عملیات اجرایی، تکمیل و بهرهبرداری این پروژهها جهت تامین آب کشاورزی موردنیاز کشاورزان این سه روستا است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی خلخال با اشاره به اهمیت وجود سدهای معیشتی در رونق و افزایش تولیدات کشاورزی و بهرهروری محصولات زراعی و باغی افزود: یکی از طرحهای موفق احداث سدهای معیشتی در جنوب استان اردبیل، ساخت سد قرهقشلاق با پایاب بیش از 200 هکتار است که موجب توسعه کشاورزی و زراعت و تولید محصولات جالیزی این منطقه شده است.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.
*س_برچسبها_س*