چهارشنبه 7 آذر 1403

اعتراض منوچهر نیازی به آثار تقلبی از او در بازار

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
اعتراض منوچهر نیازی به آثار تقلبی از او در بازار

منوچهر نیازی هنرمند نقاش 85 ساله با اعتراض به ارائه آثار تقلبی با امضای او در بازار هنر، ضمن اعلام طرح شکایت رسمی در مراجع ذیصلاح، خواهان اتخاذ راهکارهای اساسی برای مجازات متقلبان شد.

به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی گالری مژده، منوچهر نیازی هنرمند پیشکسوت نقاشی درباره ارائه آثار تقلبی با امضای او در بازار هنر توضیح داد: بیش از هفت دهه است به عشق مردم نقاشی می‌کنم، بن مایه آثارم احساس و عشقی است که از مردم می‌گیرم و علاقمندان به هنر می‌دانند آثارم همه این سال‌ها در اقصی نقاط دنیا با اقبال و استقبال روبرو شده است. در سال‌های اخیر هم در حراج‌ها با افزایش قیمت روبرو شده و خوشبختانه روند رو به رشدی دارد، اما متأسفانه اخیراً متوجه شدم عده‌ای جاعل و متقلب در حال تولید آثار تقلبی از من هستند و علاوه بر جعل امضای من، سرتیفیکت جعلی هم درست کرده اند.

وی تصریح کرد: از این اتفاق باور نکردنی بسیار ناراحت و دل شکسته ام نه فقط برای خود و هنرم بلکه برای مردم عزیز، خریداران، مجموعه داران و گالری دارهایی که ندانسته برای اثر جعلی و تقلبی پول پرداخت می‌کنند.

نیازی اعلام کرد: کسانی که خواهان خرید آثار منوچهر نیازی هستند به گالری مژده و خانم مژده طباطبایی مراجعه کنند؛ گالری مژده سرتیفیکیت حرفه‌ای و کدگذاری شده طراحی و صادر خواهد کرد و خود من هم در این گالری حاضر خواهم بود تا آثار اصل و اصیل به دست مردم برسد.

این هنرمند پیشکسوت با بیان اینکه از مراجع ذیصلاح پیگیری قانونی و از متقلبان شکایت رسمی خواهد کرد، گفت: این اعتراض برای دفاع از مردم عزیز و دوستداران گرانقدر هنر است، همه عزیزانی که برای سرمایه گذاری و یا برای دل شأن اثر هنری می خرند و نباید به جهت دزدی جاعلان و متقلبین ضرر کنند و پول شأن پای اثر جعلی برود.

نیازی که دوست سهراب سپهری نیز بوده است، اعلام کرد: متأسفانه شنیده ام از چندین هنرمند پیشکسوت دیگر هم کارهای تقلبی بسیاری در بازار هنر ارائه می‌شود، این زنگ خطر جدی است که می‌تواند حتی آبروی هنر ایران در سطح بین الملل را به مخاطره اندازد. واضح است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه مراجع ذیصلاح باید برای این مهم چاره اندیشی کنند. باید قوانین تنبیهی سختی برای متقلبین در نظر گرفته شود تا این کار که دزدی آشکار است و به کیان هنر ایران آسیب می‌زند متوقف شود.

گالری مژده در سال 1393 با انتشار کتاب «خیزش خیال»، دور تازه فعالیت‌های منوچهر نیازی در ایران را پی‌ریزی کرده بود.