اعلام قیمت شستشوی فرش ماشینی و دستی / هشدار مهم اتحادیه به شهروندان
تقریبا یک ماهی تا فرارسیدن سال 1401 باقیمانده و به سنت هر سال ایرانیان کمکم خود را آماده خانه تکانی و استقبال از سال جدید میکنند.
مهرنوش حیدری - یکی از کارهایی که در این مدت انجام میشود شستشوی فرشهاست که با توجه به فراگیر شدن زندگی آپارتمانی، سالهاست که این کار را واحدهای صنفی قالیشویی انجام میدهند. البته در 2 سال گذشته اوضاع کمی متفاوت بوده و تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا بسیاری از خانوادهها ترجیح دادهاند فرشهای خود را برای شستشو نفرستند و از پذیرش کارگران خدماتی و متصدیان حمل و نقل فرشها به خانههای خود ممانعت کردهاند.
بیشتر بخوانید:
چگونه از یک قالیشویی شکایت کنیم؟
به گزارش خبرآنلاین، این مساله سبب شده تا بهمن 1400 نسبت به سال قبل شرایط کاری برای فعالان این صنف سختتر شود به طوری که 10درصد از رونق کار آنها در این بازه زمانی کاسته شده که بخشی از آن مربوط به ترس مردم از شیوع ویروس کروناست و بخشی دیگر متعلق به اوضاع نابسامان اقتصادی و توان ضعیف مالی است که سبب شده تا مردم در بهمن ماه جاری رغبتی برای ارسال فرشهای خود برای شستشو به مناسب نوروز 1401 نکنند.
در 2 سال گذشته بیش از 20 تا 30 درصد همکاران این صنف را ترک کردهاند
حمید محمدی کمسرخ، رییس اتحادیه قالیشویان تهران درباره وضعیت کاری اعضای این صنف در آستانه نوروز توضیح داد: بازار کاری ما نسبت به سال گذشته کساد است و تقریبا 10درصد از میزان فعالیت واحدهای صنفی ما کاسته شده است زیرا مردم نسبت به شیوع ویروس کرونا و احتمال انتقال آن از سوی کارگران واحدهای صنفی برای حمل و نقل فرش ترس و واهمه دارند بنابراین از تعداد سفارشهای خدمات شستشوی فرش در تهران کاسته شده است.
وی افزود: همچنین وضعیت بد اقتصادی مردم نیز مزیدبر علت شده تا از میزان سفارشهای نوروزی واحدهای صنفی قالیشویی کاسته شود.
تعطیلی 15درصدی واحدهای صنفی قالیشویی در سال 1400
وی بیان کرد: از ابتدای سال 1400 تاکنون بین 10 تا 15 درصد از همکاران ما ناچار به ابطال پروانه کسب شده و یا برخی با توجه به اتمام مهلت پروانه کسب نسبت به تمدید آن اقدام نکردهاند که این مساله سبب شده تا همکاران ما واحدهای صنفی خود را تعطیل کنند و در این میان تعدادی از کارگران به ناچار بیکار شدهاند.
وی تاکید کرد: در مجموع 2 سال گذشته بیش از 20 تا 30 درصد همکاران این صنف را ترک کردهاند.
وی تصریح کرد: در واحدهای مختلف با توجه به ظرفیت آنها بین 15 تا حتی 100 کارگر مشغول کار هستند که به طور میانگین بین 25 تا 30 درصد آنها اکنون کار خود را از دست دادهاند و بیکار شدهاند.
افزایش 600درصدی برخی مواد اولیه مورد نیاز قالیشویان
محمدی گفت: از ابتدای سال تاکنون بر قیمت برخی مواد اولیه مورد نیاز این صنف بین 500 تا 600 درصد افزوده شده به طوری که ابتدای سال هیدورسولفات را بشکهای 1.5 میلیون تومان خریداری میکردیم اما اکنون قیمت این ماده مهم به بشکهای 10.5 میلیون تومان رسیده است. متاسفانه گرانی مواد اولیه مورد نیاز این صنف که کلر، آب ژاور، پودر، شامپو به طور سرسامآور گران شده و ادامه کار به این قیمتها مقرون به صرفه نیست.
وی تاکید کرد: شرایط نامناسب اقتصادی، گرانی مواد اولیه، هزینه بالای تعمیرات تجهیزات، بیمه و... موجب تعطیلی واحدها شده است و ما با سختی نرخهای مصوب سازمان حمایت برای انجام خدمات خود را رعایت میکنیم زیرا نرخهای تعیین شده با گرانی مواد اولیه همخوانی ندارد. واحدهای صنفی ما در این مدت بسیار متضرر شدهاند و از آنسو وضعیت اقتصادی مردم هم مناسب افزایش نرخها نیست به همین دلیل شرایط کاری برای همکاران ما بسیار سخت شده است.
افرادی که اصلا قالیشو نیستند با یک شماره تلفن و یک وانتبار، اقدام به چاپ تراکت و تبلیغات در دنیای مجازی میکنند و با این کار موجب ضرر و زیان شهروندان میشوند
هزینه شستشوی انواع فرش ماشینی و دستباف
وی درباره نرخهای تعیین شده برای خدمات شستشوی فرش و قالی توضیح داد: در آخر آذرماه هر سال قیمت خدمات قالیشویی تعیین میشود و تمام خدمات شستشوی فرش و قالی تا آذر 1401 بر اساس این نرخ اعمال خواهد شد. گفتنی است نرخها نسبت به قیمت مواد اولیه افزایش چندانی نداشته و براساس آخرین نرخنامه تعیین شده نرخ شستشوی فرشهای ماشینی معمولی 16.5 هزار تومان بابت هر متر مربع تعیین شده که بر این مبلغ 3.5 هزار تومان بابت کاور و 2 هزار تومان هزینه سرویس ایاب و ذهاب افزوده میشود و به عبارت دیگر شستشوی یک فرش ماشینی معمولی با بسته بندی و کاور متری 22 هزار تومان میشود.
فرشهای ماشینی مدرن، گلابریشم و فانتزی هم متری 22.5 هزار تومان تعیین شده که با 3.5 هزار تومان کاور و 2 هزار تومان کاور در مجموع متری 28 هزار تومان شستشوی درجه یک میشوند. موکتهای معمولی هم با بستهبندی و کاور متری 11.5 هزار تومان و موکتهای پرزدار متری 14هزار و 100 تومان هزینه در نظر گرفته شده است.
رییس اتحادیه قالیشویان تهران درباره هزینه شستشوی فرشهای دستباف معمولی گفت: شستشوی درجه یک این فرشها با کاور و سرویس؛ متری 33هزار و 800 تومان، برای فرشهای روشن کاشان، اردکان با بستهبندی و ایاب و ذهاب 45 هزار و 100 تومان و برای فرشهای تبریز و گل ابریشم 80هزار و 100 تومان تعیین شده است.
وی بیان کرد: برای ایاب و ذهاب متری 2 هزار تومان در نظر گرفته شده اما کاور فرشها اجباری نیست اما با توجه به شرایط شیوع کرونا تقریبا در تمام واحدهای صنفی ما فرشها به صورت کاور شده به مشتریان تحویل داده میشود.
محمدی خاطرنشان کرد: در واحدهای صنفی ورودی 35هزار تومانی در نظر گرفته شده و هر تعداد فرش مشتریان با این ورودی پذیرش میشود.
وی توضیح داد: برخی مشتریان برای لکهبرداری و کارهای خدماتی فرشها مانند ریشهکشی، شیرازه و... تماس میگیرند که هزینه کار توافقی است. همچنین برای شستشوی برخی فرشهای عتیقه، تمام ابریشم و... نیز میان مشتریان و واحدهای صنفی هزینه به صورت توافقی منعقد میشود.
وی بیان کرد: اگر مشتریان نسبت به قیمت انجام خدمات و یا ضرر و زیان در اثر پارهشدگی، پوسیدگی و... شکایتی از واحدهای صنفی داشته باشند میتوانند روزهای یکشنبه و سهشنبه به اتحادیه مراجعه کرده و حتم بدانند کارشناسان ما در اسرع وقت نسبت به تعیین خسارت اقدام کرده و به شکایت آنها رسیدگی خواهند کرد.
سودجویی واحدهای غیرمجاز از اعتماد مردم
محمدی درباره سوء استفاده برخی واحدهای غیرمجاز در آستانه نوروز از مردم و کلاهبرداری از آنها در قالب سرقت و مفقودی فرشها و... توضیح داد: در سایت اتحادیه نسبت به معرفی حدود 400 واحد صنفی مجاز و زیر نظر این اتحادیه اقدام شده و حتی مردم نظرات خود را نسبت به نحوه انجام خدمات رسانی آنها درج کردهاند و شما میتوانید با خیال راحت نسبت به انتخاب قالیشویی مورد نظر خود اقدام کنید و شهروندان باید بدانند تمام واحدهای صنفی در تمام مناطق شهر تهران خدمات رسانی میکنند. همان طور که اشاره شد مشکل اساسی که هر سال با آن مواجه میشویم این است که در آستانه نوروز افرادی که اصلا قالیشو نیستند با یک شماره تلفن و یک وانتبار، اقدام به چاپ تراکت و تبلیغات در دنیای مجازی میکنند و با این کار موجب ضرر و زیان شهروندان میشوند.
وی ادامه داد: این افراد سودجو معمولا هر سال فکر میکنند که از بهمن تا اخر اسفند بازار قالیشویی پررونق است و بدون داشتن تجربه کافی و با سوء استفاده از نام واحد صنفی مجاز و معروف نسبت به جمع آوری فرشهای مردم اقدام میکنند و به نوعی دزدی و کلاهبرداری انجام میدهند و متاسفانه ما امکان رسیدگی به این مساله را نداریم. تنها راه این است که شهروندان فقط سایت اتحادیه صنف قالیشویان مراجعه کنند.
محمدی گفت: مواردی مشاهده شده که این افراد نسبت به دریافت فرشهای دستباف 50 یا 100 میلیونی اقدام کردهاند و دیگر فرش را بازنگرداندهاند. شهروندان نباید فریب قیمت ارزان و تبلیغات این چنینی را بخورند زیرا به حتم متضرر خواهند شد.
وی بیان کرد: اکنون که در اواخر بهمن 1400 هستیم، شکایت 3-4 مورد این چنینی به اتحادیه شده اما ما نمیتوانیم کاری برای شهروندان انجام دهیم زیرا جزو اعضای ما نبودهاند و متاسفانه شهروندان متضرر شدهاند زیرا بدون داشتن آدرس و تلفن معتبر به افراد سودجو اعتماد کردهاند.
223224
کد خبر 1601388