اعلام میزان افزایش شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد / بلاتکلیفی دو ساله شورای نشریات دانشگاه تهران
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم افزایش 20 درصدی شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهریه...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم
*س_ افزایش 20 درصدی شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید_س*رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید بین 15 تا 20 درصد افزایش خواهد یافت.
محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد درباره آخرین وضعیت راه اندازی مراکز واکسیناسیون در دانشگاه آزاد و اینکه واکسیناسیون اساتید، کارمندان و دانشجویان در چه مرحلهای قرار دارد، گفت: تا این لحظه 77 مرکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد در استانهای مختلف راه اندازی شده است. اما ما با یک مشکل جدی برخورد کردیم و آن اینکه هنوز به مراکز واکسیناسیون ما کد اختصاص نداده اند، اما ما به صورت هماهنگ کار را با دانشگاه علوم پزشکی پیش بردیم. رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اسامی کارکنان و هیات علمی دانشگاه آزاد به وزارت بهداشت اعلام شده و در سامانه وزارت بهداشت بارگذاری شده است، گفت: واکسیناسیون کارکنان و اعضای هیات علمی در فاز اول تا 10 روز آینده به اتمام میرسد. امیدواریم که در تعامل با وزارت بهداشت و استقرار دولت جدید این مراکز پر تلاشتر کار کنند. طهرانچی رسالت کمک به جو اجتماعی در انجام واکسیناسیون در کنار سرعت واکیناسیون را با اهمیت دانست و افزود: براساس آماری که داریم در برخی شهرها و نقاط سعی میکنند در مردم عدم رغبت در انجام واکسیناسیون ایجاد کنند؛ این در حالی است که کشور وقتی میتوانند بیمه شود که تعداد زیادی از مردم واکسن بزنند.
*س_رشد 20 درصدی فعالیتهای فرهنگی دانشگاه تهران _س*محمد زارع، معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: با وجود تعطیلی دانشگاهها و مجازی شدن فعالیتهای دانشجویی، معاونت فرهنگی دانشگاه تهران تلاش کرد که ارتباط خوبی با تشکلهای دانشجویی برقرار کند و در عین حال از فناوریهای ارتباطی، این ارتباط را به صورت مجازی تقویت کند. وی افزود: در طی سال تحصیلی جاری رشد 20 درصدی را در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان داشتیم و تعداد شرکت کنندگان در فعالیتها افزایش یافت.
*س_دانشگاههای خارجی مورد تایید سازمان امور دانشجویان اعلام شد_س*اداره کل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان، لیست دانشگاههای مورد تأیید خارج از کشور برای ادامه تحصیل بعد از سپتامبر 2021 را اعلام کرد. در سال 2021 دانشگاههای 109 کشور بروز رسانی شده است که به تفکیک گروه، دانشگاههای الف (ممتاز) تعداد 603، ب (خوب) 818 و ج (متوسط) 1105 است.
براساس اعلام اداره کل دانش آموختگان، ضروری است متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاههای خارج از کشور صرفا در دانشگاههای گروه الف (ممتاز) و گروه ب (خوب) که قابل مشاهده در پایگاه اطلاع رسانی این اداره کل است ثبت نام رسمی کنند؛ لذا مدارک صادره از دانشگاههای گروه ج (متوسط) صرفا تا مقطع کارشناسی ارشد قابل بررسی و ارزشیابی است.
*س_ارائه گواهی کسر از حقوق برای دریافت وام دانشجویی لغو شد_س*بر اساس تصمیمات جدید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، با توجه به شرایط موجود، بعضی از دانشگاههایی که خوابگاه ندارند و دانشجو را در خوابگاههای استیجاری بیرون از دانشگاه اسکان میدهند، مقرر شده در شهرهایی مثل تهران به ازای هر دانشجو 5 میلیون تومان و برای کلان شهرها 4 میلیون تومان و سایر شهرها نیز 3 میلیون تومان وام ودیعه مسکن گروهی به دانشگاهها پرداخت گردد که این مهم برای سهولت و تسریع در اسکان دانشجویان مصوب شده و با هدف ایجاد رفاه و آسایش بهتر برای دانشجو است. همچنین در خصوص تسهیل پرداخت وام به دانشجویان در شرایط فعلی جامعه، قبلا ارائه گواهی کسر از حقوق برای دریافت وام لازم بود ولیکن با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا و احتمال خطر ابتلاء به این بیماری در رفت و آمدها و نیز سختی یافتن ضامن مورد تأیید، مقرر شد در سال تحصیلی آینده (1400-1401) نیز همانند سال تحصیلی گذشته ارائه گواهی کسر از حقوق برای پرداخت وام الزامی نباشد.
*س_بلاتکلیفی شورای ناظر بر نشریات دانشگاه تهران پس از دو سال از برگزاری انتخابات_س*محمد زارع، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در خصوص انتخابات شورای نشریات دانشجویی این دانشگاه که در سال 98 از سوی وزارت علوم باطل شد، گفت: آبان 98 انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاه تهران براساس تقویم زمان بندی وزارت علوم برگزار شد و نتایج انتخابات به معاونت فرهنگی وزارت علوم ارسال شد. وی افزود: پس از ارسال نتایج به وزارت علوم معاونت فرهنگی نسبت به زمان برگزاری انتخابات اعتراض کرد و نتایج انتخابات را نپذیرفت؛ بنابراین انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاه تهران باطل شد. وی ادامه داد: پس از اعتراض وزارت علوم مستندات برگزاری انتخابات و دلایل برگزاری آن را در قالب پاسخنامهای ارسال کردیم، اما باز هم مورد تایید قرار نگرفت و انتخابات شورای نشریات دانشگاه تهران رسما باطل شد.
*س_طیبی: دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزههای علمی و پزشکی_س*حمید رضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در آستانه سالگرد جهاد دانشگاهی، ضمن اشاره به سابقه شکلگیری این نهاد انقلابی گفت: جهاد دانشگاهی از ابتدای تأسیس در سال 1359، خط مشی کاری خود را کاملا درست و متمرکز بر توسعه علمی و فناورانه و توسعه فرهنگی، به عنوان دو زیرساخت اصلی پیشرفت دانشبنیان کشور انتخاب کرد. حداقل در 20 سال اخیر، همه بحثها بر ضرورت پیشرفت دانشبنیان متمرکز هستند و اصولا، حلال همه مشکلات هم در حوزه داخلی و هم در حوزه خارجی، پیشرفت دانشبنیان کشور است؛ پیشرفتی که منجر به توسعه اقتصادی دانشبنیان و اقتدار اقتصادی دفاعی کشور شود و البته باید مبتنی بر عدالت و اخلاق باشد. وی افزود: از ابتدای تأسیس این نهاد، الگوسازی توان کشور در این دو حوزه در دستور کار قرار گرفت. جهاد دانشگاهی نهادی خودجوش است و حتی پیشنهاد ایجاد آن نیز توسط مؤسسین مطرح شد. تاکنون کارهای بسیار خوبی در حوزههای پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی، آموزش، اشتغال و کارآفرینی، همچنین ساختارسازیهای مطلوبی در این نهاد صورت گرفته است و فکر میکنم در زمینه ایجاد خودباوری در مردم و اثبات اینکه کشور توان انجام کارهای بزرگ و شاخص در این حوزهها را دارد، موفق عمل کردهایم. امروز نیز در سطحی هستیم که به لحاظ علمی کاملا بهروز هستیم. در حوزه پزشکی، روی مباحث ژندرمانی، سلولدرمانی و ویروسدرمانی متمرکز هستیم. در حوزه فنی و مهندسی نیز کار به همین شکل دنبال میشود و فناوریهایی که تولید کردهایم، مطابق با پیشرفتهترین فناوریهای روز دنیا هستند. به عنوان مثال، در پروژه یک رام قطار 7 واگنه ملی مترو، مسئولیت طراحی و ساخت سیستم رانش به عنوان یکی از هایتکترین و گرانترین بخش واگنهای مترو برعهده جهاد دانشگاهی بود و توانستیم این پروژه را با موفقیت تکمیل کنیم.
*س_ شرکت بیش از 300 هزار دانشگاهی در پویش ملی در بهشت_س*مراسم اختتامیه «پویش ملی در بهشت» با حضور حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونان و مدیران ستادی نهاد و برخی از مسئولان دفاتر نهاد در دانشگاههای سراسر کشور، برگزیدگان پویش برگزار شد. حجت الاسلام تقوی معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها در این مراسم گفت: این پویش باید شروع میشد و با توجه به سختی ها، گاردهای بسته و مخالفتهایی که بود پویش کارش را آغاز کرد. وی تاکید کرد: بخشی از سختیها برای این بود که ما هنوز با فضای مجازی انس نگرفتیم و این انسی هم که با فضای مجازی گرفته میشود نباید رها شود و باید به حوزه حقیقی ضمیمه شود. تقوی تاکید کرد: نگاه به این پویش را باید به عنوان یک نگاه ابتدایی تلقی کنید و پویش دوم خیلی بهتر و گستردهتر برگزار خواهد شد. وی تاکید کرد: گزارشات خوبی درباره پویش وجود دارد و بین 200 تا 300 هزار دانشگاهی را در این پویش داشتیم و دو تا سه هزار برنامه ذیل این پویش برگزار شد و در مجموع یک کارنامه قابل قبولی ارائه شد.
*س_روزنامه نگاری تحقیقی در نشریات دانشجویی وسعت مییابد_س*غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: امروز که اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی را داریم، وقتی به سابقه این رخداد فرهنگی در دانشگاهها و نظام آموزش عالی کشور نگاه میکنیم هر چه جلوتر آمده ایم جشنواره غنای بیشتر پیدا کرده و پنجرههای جدیدتری را گشوده است. وی افزود: آنچه در عالم رسانه در باب تغییر و تحولات عظیم و گستردهای که با آن مواجهه هستیم و در کلان مسئله هم این تغییر و تحولات را معنا بکنیم یکی از اثراتی که نمیتوان از آن چشم پوشید و باید نسبت به آن ورود داشته باشیم عرصه مطبوعات و رسانه است. غفاری یادآور شد: هرگز نمیتوان تاریخ را بدون توجه به عرصه مطبوعات و رسانه قرائت کرد. درست است که رسانه رکن چهارم دموکراسی است، اما اثرگذاری این مجموعه هرچه جلوتر آمده ایم بیشتر شده است و آن را به عین در جشنواره نشریات دانشجویی میبینیم. وی تصریح کرد: از سوی دیگر میدانیم که عرصه مطبوعات و رسانه به عنوان یک داشته و دارایی باید شناخته شود در عین حال وظیفه مهم نگهداشت داراییها و ظرفیتهای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی را برعهده دارد. این موضوع باعث میشود که ظرافتهای این حرفه بیش از گذشته باشد.