افتتاح خط تولید انسولین نسل جدید در کشور / "متفورمین" پرمصرفترین داروی ایرانیها
رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم تولید نخستین انسولین نسل جدید در کشور گفت: سال گذشته پرمصرفترین و پرتیراژترین دارو از نظر تولید "متفورمین" بوده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خط تولید انسولین رایزودگ (انسولین ترکیبی کوتاه اثر و طولانی اثر) با ظرفیت تولید 80 تا 100 هزار انسولین قلمی نسل جدید صبح امروز با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، چندتن از مدیران این سازمان و فعالان حوزه دارویی کشور افتتاح شد
انسولینهای نسل جدید به فرد دیابتی کمک میکند تا تعداد سوزنهای کمتری استفاده کرده و به همین ترتیب هزینههای کمتری نیز برای مصرف روزانه انسولین پرداخت کند.
سیدحیدر محمدی در مراسم تولید نخستین انسولین نسل جدید در کشور گفت: به استناد آمارهای سازمان بهداشت جهانی از بیماری دیابت، حدود 90 درصد از جمعیت دیابتی دنیا از داروهای خوراکی این بیماری استفاده میکنند و حدود 10 درصد نیز مصرف کننده انسولین تزریقی هستند.
وی افزود: سال گذشته متفورین بیشترین تولید و مصرف را در دارونامه کشور داشته است؛ بنابراین پرمصرفترین و پرتیراژترین دارو از نظر تولید، متفورمین بوده است.
هزینه های درمان دیابت در ایران تا چند سال آینده به 9 میلیارد دلار میرسدوی با بیان اینکه دیابت یکی از بیماریهای مزمن پرهزینه در دنیا و از جمله ایران است، ادامه داد: اکثر کشورها و دولتهای توسعه یافته هزینههای زیادی را صرف درمان دیابت میکنند؛ به طوری که بخشی از هزینهها برای پیشگیری، در حوزه بهداشت مصرف میشود و بخشی هم برای درمان است البته امروزه دنیا بیشتر به سمت پیشگیری از این بیماری در حال حرکت است.
معاون وزیر بهداشت به پویش ملی سلامت خانواده در ایران و غربالگری دو بیماری فشارخون و قندخون که از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت در حال انجام است، اشاره و بیان کرد: در کشور پویشی برای شناسایی افراد دیابتی و مبتلا به فشارخون بالا و یا افراد در معرض خطر این بیماری در حال انجام است که اقدامی در راستای پیشگیری و درمان به موقع این بیماریهاست.
محمدی با بیان اینکه 10 درصد از بازار دارویی دیابت در کشور نیز مربوط به انسولینهای قلمی است، تصریح کرد: مصرف انسولین قلمی نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است؛ به طوری که در سالهای قبل انسولینهای ویالی و رگولار بیشتر در کشور مصرف میشد اما در ادامه به تدریج، مصرف به سمت انسولینهای قلمی سوق پیدا کرد و امروز شاید انسولینهای ویالی دیگر چندان سهمی در بازار ندارند و سهمشان در بازار بیشتر از سه الی چهار درصد نیست و همین موضوع اثربخشی انسولینهای قلمی و آنالوگ و راحتی استفاده از آنها را نشان میدهد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: دنیا به سمت تولید انسولینهای طولانی اثر میرود و امروز یکی از قلمهای طولانی اثر در کشور ما تولید شد. همچنین انسولینهای هفتهای نیز انقلابی در حوزه درمان دیابت است که در کشور ما نیز تولیدکنندگان به سمت تولید آن و نیز قرص انسولین حرکت کردهاند؛ به طوری که مراحل تحقیقاتی آن در حال انجام است و ظاهراً در مسیر مطالعات بررسی ارزیابی قرار دارد.