افتتاح نمایشگاه اسناد کتابخانهای یزد / بهسازی کتابخانههای یزد در دستور کار است
رفیعی مدیر کل کتابخانههای عمومی یزد گفت: نگاه توسعهای به کتابخانهها در سطح شهر یزد وجود ندارد و کیفی سازی، بهسازی و شاداب سازی فضاهای در اختیار در دستور کار قرار دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، محمد محسن رفیعی صبح امروز در نشست خبری برنامههای سیامین دوره هفته کتاب در استان یزد گفت: 112 باب کتابخانه با زیربنای بیش از 71 هزار مترمربع با نزدیک به دو میلیون و 500 هزار نسخه کتاب در سطح استان وجود دارد که بر این اساس به ازای هر 11 هزار نفر یک کتابخانه و به ازای هر نفر دو جلد کتاب در کتابخانههای استان موجود است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد ادامه داد: 89 هزار و 437 نفر در استان یزد تقریباً معادل 7.2 جمعیت استان عضو کتابخانههای عمومی استان یزد هستند و باوجود رتبه اول استان یزد در اکثر شاخصهای مختلف کتابخانهای در کشور، شیوع کرونا در شاخص عضویت کتابخانهها استان تأثیرگذار بود و با کاهش این شاخص در استان مواجه بودیم.
وی افتتاح نمایشگاه اسناد کتابخانه و کتابداری یزد برای اولین بار در استان، عضویت رایگان در کتابخانههای عمومی، برنامه کتاب خون با اهدای خون کتابداران، رونمایی چند کتاب از نویسندگان یزدی با مشارکت حوزه هنری، جشن کتاب و تجلیل از کتابداران استان، برگزاری جشنواره ادبی اعضای کتابخانههای روستایی مهریز و آیین بازگشایی کتابخانه شهدای شاهدیه را از جمله برنامههای هفته کتاب در استان برشمرد.
رفیعی با بیان اینکه بهسازی و بهینهسازی فضای کتابخانهای استان مورد توجه است، گفت: با وجود اینکه برای مناطقی از شهر که کتابخانه ندارند برنامه داریم اما در مجموع نگاه توسعهای به کتابخانهها در سطح شهر وجود ندارد و کیفی سازی، بهسازی و شاداب سازی فضاهای در اختیار در دستور کار قرار دارد که بهرهمندی بیشتر از کتابخانهها را با توجه به زیرساخت فیزیکی خوب به دنبال دارد.
وی افتتاح کتابخانه مرکزی یزد را یکی از اتفاقات خوب استان دانست که اکنون بیش از 10 هزار نفر عضو فعال دارد و افزود: در این کتابخانه خدمات جدیدی ارائه میشود که پیش از این در کتابخانههای عمومی ارائه نمیشد و هماکنون 30 خدمت جدید در کتابخانه مرکزی یزد ارائه میشود.
رفیعی با بیان اینکه سیاست نهاد کتابخانههای عمومی استان این است که کتابخانههای عمومی به پاتوق فرهنگی تبدیل شوند، ادامه داد: هزاران فعالیت فرهنگی با محوریت کتاب در کتابخانه مرکزی میتواند انجام گیرد و براساس سیاست نهاد با توجه به نیاز اعضا خدمات تعریف و ارائه شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد در خصوص مناطق بیبهره از کتابخانه گفت: در شهر یزد منطقه صدرآباد کتابخانهای ندارد همچنین در حوزه آزادشهر، خیرآباد و عیشآباد که تقریباً یک پنجم جمعیت شهر در آن ساکن هستند تنها یک کتابخانه آذر یزدی با سه هزار عضو وجود دارد که نیازمند توسعه این کتابخانه و یا ساخت یک فضای جدید کتابخانهای در این منطقه هستیم.
وی ادامه داد: در روستاهای بخش مرکزی یزد نیز که جمعیت زیادی دارد نیازمند راهاندازی کتابخانه سیار هستیم که پیگیر آن هستیم و در روستاهای تفت هم که احداث کتابخانه مقرونبهصرفه نیست، چنانچه فرمانداران شهرستانها یک دستگاه ماشین برای این منظور تأمین کنند ما امکانات و نیروی انسانی لازم برای راهاندازی کتابخانه سیار را در مناطق محروم از کتابخانه فراهم میکنیم.
رفیعی تخصص گرایی را یکی از ویژگیهای مهم کتابخانههای عمومی استان یزد خواند و یادآور شد: در حال حاضر بالغ بر 70 درصد پرسنل کتابخانههای عمومی استان یزد دارای مدرک تخصصی کتابداری هستند و صرفاً استخدام در این نهاد نیز براساس تخصص در این حوزه انجام میگیرد.
انتهای پیام /