یک‌شنبه 21 بهمن 1403

افراد به دلیل ترس از کرونا درمان خود را به تاخیر نیندازند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افراد به دلیل ترس از کرونا درمان خود را به تاخیر نیندازند

بیرجند - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بخش‌های بیمارستان‌های مختلف استان امن و پاک است و درخواست داریم افراد به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، درمان‌ها را به تاخیر نیندازند.

سید جلال احمدی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: برنامه‌ای را به منظور آماده سازی بیمارستان‌ها برای گذر از بیماری کرونا در دست اقدام داریم و خواسته‌ایم که بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران عادی آماده شوند.

وی گفت: هرچند از ابتدای شیوع ویروس کرونا به هیچ بیمارستانی دستور ممنوعیت پذیرش بیماران عادی را ندادیم و بیماران غیرکرونایی هم به بیمارستان‌های استان خراسان جنوبی مراجعه کردند و درمان شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: تمامی بیمارستان‌های استان برای مقابله با کرونا آماده شد اگرچه اصل بر درگیر نشدن همه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بود به این منظور چهار بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) بیرجند، شهدای قاین، حضرت رسول (ص) فردوس و مصطفی خمینی طبس برای پذیرش و بستری بیماران به عنوان مراکز معین مقابله با کرونا مشخص شدند.

وی افزود: در همه بیمارستان‌های استان مثل بیمارستان ولیعصر بیرجند که بخش اصلی درمان بیماران مبتلا به کرونا در آن بیمارستان است، بخش‌های عادی نیز فعالیت داشته و این بخش‌ها امن و پاک است.

احمدی گفت: تاکنون موردی مبنی بر مبتلا شدن فرد سالم به ویروس کرونا در اثر مراجعه به بیمارستان گزارش نشده است.

وی اضافه کرد: علیرغم کمبود پزشک متخصص تلاش شد این موضوع برای مقابله با کرونا مدیریت شود و با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی، کارهای فارغ التحصیلی پزشکان عمومی متعهد به خدمت در استان سریعتر انجام شد و این پزشکان نیز به چرخه خدمت استان افزوده شدند.

وی با بیان اینکه هرچند داروی اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد گفت: در خراسان جنوبی نیز مانند دیگر نقاط کشور داروهای مورد نیاز برابر پروتکل‌های لازم برای مقابله با بیماری تهیه و تامین شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به همکاری‌های مدافعان سلامت و نحوه چیدمان نیروهای پرستاری در بخش‌های مختلف بیمارستان‌های استان و استفاده از ظرفیت پرستاران داوطلب گفت: خوشبختانه در هیچ زمینه‌ای کمبود شدید تجهیزات پزشکی برای مهار بیماری نداشتیم.

وی بیان کرد: چند کار پژهشی هم در زمینه کرونا در استان انجام شده که باید به تایید وزارت بهداشت برسد که این کارهای پژوهشی با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه انجام شده است.

احمدی گفت: درمان بیماران کرونایی در خراسان جنوبی همان درمان به روز کشور است که برای بیماران تاکنون انجام شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: ابتدای شیوع کرونا کمبود مواد ضد عفونی کننده احساس می‌شد که با کمک استاندار و همه مسوولان این مواد وارد استان شد به گونه‌ای که اکنون هیچ مشکلی در این بخش نداریم.

غلامرضا آهنی افزود: از ابتدای شیوع کرونا در خراسان جنوبی دستورالعمل نحوه ساخت مواد ضدعفونی کننده را تهیه و انبار دارویی را راه‌اندازی کردیم.

وی اظهار داشت: 10 هزار لیتر الکل خریداری و در سه روز نخست شیوع کرونا 13 هزار و 500 لیتر مایع ضد عفونی کننده تهیه شد که در اختیار مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان‌ها و نهادهایی مثل بانک‌ها قرار گرفت.

وی گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون شرکت تیزپاک خراسان جنوبی 100 هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده تولید کرده که در سطح داروخانه‌ها عرضه شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: 14 مورد تقاضای تولید مواد ضد عفونی کننده بررسی شد و در این ایام به 700 درخواست نهادها و سازمان‌ها پاسخگویی و 17 هزار و 470 لیتر مایع ضد عفونی کننده بین همه نهادها و سازمان‌های خراسان جنوبی توزیع شد.

وی گفت: 14 هزار و 700 لیتر مایع ضد عفونی کننده بین مراکز بهداشتی و درمانی استان تاکنون توزیع شده و هزار و 100 تماس با مرکز تلفن 190 درخصوص بیماری کرونا داشتیم که در حد بضاعت مردم را راهنمایی و ارشاد کردند.

آهنی افزود: بیش از یک میلیون ماسک سه لایه در استان خراسان جنوبی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تامین شد و 17 واحد تولید ماسک در استان مجوز دریافت کردند که هر کدام 35 هزار ظرفیت تولید داشتند و 140 هزار ماسک را از این واحدها جمع آوری کردیم.

وی تصریح کرد: اکنون ماسک به وفور در داروخانه‌های استان وجود دارد.

وی گفت: ماسک n95 را هم در استان توزیع کردیم و یک واحد تولیدی مجوز تولید این نوع ماسک را دریافت کرد و هر روز 700 ماسک را تحویل داده که یک واحد هم مجوز تولید لباس کارکنان را دریافت کرده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: 43 هزار ماسک n95 برای مراکز بهداشتی و درمانی در این مدت تهیه و تامین شد و 20 هزار ماسک n95 هم برای اصناف و عموم تهیه شد که 10 هزار ماسک در سطح داروخانه‌ها و 10 هزار ماسک برای کارگاه‌ها و کارخانه‌ها تامین شده است.

وی گفت: در مجموع 2 میلیون و 744 هزار دستکش تهیه و تامین شد که در مقاطع مختلف در سطح استان توزیع شده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*