افراد فقط نزدیک انتخابات به سراغ احزاب میآیند
نائب رئیس خانه احزاب گفت: افراد فقط نزدیک انتخابات به سراغ احزاب میآیند و از احزاب میخواهند که در لیست انتخاباتی قرار گیرند.
قدرتعلی حشمتیان نایب رئیس خانه احزاب در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سؤال که آیا احزاب موجود در کشور توانستهاند کارایی لازم را داشته باشند، گفت: از زمانی که احزاب شروع به گرفتن مجوز کردند، تا سال 92، 256 حزب به ثبت رسیده بودند، ولی قانون احزاب مربوط به سال 1360 بود که از سال 95 مقرر شد، احزابی که بتوانند خود را با قوانین جدید وفق دهند اجازه فعالیت داشته باشند.
او ادامه داد: طبق این قانون هر حزب ملی باید 300 نفر را در کنگره خود، در یک سوم استانها دفتر نمایندگی و هر حزب استانی، 200 نفر را در کنگره خود داشته باشد که بعد از اجرای این قانون، تعداد احزاب به 116 حزب کاهش یافت و از بین آنها 82 حزب ملی و 34 حزب استانی در سطح کشور داریم.
*س_لزوم اتحاد جریانات و احزاب همسو_س*حشمتیان در رابطه با مجوز دادن به احزاب توضیح داد: در این خصوص مشکلی ندارم، ولی به نظرم احزاب و تفکرات همسو با هم، هر قدر بتوانند با یکدیگر متحد شوند میتوانند موفقتر ظاهر شوند. ما در خانه احزاب و مجلس هم میبینیم که سه فراکسیون اصولگرایان، اصلاح طلبان و مستقلین و اعتدالگرایان در حال رقابت با هم هستند. در مجلس آتی هر سه جریان حضور خواهند داشت و هیچ جریانی نمیتواند بر جریان دیگر برتری داشته باشد یا بر جریان دیگر غالب باشد و به نظرم اگر سه جریان بتوانند با هم همکاری کنند بهتر خواهد شد.
نایب رئیس خانه احزاب تصریح کرد: در جریان سفری که اخیرا به ازبکستان داشتم دیدم که در کشوری مثل ازبکستان هم بیش از 5 یا 7 حزب بزرگ وجود ندارد. من مخالف اینکه به احزاب مجوز داده شود نیستم و خودم برای اینکه فعالیتهای احزاب به رونق بیفتد و مردم بتوانند با تفکرهای مختلف در عرصه سیاسی ظاهر شوند تلاش خواهم کرد، اما معتقدم هر قدر تعداد احزاب در کشور کمتر شود، دولت تعامل بیشتری با آنها خواهد داشت.
*س_هنوز احزاب نقش واقعی خود در جامعه را پیدا نکردند_س*او ادامه داد: علیرغم اینکه مردم در جامعه حرف اول را میزنند و از طریق راههای مختلف در انتخاب تمام اجزای نظام نقش دارند، اما به نظرم هنوز بعد از گذشت این همه مدت، کار حزبی در جامعه به شکل معمول خود جا نیفتاده است و احزاب نقش واقعی خود در جامعه را پیدا نکردند. هر قدر احزاب در هم تجمیع پیدا کنند و به صورت جریانی و جبههای در کشور حرکت کنند، امکان پیشرفت آنها بیشتر خواهد بود و میتوانند به موفقیتهای بزرگ برسند.
حشمتیان در پاسخ به این سؤال که چرا احزاب نمیتوانند جایگاه خود را در جامعه پیدا کنند، گفت: اینکه احزاب نمیتوانند جایگاه خود را پیدا کنند از دولتمردان ما سرچشمه میگیرد، چون آنها باور ندارند که از طریق یک حزب به قدرت میرسند؛ مثلا وقتی شخصی به ریاست جمهوری میرسد، خود را از حزب جدا میکند، یا وزیری که با رای نمایندگان هم حزبی خود به وزارت میرسند، خود را از حزبی که در آن عضو بود جدا میکنند؛ به همین ترتیب این اتفاق برای نمایندگان مجلس هم رخ میدهد.
نایب رئیس خانه احزاب ادامه داد: همین عدم پاسخگویی به حزب باعث کمرنگ شدن نقش احزاب در کشور میشود که در این مورد، در درجه اول دولتمردان و در درجه بعد، احزاب نقش تاثیرگذاری دارند که نتوانستند خود را باور کنند. اینکه نماینده احزاب ملی و استانی در کمیسیون ماده 10 احزاب حضور پیدا میکنند، ولی در جلسات این کمیسیون حق رای ندارند هم در کاهش دادن قدرت آنها بیتاثیر نیست؛ البته به دنبال این هستم که در مجلس آتی این طرح را پیگیری کنم و نمایندگان احزاب در جلسات کمیسیون ماده 10 احزاب را صاحب رای کنم.
*س_علیرغم درخواستهای مکرر، آقای روحانی به نمایندگان و خانه احزاب وقت ملاقات ندادند_س*او درخصوص اینکه چه مانعی بر سر راه فعالیت احزاب در کشور حس میشود، گفت: نهتنها خود احزاب ضعیف عمل نکردند، بلکه دولت نسبت به احزاب ضعف بیشتری از خود نشان داده است و از احزاب استفاده نمیکند؛ با توجه به اینکه دولت آقای روحانی را نسبت به دولتهای دیگر در خصوص ارتباط با احزاب، بهتر و قویتر میدانیم، اما اینکه چندین بار با رئیس جمهور مکاتبه کردیم، ولی یک بار به نمایندگان احزاب و خانه احزاب ایران وقت ملاقات نداده، کار زشتی است.
حشمتیان تصریح کرد: هنوز هم نصفی از فعالیتهای احزاب در کشور پوشیده مانده است و کسی از فعالیت احزاب در کشور اطلاعات درست و کاملی ندارد و دولتمردان هم احزاب را باور ندارند. با توجه به اینکه خود امام (ره) برای تاسیس حزب جمهوری اسلامی کمک کردند و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دبیرکل حزب بودند، آقایانی الان از طریق حزب رشد میکنند و به جایگاههای بالا میرسند، پاسخگوی احزاب نیستند.
*س_احزاب ضربهگیر نظام هستند_س*نایب رئیس خانه احزاب ادامه داد: از طرف دیگر احزاب ضربهگیر نظام هستند، متاسفانه دولتمردان توجه ندارند که اگر به احزاب توجه شود، مردم میتوانند در مشکلات جامعه، به وسیله احزاب به حکومت کمک کنند. نزدیک انتخابات افراد به سراغ احزاب میآیند و از احزاب میخواهند که در لیست قرار گیرند، اما بعد از رای آوردن، به دلایلی مثل مشغله یا فراموشی، احزاب را فراموش میکنند.
انتهای پیام /