افزایش تحرکات آمریکا در خلیج فارس / رصد پهپادی کشتیهای ایرانی در تنگه هرمز؟
نیروی دریایی آمریکا در بیانیهای ادعا کرده است که نیروهای ناوگان پنجم آمریکا مستقر در منطقه، با افزودن 12 پلتفرم بدون سرنشین برای نظارت بر کشتیهای ایرانی و گشت زنی در تنگه هرمز تجهیز شده است.
وبگاه دولتی نیروی دریایی آمریکا این بیانیه را منتشر کرده و نوشته است: نیروهای ناوگان پنجم ایالات متحده مستقر در منطقه خاورمیانه در طول ماه گذشته با موفقیت قابلیتهای بدون سرنشین را با ناوها و هواپیماهایی که توسط نیروی انسانی کنترل و هدایت شده و دارای خدمه هستند، ادغام کردهاند.
نیروی دریایی آمریکا در ادامه این بیانیه خود مدعی شد: هفت گروه ضربت تحت فرماندهی ناوگان پنجم ایالات متحده، 12 پلتفرم بدون سرنشین اعم از شناور، زیر دریایی و پهپاد را با ناوهای دارای خدمه خود ادغام کردهاند تا با ایجاد تیمهایی متشکل از ناوهای سرنشیندار و شناورها و پهپادهای بدون سرنشین، عملیات گشتزنیهای معمول خود را در داخل و اطراف تنگه هرمز انجام دهند و کشتیها و قایقهای تندرو نیروی دریایی ایران را ردیابی کنند.
بر اساس ادعای این بیانیه، تشکیل این تیمهای ترکیبی، انجام عملیات نیروهای تحت فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا را برای حضور در داخل و اطراف گلوگاه آبی با اهمیت تنگه هرمز تقویت کرده است.
این بیانیه میافراید: شناورهای دریایی شامل زیردریاییها (UUVs)، شناورهای سطحی (USVs) و هواپیماهای بدون سرنشین (UAVs) در این عملیات شرکت داشتند.
کاپیتان جو باگت مدیر عملیات دریایی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده و ناوگان پنجم ایالات متحده با بیان اینکه ما از سالها پیش پهپادها و زیردریاییهای بدون سرنشین را در منطقه عملیاتی کردهایم، افزود: اکنون اضافه شدن شناورهای سطحی بدون سرنشین (USVs) به آنها و ادغام همه این تجهیزات نظامی دریایی و به کارگیری آنها در عملیات ناوگان دریایی، راهی است که امیدواریم به خوبی انتظارات ما را برآورده کند.
برد کوپر فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز در اظهاراتی مدعی شد: ادغام سکوهای بدون سرنشین جدید و چند دامنهای در عملیات معمول ناوگان پنجم، قابلیتهای دیدهبانی دریایی و آگاهی از حوزه تنگه هرمز توسط ناوگان پنجم را افزایش داده و موجب ارتقای بازدارندگی در این منطقه خواهد شد.
کوپر ادعا کرد: در مجموع، این قابلیتهای بدون سرنشین، از ناوبری ایمن و جریان آزاد تجارت از طریق نقاط حیاتی منطقهای به ویژه در اطراف تنگه هرمز پشتیبانی میکنند.
فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: این امنیت دریایی افزایش یافته نیز به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر فعالیتهای تنشزا در این منطقه عمل کرده و باعث تقویت ثبات منطقهای خواهد شد، امری که برای همه مفید است.
به نوشته وبگاه فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده، منطقه عملیاتی ناوگان پنجم آمریکا حدود 6 میلیون و 500 کیلومتر مربع مساحت آبی را دربر میگیرد و شامل خلیج فارس، دریای سرخ، خلیج عمان، خلیج عدن، دریای عرب و بخشهایی از اقیانوس هند است.
همچنین این گستره شامل 21 کشور است و شامل سه گلوگاه بحرانی در تنگه هرمز، کانال سوئز و تنگه باب المندب است.
--> اخبار مرتبط- پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟
- هشدار مقام بلندپایه سپاه به آمریکا؛ بزنید؛ میخورید!+ فیلم
- معادله چینی / بازی جدید در خاورمیانه
- بزرگترین چالش ایران در خاورمیانه 2023
- واکنش فرماندهی مرکزی آمریکا به حملات ایران در شمال عراق
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.