افزایش دو برابری صنایع آلاینده در هرمزگان / مردم دیگر طاقت بوی تعفن فاضلاب را ندارند
مسیحی تازیانی با بیان اینکه مردم بندرعباس دیگر طاقت بوی تعفن فاضلاب را ندارند، از افزایش دو برابری صنایع آلاینده در استان هرمزگان نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ حبیب مسیحی تازیانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه امسال با شعار نیم قرن حفاظت از زیست بوم های ایران، بازنگری، نوسازی و بازسازی هفته محیط زیست را آغاز کردهایم، اظهار کرد: بیش از 50 سال از تاسیس محیط زیست ایران میگذرد و عملکردهایی را در این زمینه داشته ایم.
مسیحی تازیانی افزود: ایجاد ساختار و قوانین مهم مثل قانون بهسازی، قانون مدیریت پسماند، هوای پاک و حفاظت از خاک در راستای حفاظت از محیط زیست شکل گرفته است.
وی گفت: استان هرمزگان دارای اکوسیستمی بسیار پویا است، هرمزگان دارای مرز آبی به مساحت 2238 کیلومتر می باشد که 38 درصد کل مرز آبی ایران را دارا است و تعداد 14 جزیره با اکوسیستم های خشکی و آبی را در بر گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با بیان اینکه 19 منطقه تحت مدیریت داریم که 5 منطقه آن به عنوان تالاب های بین المللی هستند، تشریح کرد: که همه این مناطق در نوار ساحلی و جزایر ما قرار گرفته اند.
قرارگیری 14 درصد تالاب های کشور در هرمزگان مسیحی تازیانی به ظرفیت تالابی این استان پرداخت و اشاره کرد: 14 درصد تالابهای کل کشور در این استان وجود دارد و از لحاظ تالاب های دریایی جزو دومین وسعت تالاب دریایی کشور قلمداد می شویم.
وی گفت: بزرگترین کلونی جنگل های حرا در منطقه خورخوران شهرستان بندرخمیربه عنوان بی نظیر ترین جنگل های حرا جهان را داریم و تالاب رودخانه گز به عنوان شاخص تالاب های جنوب کشور از لحاظ گونه ای می باشد که بکر بودن این تالاب منحصر به فرد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: تا کنون در عرصه حفاظت، کمترین تعارض در یک میلیون هکتاری که تحت مدیریت هست، داشته ایم که با توجه به کمبود نیروی کار در اداره کل محیط زیست استان هرمزگان، تمام کارکنان با جان و دل کار می کنند و تعرض کمتر از 2 درصد در مناطق باعث شده است که کمترین خدشه ای در محیط زیست استان شکل گیرد.
امسال سرآمد همه خشکسالی های کشور بود مسیحی تازیانی با اشاره به اینکه امسال سرآمد همه خشکسالی ها با کمترین ریزش نزولات جوی با مشکل زیستی مواجه شده ایم، خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی با کمک سمن ها و همچنین دوستداران محیط زیست است انجام شده است که نمونه آن می توان به حفاظت از گونه های حیات وحش، آبرسانی ها، ایجاد مخازن سطحی در مناطق خشک کوهستانی و انتقال آب از ذخیره گاه ها توسط ابزارهای انتقال اشاره کرد.
وی به ساخت آبشخورها در غرب استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: به عنوان استانی هستیم که در این زمینه زبان زد شدهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: امسال توانستیم در جزایر با توجه به وجود آهو، انتقال علوفه را داشته باشیم و همچنین توانستیم پیش مذاکره ای را با خانه معدن انجام دهیم و اگر به تفاهم برسیم معدن کار های استان هرمزگان به یاری محیط زیست بیایند و امسال را به نحوی که شایسته محیط زیست استان هست به سر کنیم.
مسیحی تازیانی از حافظت گونه های نادر این استان سخن گفت و ادامه داد: برای حفاظت از پلنگ ایرانی و خرس سیاه آسیایی پروپوزالی را آماده کرده ایم که شکل آموزش و مواردی چون برخی از اقلام مورد نیاز حفاظت از این گونه از صندوق محیط زیست تهیه کنیم و باعث تلف شدن این گونه در حال انقراض نباشیم.
وی همچنین به اقدامات اجرایی در حوزه آموزش نیز پرداخت و اظهار کرد: به صورت وبینار های آموزشی و ارتباط مستقیم مجازی با دانش آموزان و از طریق معلمان اقدامات خوبی در حوزه آموزش انجام شد که بین کل استانها مورد تقدیر قرار گرفتیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان نقش و نگاه رسانه را در این عرصه مهم تلقی و بیان کرد: در این چند سال که بنده به عنوان مدیر بوده ام یک نگاه مثبت رسانه ای را شاهد هستم و خبرنگاران کمک حال بنده و همکارانم شده اند که با حضور خوب خبرنگاران خیلی از موضوعات را پیگیری کردیم و توانستیم جریان حفاظتی را در حوزه محیط زیست پیگیری کنیم.
شاهد مشکلات ریزگردی هستیم مسیحی تازیانی در بخش دیگری از نشست خبری اظهار کرد: استان هرمزگان یک استان نیمه خشک از لحاظ نزولات جوی است و ریزگردهای منطقهای را داریم که تاثیرات زیادی را در شرق استان و شهرستان جاسک گذاشته است.
وی ادامه داد: در دوره چند ساله داده های متمرکزی را برای مشخص شدن مقادیر ریزگردها نداشتیم اما در حوزه شهرستان های جاسک، بندر خمیر، بندر لنگه و بندرعباس ایستگاه هایی را تجهیز کرده ایم و پیشنهادهایی را برای شهرستانهای قشم، و میناب داده ایم که دستگاههایی را خریداری و کمک شایانی برای برآورد میزان خسارت های محیط زیستی در حوزه گردوغبار داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: مطالعات خوبی برای جانمایی های آب شیرین کن ها و مطالعات موردی در خصوص بازنگری طرح های مناطق و همچنین مطالعات نیازهای آبی تالاب ها و طرح جامع زیست بوم در رودخانه گز و خورخوران شکل گرفته است.
مسیحی تازیانی با بیان اینکه در سال گذشته با توجه به شرایط کرونا و شرایطی که کاهش نیروها در اداره کل را شاهد بوده ایم از رشد 45 درصدی در حوزه استعلام های محیط زیستی خبر داد.
پاسخگویی به دو هزار استعلام زیست محیطی وی افزود: بالغ بر دو هزار استعلام به اداره کل و شهرستان ها واصل شد که از برآیند خیلی خوبی همراه بود و موفق شدیم کمتر از ده روز پاسخگویی به استعلامات را داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان از احداث پاسگاه های محیط زیستی در استان هرمزگان خبر داد و اظهار کرد: در سال گذشته دو پاسگاه را شروع به راه اندازی کردیم که یک پاسگاه دریایی در منطقه بندر تیاب به اتمام رسانده ایم و به زودی شاهد افتتاح آن خواهیم بود.
مسیحی تازیانی گفت: امسال نیز مراحل آغازین ساخت پاسگاه حفاظت از محیط زیست را در منطقه ساحل طبل و در منطقه هماگ خواهیم داشت که امیدواریم تا پایان سال جاری نیروهای بیشتری را در این مناطق مستقر کنیم تا شرایط حفاظت از محیط زیست بهتر شود.
وی همچنین از پیگیری شرایط بکارگیری نیروهای استخدامی سخن گفت و خاطرنشان کرد: در طول سه سال گذشته تا کنون بیش از 50 درصد نیروهای جدیدالاستخدام کارهای آنها دنبال شده است که می توانند در اداره کل محیط زیست استان هرمزگان خدمت کنند که 21 درصد فرا گیری نیروی کار را به 32 درصد ارتقاء داده ایم و نیاز اداره کل این استان بر این است که به تمام ظرفیت به کارگیری نیروی انسانی برسد تا شرایط مناسب نظارت کافی رقم بخورد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: هر محیط بان هرمزگانی 21 هزار متر مربع تحت حفاظت خود دارد که با جذب نیروی کار به 18 هزار متر مربع حفاظت می رسد و شرایط ایدهآل جهانی آن هر دو هزار هکتار برای یک نفر است.
مسیحی تازیانی به کارکردهای حوزه پسماند اشاره و عنوان کرد: در حوزه پسماند نظارت های خوبی انجام شده است اما عملکرد مطلوب در حوزه مدیریت پسماند شکل نگرفته است.
انتظار می رفت جایگاه پسماند شهری مهندسی اجرا شود وی با بیان اینکه انتظار می رفت تمام جایگاههای پسماند شهری به صورت مهندسی اجرا شود، خاطرنشان کرد: تمام طرح های جامع پسماند این استان در کارگروه جامع مدیریت پسماند تصویب و به وزارتخانه ذیربط ارسال شده است و نیاز است مدیریت پسماند در شهرهای ساحلی نیز شکل بگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: ما تفکیک پسماند را از 10 درصد به 15 درصد رساندهایم که ایدهآل آن بین 60 تا 65 درصد است.
مسیحی تازیانی همچنین به فاضلاب شهری در استان هرمزگان پرداخت و اظهار کرد: در حوزه فاضلاب شهری فقط در چند شهر تصفیه خانه فاضلاب شهری داریم و سایر شهرهای ما فاقد تصفیه خانه فاضلاب هستند.
وی ادامه داد: در شهر رودان، بندر تیاب، جزیره قشم، جزیره کیش، جزیره هرمز، جزیره بوموسی و بندرعباس تصفیه خانه فاضلاب داریم که در شهر بندرعباس چندین تصفیهخانه وجود دارد که به صورت استاندارد کار میکنند که در صورت نقص به آنها اخطار هایی صادر می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان تاکید کرد: شهرهای ساحلی باید در این مدت دارای تصفیه خانه باشند که در حال کارهای مقدماتی هستند و شهر میناب با 80 درصد پیشرفت، مقدمات ایجاد تصفیه خانه را انجام داده است.
باید شیوه بازشهر خوانی در تصفیه خانه ها اجرا شود مسیحی تازیانی گفت: باید شیوه باز شهر خوانی در تصفیه خانه ها تغییر کند که بتوانیم از این نعمت در فروش آن نیز استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقابله با متخافین در عرصه محیط زیست پرداخت و عنوان کرد: در یگان حفاظت جزو نیرو هایی هستیم که بیشترین سلاح های مجاز و غیرمجاز از متخلفین گرفته ایم و بالغ بر 100 قبضه اسلحه در سال گذشته از متخلفین گرفته و تحویل مراجع قضایی دادهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان به اهداف این اداره کل در گام دوم انقلاب اشاره و اظهار کرد: اهدافی در حوزه محیط زیست برنامه ریزی کرده ایم که دستیابی به رتبه های خوب شاخص های عملکردی در محیط زیست که یکی از آنها حفاظت از محیط زیست می باشد، ارزشگذاری در محیط زیست و ارزش گذاری مناطق را مطالعه می کنیم که بتوانیم کل مناطق را با ساختار و نوع اکوسیستم این کار را به نحو احسن انجام دهیم.
مسیحی تازیانی استفاده از فناوری های مرتبط و سازگار با محیط زیست، تشویق سرمایه گذاران در حوزه محیط زیست و دیپلماسی های محیط زیست در حوزههای محیط زیست کشورها را از دیگر اهداف اجرایی برشمرد.
وی همچنین کاهش کربن در صنایع بزرگ تحت عنوان "کم کربن" و پیگیری گازرسانی در صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، اصلاح الگوهای تولید بهینه سازی مصرف آب و مواد غذایی با فرهنگ سازی را از دیگر برنامه های اجرایی در گام دوم انقلاب عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در پایان به صنایع آلاینده این استان پرداخت و اظهار کرد: تعداد صنایع آلاینده نسبت به سال گذشته دو برابر شده است که سال گذشته 12 مورد و امسال 26 مورد بوده و نیروگاه برق بندرعباس که از 10 سال گذشته تاکنون جز صنایع آلاینده به شمار می رود، هم اکنون نیز در لیست صنایع آلاینده قرار دارد.
انتهای پیام /