سه‌شنبه 20 مرداد 1405

افزایش سرعت اینترنت در جزایر سه‌گانه ایرانی / سازوکارهایی برای استفاده از سایت‌ها و سرویس‌های تحریمی طراحی شده است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
افزایش سرعت اینترنت در جزایر سه‌گانه ایرانی / سازوکارهایی برای استفاده از سایت‌ها و سرویس‌های تحریمی طراحی شده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بیش از صدهزار سایت و سرویس پرکاربرد را برای ای‌پی‌های ایران تحریم کردند لذا سازوکاری طراحی شده تا برنامه نویسان و نخبگان از این سرویس ها بدون فیلترشکن استفاده کنند.

به گزارش مشرق، عیسی زارع پور در جلسه علنی امروز (سه شنبه 27 تیر ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال محمدرضا پورابراهیمی مبنی بر اینکه دلیل ضعف عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه‌های عملیاتی از جمله توسعه ارتباطات و فناوری، توسعه بسترها و شبکه‌های مخابراتی، تأمین زیر ساخت‌های استفاده از اینترنت و نظارت بر عملکرد اپراتورها چیست، اظهار داشت: بنده باید بگویم در همه حوزه‌هایی که در جلسه رأی اعتماد به نمایندگان تعهد دادم که اقداماتی انجام خواهیم داد، کارهایی انجام شده و دستاوردهایی داشته ایم.

وی بیان کرد: بنده در جلسه رأی اعتماد خود گفتم که تا پایان سال 1401 تمام روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت متصل می‌شوند و علت آنکه این اتفاق نیفتاد آن بود که آمار و ارقامی که به ما پیش از آغاز به کار در دولت داده بودند با واقعیت‌ها منطبق نبود و تعداد روستاهایی که به اینترنت متصل نشده بودند، بیشتر از اعداد و ارقامی بود که به ما اعلام شده بود.

4300 روستا به شبکه اینترنت متصل شده‌اند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 4 هزار و 300 روستای بالای 20 خانوار به شبکه اینترنت متصل شده‌اند و تا پایان سال هیچ روستای بالای 20 خانوار نخواهیم داشت که به اینترنت متصل نباشند و ما حتماً این اقدام را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه حوزه مأموریتی ما از کابل‌ها و فیبرهای کشیده شده در اعماق خلیج همیشه فارس و دریای عمان تا حوزه فضایی است، گفت: دو ماه قبل برای اولین بار جزایر سه گانه ایرانی همیشه خلیج فارس با فیبر نوری به سرزمین مادری متصل شد. بیش از 150 کیلومتر کابل کشی در زیر دریا صورت گرفت که سرعت دسترسی به اینترنت در این سه جزیره افزایش پیدا کرده و ارتباطات آن‌ها پایدار شده که این کار توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است.

زارع پور با بیان اینکه در این مدت 600 سایت نسل پنجم راه اندازی شده است، افزود: برای اولین بار رکورد 6/5 ترابیت در ثانیه برای ترافیک داخل ثبت شده که حاصل استفاده مردم از سکوهای داخلی در یک سال و نیم گذشته است. سازوکارهای مختلفی برای دور زدن دسترسی به سایت‌ها و سرویس‌هایی پیش بینی شده که آمریکایی‌ها تحریم کردند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: بیش از صد هزار سایت و سرویس پرکاربرد را برای ای‌پی‌های ایران ممنوع کردند که سازوکاری طراحی کرده که برنامه نویسان و نخبگان از این سرویس‌ها بدون فیلترشکن استفاده کنند.

اقبال مردم از پیام‌رسان‌های داخلی

زارع پور با بیان اینکه برای کاهش پینگ و تأخیر بازی‌های رایانه‌ای سرویس ویژه ای برای گیمرها طراحی شده است، افزود: در حال حاضر پیام‌رسان‌های داخلی مورد اقبال قرار گرفته اند، به طوری که ماهیانه بیش از 40 میلیون نفر از این پیام‌رسان ها استفاده می‌کنند که تمام زیرساخت‌های آن را وزرات ارتباطات تأمین کرده است.

وی ادامه داد: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از 23 درصد ابتدای دولت سیزدهم به 62 درصد رسیده است. خدمتی برای اینترنت سالم کودکان و نوجوانان راه اندازی شده است. همچنین شرکت ملی پست قریب به 350 میلیون محصولات در اقصی نقاط جا به جا کرد و بیش از 600 باجه جدید توسط پست بانک در روستاها راه اندازی شده است.

وزیر ارتباطات بیان کرد: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند راه اندازی شده که بیش از 15 میلیون نفر کاربر فعال دارد و بیش از سه هزار خدمت دولتی از طریق یک درگاه واحد ارائه می‌شود. همچنین پروژه بزرگ فیبر نوری آغاز شده و در 100 شهر کار عملیاتی آن شروع شده و دنبال آن هستیم 8 میلیون کاربر تحت پوشش قرار گیرند که الان 3/5 میلیون خانوار هستند. سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی 6/4 به 7 رسیده است. در حوزه فضایی نیز رکورد پرتاب فضایی زده شد که 7 پرتاب در 22 ماه گذشته داشتیم و برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران به تصاویر ماهواره‌ای با دقت یک متر رنگی دسترسی پیدا کرد.