یک‌شنبه 30 دی 1403

افزایش سواد رسانه ای نیاز امروز جامعه ما است / ضرورت کنشگری مجاهدانه و هوشمندانه در برابر رسانه های ضد ایرانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش سواد رسانه ای نیاز امروز جامعه ما است / ضرورت کنشگری مجاهدانه و هوشمندانه در برابر رسانه های ضد ایرانی

"مهیار خانی مقدم" استاد دانشگاه با تشریح اهداف رسانه های معاند بیان کرد: این رسانه ها به دنبال تخریب سیمای درخشان جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی فعال، مقتدر، پیشرونده و قابل الگوگیری است که این الگو برداری از ایران موجب طرد شدن تفکر افرادی چون بن سلمان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ "مهیار خانی مقدم" استاد دانشگاه و معاون فرهنگی، اجتماعی دانشگاه گیلان در گفت و گو با  8دی با اشاره به اهداف رسانه های معاند و ضد ایرانی از جمله اینترنشنال سعودی اظهار کرد: دشمن به دنبال تخریب سیمای درخشان جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی فعال، مقتدر، پیشرونده و قابل الگوگیری هستند که علی رغم تمام مانع تراشی ها و مشکلات و کمبودها، در منطقه حرف اول را می زند و در جهان نیز جزء کشورهای برجسته در زمینه های متعدد علمی و نظامی است.

وی با بیان اینکه الگوگیری از ایران موجب طرد شدن تفکر افرادی چون بن سلمان است تصریح کرد: آن ها به علت عدم عزت نفس و عدم باور به مساعدت حتمیِ الهی، دلخوش به همراهی کشورهای مستکبر چون آمریکا هستند، همچنین عدم مقابله با ایران، موجب طرد شدن تفکر وهابی_ سلفی و رواج تفکر شیعی (همانند آنچه در آفریقا به خصوص نیجریه اتفاق افتاده) خواهد شد. این استاد دانشگاه به تشریح شیوه کار این رسانه ها پرداخت و گفت: استفاده از ظرفیت های روان شناختی و جامعه شناختی در جهت ساختن برنامه هایی جذاب و تابع لذت گرایی مرسوم غربی که به اصطلاح موجب افزایش دوپامین و... در مخاطب می شود که نوعی وابستگی در مخاطبان ایجاد کرده و با مخلوط کردن مقدار اندکی از واقعیت در کنار افشاگری ها حجم زیادی از دروغ و فریب را به خورد مخاطب می دهد و از آنجا که غالب مخاطبان، قبلاً مسخ و وابسته شده اند، توان بررسی و انکار اخباری که دروغ بودن‌شان آشکار است را ندارند. غالب اخبار رسانه های معاند و ضد ایرانی بر پایه تحریک احساسات و هیجان زدگی بنا شده است خانی مقدم ادامه داد: افرادی که ادعای روشنفکری و آزادی اندیشه و بیان دارند باید برای فهم حقایق به جای اینکه صرفاً از منابع یک سویه و مخالف جمهوری اسلامی به اخبار دسترسی پیدا کنند، اخبار را از منابعی که وابسته به جمهوری اسلامی هستند نیز تهیه کرده و با سنجش آن دو، تصمیم گیری و تحلیل نمایند، در واقع از عقل خود به جای احساسات استفاده نمایند چون غالب اخبار تهیه شده در شبکه‌های معاند، بر پایه تحریک احساسات افراد و هیجان زدگی بنا شده است. وی به راه های مقابله با شایعه پراکنی این گونه رسانه ها اشاره کرد و گفت: این وعده خدا در قرآن است که باطل نابودشدنی است اما باید در برابر این اقدامات، کنشگری مجاهدانه و هوشمندانه داشت که می توان یک پازل از اقداماتی با اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را در نظر داشت. این استاد دانشگاه در تشریح این روش ها گفت: باید با اعتبار رسانه ها و منابع خبری اخبار دروغین را بر ملاساخت. هرچند که نیازمند تیم های رسانه ای قوی تر جهت تدوین و پخش مناسب تر هستیم و در گام دوم، افشای شخصیت مجریان و عاملان این شبکه ها که غالباً انسان هایی فاقد اخلاق و شرافت هستند و این امر در ایجاد تنفر در عده ای از مخاطبان، موثر خواهد بود. خانی مقدم تصریح کرد: در مراحل بعد، تشکیل یا تقویت رسانه‌های داخلی که ترجیحا‌ً فاقد وابستگی به نظام بوده و اخبار را بدون مصلحت سنجی های سلیقه ای در اختیار مخاطبان قرار داده و مطالبه گری را از مسیر صحیح، انجام دهند، ضروری است. اهمیت تولیدات رسانه ای پیرامون افزایش سواد رسانه وی به اهمیت تولیدات رسانه ای پیرامون افزایش سواد رسانه ای در راستای خنثی نمودن اهداف رسانه های معاند تاکید کرد و گفت: تولید انیمیشن ها، فیلم ها، کتاب های جذاب (رمان، طنز و...) یا دوره‌های تخصصی (ناظر به سطوح مخاطبان) پیرامون آموزش سواد رسانه ای، چگونگی تحلیل اخبار و... در بین مخاطبان از خردسال تا کهنسال انجام بگیرد. این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: هرچند برخی معتقدم افراد علی رغم فهم دروغ پردازی های بی شمار شبکه هایی چون اینترنشنال، باز هم آن را دنبال و تایید می کنند که این امر نشان دهنده رواج نوعی بیماری اندیشه ای است که درمان آن، زمان بر و همه جانبه و متکی بر دوره های روان شناختی و روان پزشکی و... خواهد بود. انتهای پیام /