شنبه 10 آذر 1403

افزایش صادرات ایران به عراق تا 9 میلیارد دلار / در تجارت با منطقه جایگاه مناسبی نداریم‌

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
افزایش صادرات ایران به عراق تا 9 میلیارد دلار / در تجارت با منطقه جایگاه مناسبی نداریم‌

یحیی آل اسحاق در گفت و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در رابطه با وضعیت صادرات ایران به عراق، اظهار داشت: صادرات ایران به عراق طی سال‌های اخیر ارزشی بین 8 تا 12 میلیارد دلار داشته است.

* صادرات ایران به عراق تا پایان سال به 9 میلیارد دلار می‌رسد

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه در 7 ماهه نخست امسال ارزش صادرات ایران به عراق 5 میلیارد و 500 میلیون دلار بوده است، افزود: اگرچه موضوعات مختلفی در حوزه صادرات به عراق تاثیرگذار است، اما با توجه به شرایط صادرات در سال جاری، بررسی وضعیت رقبا و قیمت کالاهای صادراتی، پیش‌بینی می‌شود که صادرات ایران به عراق تا پایان امسال به رقمی حدود 8 تا 9 میلیارد دلار افزایش یابد.

وی رشد 43 درصدی تجارت خارجی کشور در 7 ماهه امسال نسبت به سال گذشته را ناشی از بهبود شرایط کرونا در دنیا عنوان کرد و گفت: با بهبود شرایط کرونا در دنیا، همه شاخص‌های تجارت نسبت به سال گذشته تغییر کرده است و بنابراین در 7 ماهه امسال شاهد رشد تجارت خارجی کشور بودیم.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بخشی از بهبود شرایط تجاری عزم مسئولان را می‌طلبد، افزود: تلاش شده تا یک مقدار مساله تجارت از حاشیه به متن آورده شود.

* تجارت یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد است

وی با بیان اینکه چالش‌های اساسی در اقتصاد کشور تورم، معیشت و تجارت است، گفت: کشورهای همسایه حدود 1200 میلیارد دلار ظرفیت واردات دارند و با توجه به ظرفیت و توان داخلی می‌توان تا حدود 300 میلیارد دلار به کشورهای اطراف صادرات داشت اما در حال حاضر صادرات ما به این کشورها حدود 20 تا 30 میلیارد دلار است.

آل اسحاق اظهار داشت: تقریبا همه مسئولان رده اول کشور در دولت و مجلس به این نتیجه رسیده‌اند که میزان صادرات ما به کشورهای همسایه بسیار اندک است و ایران ظرفیت بسیار بیشتری دارد.

* جایگاه ناصحیح ایران در تجارت با منطقه و جهان

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق افزود: یکی از چالش‌های اساسی ما در تجارت، جایگاه ناصحیح تجارت ما در منطقه و جهان است یعنی نسبت تجارت ما متناسب با آنچه که باید باشد نیست.

آل اسحاق اظهار داشت: بخشی از دلایل جایگاه ناصحیح ما در تجارت مربوط به رویکردهای داخلی کشور در مورد مدیریت صادرات، واردات و خدمات و بخشی هم به مسائل و محدودیت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برمی‌گردد.

وی گفت: متاسفانه بعد از انقلاب در بین برخی از مسئولان این نقطه نظر وجود داشت که که تجارت مولد نیست و به مرور هم به سایرین تسری یافت اما کنون به دلیل واقعیت‌های تجاری این رویکرد تغییر کرده است.

آل اسحاق گفت: به نظر می‌رسد در دولت سیزدهم تجارت منطقه‌ای ما تغییر کند و تسهیلات، امکانات و حمایت‌های بیشتری از حوزه تجارت خارجی کشور صورت گیرد.

* عضویت دائمی ایران در سازمان همکارهای شانگهای فرصتی برای توسعه تجارت

وی با اشاره به عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای بیان داشت: این اتفاق نسبتا مهمی برای ایران به شمار می‌رود زیرا می‌توان از ظرفیت 400 میلیون دلاری صادرات به این کشورها استفاده کرد.

آل اسحاق با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد تجاری بیان داشت: رویکرد تضاد بین صادرات و واردات را باید تغییر دهیم، زیرا برای برقراری روابط تجاری با کشورها باید روابط تجاری دو طرفه باشد و نمی‌توان توقع داشت که کشورها فقط خریدار کالا از ما باشند و خریدار کالاهای آنها نباشیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق افزود: اگر این رویکرد تغییر نکند نباید انتظار تغییرات اساسی در حل چالش‌های اقتصادی داشته باشیم.

آل اسحاق با بیان اینکه مدیریت صحیح روابط تجارت منطقه یکی از راهکارهای حل مشکلات عمومی اقتصاد است، بیان داشت: حل بخشی از مشکلات تورم، معیشت، اشتغال و رونق اقتصادی به این موضوع وصل است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: بنابراین اگر بخواهیم مشکلاتمان را در حوزه روابط اقتصادی و تجاری حل کنیم باید محوریت کارمان واردات در مقابل صادرات باشد.

وی افزود: با واردات در مقابل صادرات همه فعالان اقتصادی می‌توانند در تامین ارز مورد نیز سهیم باشند و دیگر دولت مجبور نیست برای تامین ارز مورد نیاز از محل صادرات پتروشیمی، فولاد و یا نفت اقدام کند.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید عراق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تجارت تجارت ایران و عراق یحیی آل اسحاق این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است