افزایش قیمت لبنیات حاصل رشد هزینههای تولید است
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی کشور گفت: قیمت شیر خام در قیمت تمام شده محصولات لبنی نقش اساسی را دارد و وقتی قیمت شیر خام 50 درصد افزایش یافته است میتوان انتظار داشت که قیمت محصولات لبنی افزایش نیابد؟
سیدمحمدرضا بنی طبا در گفت و گو با ایسنا در واکنش به اظهارات یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس که یکی از دلایل افزایش قیمت مواد لبنی را حاصل فضای روانی تورمی کشور دانسته بود، اظهار کرد: در بخشی از مصاحبه به برخی از دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی که در نتیجه افزایش نرخ نهاده های دامی بوده اشاره شده، اما در ادامه آمده که ستاد تنظیم بازار و تعزیرات باید با جدیت به این موضع ورود کنند و...، تورم و افزایش هزینههای تولید در صنایع لبنیاتی اتفاق افتاده است، افزایش شیر خام رخ داده است. مگر شما می توانید بیش از 50 درصد به قیمت شیر خام به عنوان ماده اولیه تولید محصولات لبنی اضافه کنید و انتظار داشته باشید که قیمت محصولات لبنی افزایش پیدا نکند؟
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی کشور، ادامه داد: به غیر از شیر خام ما با افزایش 80 درصدی هزینه بسته بندی مواجه بودهایم. مگر می شود قیمت مواد پتروشیمی که در صنایع بسته بندی استفاده میشود افزایش پیدا کند، اما هزینه تمام شده کالا افزایش نیابد؟ مگر هزینههای سربار وابسته به تورم نیست و هم اکنون آیا در کشور تورم 40 درصدی نداریم؟ معنای 40 درصد تورم به این معناست که ماهیانه شما 4 درصد افزایش هزینه تولید دارید و بنگاههای تولیدی با این افزایش هزینهها مواجه هستند.
بنی طبا تصریح کرد: وقتی این واقعیتها را داریم می توان انتظار داشت که هزینه های کالا افزایش پیدا نکند؟ وقتی در ابتدای سال 40 درصد به حقوق و دستمزدها اضافه میشود می توان تا مردادماه اجازه نداد که قیمت محصولات تغییر پیدا نکند؟ زمانی که به شکل رسمی اعلام میشود که به حقوق کارگران و کارمندان 40 درصد باید اضافه شود و تولید کنندگان باید حقوق کارگران خود را 40 درصد افزایش دهند چگونه انتظار داشته باشیم که به قیمت کالاها و خدمات خود اضافه نکنند؟
وی گفت: کسانی که صنایع را به سوءاستفاده از جو روانی تورم متهم میکنند سری به بورس بزنند تا متوجه شوند حاشیه سود صنعت لبنیات چقدر بوده است؟ حاشیه سود صنعت لبنیات در سال گذشته 4 درصد بوده که میان تمام صنایع حاضر در بورس کمترین میزان است. این میزان سود در سه ماهه اول امسال به طور میانگین یک درصد بوده است. این امر نشان میدهد که صنعت لبنیات دیگر جذابیت سرمایه گذاری ندارد که در ادامه این صنعت فرسایش پیدا میکند و در نتیجه کارگران بیشتری بیکار میشوند.
بنی طبا با بیان این که افزایش قیمت مواد لبنی به هیچ وجه به جو روانی حاصل از تورم برنمیگردد، گفت: این افزایش قیمت کاملا واقعی است و خودسرانه نمیتوان قیمتها را افزایش داد. اعتراض دامداران در تیرماه این بود که قیمت شیر خام باید 6400 تومان شود که وزارت جهادکشاورزی در مردادماه قیمت تضمینی شیر خام را 6400 تومان اعلام کرد که بیش از 50 درصد افزایش قیمت را نشان می دهد. قیمت شیر خام در قیمت تمام شده محصولات لبنی نقش اساسی را دارد. وقتی قیمت شیر خام 50 درصد افزایش یافته است می توان انتظار داشت که قیمت محصولات لبنی افزایش نیابد؟ مگر اینکه برخی انتظار داشته باشند به جای شیر، آب دست مصرف کننده بدهند که البته هزینه آب معدنی هم اکنون گران تر از شیرخام است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی کشور، در ادامه با طرح مسایلی درباره تاثیرات نرخ ارز بر نهادههای دامی و تحریمها و... گفت: راهکار عاجل، اصلاح سیاستگذاریهای کلان کشور است که در اختیار تولید کننده نیست. تصمیماتی در سیاستهای کلان اتخاذ شده که تاثیراتش را در زندگی روزمره مردم شاهد هستیم. توصیه جدی ما این است که ارز اختصاصی 4200 تومانی را که امروز به شکل یارانه سیاه و رانت در ابتدای زنجیره به نهادههای دامی اختصاص میدهید حذف کرده و مابه التفاوت آزاد شده را به مصرف کنندگان در دهکهای محروم اختصاص دهید.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی کشور، خاطرنشان کرد: سالها است که طرح شیر رایگان مدارس که حق مسلم کودکان این کشور است به درستی اجرا نمیشود و اگر سایر نمایندگان مجلس قصد حمایت از مصرف کنندگان را دارند هیچ مصرف کنندهای ارجح تر از دانش آموزان این مرز و بوم نیست، پس این طرح را دوباره در قانون بودجه احیا کنید.
انتهای پیام